DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), TÓTH ISTVÁN (percről percre) 2020.03.11 17:47 Frissítve: 2020.03.12 00:05

A Mezőkövesd a 89. percben szerzett góllal búcsúztatta a Puskást

A Mezőkövesd 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, amivel 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé!

Fejpárbaj Mezőkövesden (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 1–1 (0–0)
Mezőkövesd. Vezette:
Andó-Szabó
MEZŐKÖVESD:
Szappanos – Farkas D., Pillár, Karnyicki, Vadnai – Berecz, Meszhi – Cseri, Nagy D. (Jurina, 79.), Besirovic – Zivzivadze (Takács T., 90.). Vezetőedző: Kuttor Attila
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff (Favorov, a szünetben) – Slagveer, Plsek, Knezevic (Urblík, 87.), Gyurcsó – Vanecek (Mebrahtu, 76.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Pillár (89.), ill. Gyurcsó (47.)
Továbbjutott: a Mezőkövesd, 2–1-es összesítéssel

Természetesen Mezőkövesden is a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek voltak fókuszban, s a kupameccs előtt Tóth László szakmai igazgatótól azt tudakoltuk, a klub számára mi a legnehezebb ebben a helyzetben.

„Egyelőre csak találgathatunk – mondta a sportvezető. – Mivel még nem éltünk át ilyen szituációt, azt sem lehet csalhatatlanul megmondani, mennyire lesz nehéz, és milyen mértékben érint minket. Mindenesetre nem lesz egyszerű feladat a játékosok tűzben tartása sem, az intézkedésekkel nyilván sok minden átértékelődik majd.”

A mérkőzés kezdetén pozíciós játékkal telt az idő, a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt támadó felfogásban küldte pályára csapatát, ennek ellenére fél órán keresztül egyetlen kapura lövést sem jegyezhettünk fel... Budu Zivzivadze hagyta ki a félidő helyzetét, mert hiába talált fejjel Hegedüs Lajos kapujába, közben meglökte Thomas Meissnert. A vendégek beíveléseit Szappanos Péter magabiztosan hárította, aztán már neki sem volt annyi dolga, mert a félidő hajrájában a Mezőkövesd átvette a kezdeményezést, többet támadott, helyzetet azonban nem tudott kialakítani.

Hazai szempontból kifejezetten rosszul kezdődött a második félidő: Gyurcsó Ádám a 47. percben gólt szerzett, márpedig ezzel nyílt lett a mérkőzés, illetve a továbbjutás kérdése. A Mezőkövesd nagyobb sebességre kapcsolt, játékosai érzékelték a veszélyt, jelentős erőket mozgósítottak az eredmény megváltoztatása érdekében. Csakhogy ezek a kísérletek görcsös akarással párosultak, így nem hozták meg a remélt sikert.

Jó darabig legalábbis.

Telt az idő, a csapatok óvatossá váltak, mintha mindkét fél belenyugodott volna, hogy hosszabbításra kerül sor. Ám Pillár Róbert ezt egészen másképp gondolta: egy perccel a játékidő vége előtt a védő remek ütemben érkezett Dino Besirovic szögletére, és közelről a hálóba fejelte a labdát. 1–1

Hosszabbítás helyett továbbjutott a Mezőkövesd!

Szomorú lesz nézők nélkül, mert tisztelem az ellenfél szurkolóit – Hornyák Zsolt

ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC
VISSZAVÁGÓK

Budapest Honvéd–MTK Budapest (NB II)
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd

PERCRŐL PERCRE

II. félidő

92. perc: VÉGE!
A Mezőkövesd a legjobb négy között!
90. perc: Zivzivadze le, Takács Tamás be!
89. perc: EGYENLÍT A KÖVESD! Pillár vette be a kaput, ezzel pedig jelen állás szerint a Mezőkövesd a továbbjutó! 1–1
87. perc: Knezevic helyére Urblík áll be.
83. perc: Berecz próbálkozik meg egy lövéssel 22 méterről, a 16-os jobb csücskétől, de elcsúszik közben, így a védő könnyedén vágja ki a labdáját.
80. perc: Nagy D. le, Jurina be!
79. perc: Plsek próbált kapásból kapura tenni egy jobbról érkező labdát, nyolc méterről hárommal vágta fölé.
77. perc: Meissner kap sárgát, Nagy Dániellel szemben szabálytalankodott a 16-os bal sarkánál, 22 méterre a kaputól:
76. perc: Vanacek le, Mebrahtu Golgol be.
72. perc: Cseri gyorsít fel középen, jó 40 méteres szólót csinál végig, három vendégjátékost is kicselez, végül viszont be kell érnie egy szöglettel...
70. perc: Most leginkább a mezőnyben dúl a csata.
66. perc: Szabadrúgás-kombináció jó 28 méterre, jobbra a kaputól, a lágyan, a jobb oldalvonal mentén megrúgott labdával Nagy D. fut a védők mögé, majd kissé éles szögből megpróbálja elemelni a kiftó kapus mellett, ám egy füst alatt a jobb sarok mellett is elpöcköli így!
61. perc: Vadnait faultolják a félpályánál, Kuttor Attila néhány méterre áll az esettől és majdnem a pályára rohan, olyan hevesen követeli a sárgát a Puskás-játékosnak... lap nincs, sem a szabálytalanságért, sem a reklamálásért.
60. perc: MI MARADT KI?! Zivzivadze veszi át a labdát a 16-os vonalában, egyet fejel, a védőt megforgatja, majd leveszi újra a labdát, 13 méterről, ziccerben lő, de elvéti a jobb alsót!
59. perc: Slagveer tarolta le méterekről becsúszva Cserit, a 16-os bal csücskétől jön a szabadrúgás.
57. perc: Szappanos esett át a saját védőjén, Vadnain, aki eztán a földön maradt a derekát fájlalva. Nem nézett ki jól, de szerencsére bő egy perc elteltével tudja folytatni a kövesdi.
55. perc: Gyurcsó rántotta le az ellenfelét a hazai tizenhatoson belül, majd kireklamált magának egy sárga lapot is.
52. perc: Mióta hátrányba került, aktívabb a Mezőkövesd. Az imént Cseri cselezgetett a 16-os előterében, csak az utolsó pillanatban hosszan szöktette magát, Nagy D. próbálkozott meg egy átlövéssel, de nem találta el vele a kaput.
48. perc: Radics M. tarolta le Besirovicot a 16-os bal csücskénél, sárga nincs.
47. perc: Vezet a Puskás! Gyurcsó vette át a labdát a 16-os bal oldalánál, a kaputól 10-12 méterre, majd egy igazítás után a bal alsó sarokba helyezett. Szappanos nem érte el! 0–1
46. perc:
Folytatódik a mérkőzés! A Mezőkövesd indította útjára a labdát. Volt egy csere: Favorov váltja Van Nieffet.


I. félidő

45+1. perc: Vége az első félidőnek.
45. perc:
Egy perc a ráadás!
43. perc: Gyurcsó gyűjt be egy röviden kifejelt labdát a bal szélen, beíveli, a hosszúnál Slagveer érkezik és bólint a léc fölé.
41. perc: Középre száll a labda jobbról, sarokrúgásból, Vaneces csúsztat a röviden, de az egyik védőn megpattan és így kifelé perdül a fejese.
37. perc: A PAFC továbbra is aktívabb valamivel, a Kövesd inkább a kontrákra játszik.
32. perc: Nagy D. és Van Nieff csapnak össze ismét a félpályánál, előbbi a földre kerül, Andó-Szabó viszont nem látott faultot. A közönség jelzi is, nem ért egyet a sporival.
28. perc: Zivzivadze labdaátvétele zseniális a 16-os vonalában, átemeli a kifutó Hegedüst, majd a védővel viaskodva a kapuba bólint. Andó-Szabó azonban nem adja meg a gólt, úgy ítélte meg a kövesdi támadó nemcsak a testét használta a versengés közben...
27. perc: Van Nieff rántotta le Nagy Dánielt a félpályánál.
26. perc: Slagveer cselezget a jobb szélen, három hazai védőt bolondít, 7 méterről, kissé jobbról, éles szögből lőne, viszont az utolsó pillanatban közbelép egy blokkoló láb. Szöglet.
21. perc: Hegedüs jön ki a kapujából, de ez úttal nem elég jó ütemben, Zivzivadze elrúgja mellette, de nem elég erős a gólba tartó lövés, így pedig a visszazáró védő ki tudja vágni a gólvonal előtt!
19. perc: Gyurcsó indítaná Vaneceket, utóbbi kissé hosszan veszi át a labdát a 16-oson belül, így pedig Szappanos menteni tud előle.
17. perc:
Megint Hegedüsnek kell jól együtt élnie a játékkal, és a 16-oson kívülre futva, fejjel tisztázni az érkező kövesdi támadó elől.
13. perc: Zivzivadze kapott remek indítást, három Puskás-játékos üldözi, a 16-oson belülre tör, Hegedüs azonban jó ütemben mozdul ki, és kivetődve menteni tud előle!
10. perc: Farkas Dánielé a meccs második sárga lapja.
5. perc: Többnyire a mezőnyben jár a labda. A Puskás Akadémia valamivel aktívabb a mérkőzés elején.
3. perc: Radics kapott sárgát.
1. perc: Elkezdődött az összecsapás!

2021.09.24 19:22:48

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jeles teljesítmény: a paksiak bátor és hatékony támadójátékkal rukkoltak ki a zalaegerszegiek nagy bánatára.

2021.09.23 19:45:03

Labdarúgó NB I JUDI ÁDÁM

Az Arsenal korábbi tízese szerint a Ferencváros kiemelkedik a jelenlegi magyar mezőnyből – exkluzív interjú a vb-ezüstérmes védővel.

2021.09.23 14:51:25

Labdarúgó NB I P. K.

Az előző két idényben a Fehérvár és az Újpest elleni meccsek után alapozták meg a címvédést.

2021.09.22 18:35:14

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben, a címvédő nyerte a második fordulóból elhalasztott rangadót.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.