Honvéd: Marco Rossi váltja Csábit, megegyezett Hemingwayjel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.07. 13:13
null
Marco Rossi visszatér a Honvédhoz (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport Online információja szerint Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője ismét Budapestre érkezett. A Nemzeti Sport megkeresésére az olasz szakember elmondta, ha megegyezik George F. Hemingway tulajdonossal, ismét ő lesz a kispestiek vezetőedzője. A Honvéd kora délután hivatalosan is bejelentette, hogy Csábit Rossi váltja a fővárosiak kispadján.

Az olasz szakember korábbi kispesti segítője, Cosimo Inguscio társaságában jött a magyar fővárosba – értesült az NSO.

A Honvéd januári felkészülése a tavaszi idényre eddig nem alakult fényesen Csábi József irányításával: bár a piros-feketék megverték a Soroksárt, a Soprontól és a Pakstól kikaptak, majd a Pápa elleni döntetlen után 4–3-as vereséget szenvedtek a Békéscsabától.

Rossi Budapestre érkezése edzőváltást vetített előre Kispesten (annak ellenére, hogy a gárda, még Csábival a kispadon szombaton 13 órától a Mezőkövesd ellen játszott felkészülési találkozót), és hogy a Honvédot 2013-ban bronzéremhez segítő, tavalyi távozása óta csapat nélküli tréner újra lehetőséget kapna a klubnál.

A Nemzeti Sport megkeresésére Marco Rossi megerősítette, hogy tárgyalni utazott Budapestre, és kispesti jövője azon múlik, hogy meg tudnak-e egyezni. A Honvéd délután fél 4-kor bejelentette, hogy megszületett a megállapodás: ismét Rossi lesz a csapat vezetőedzője.

„A mai napon a Budapest Honvéd FC szerződést bontott Csábi József vezetőedzővel. Az új vezetőedző Marco Rossi, az új pályaedző Cosimo Inguscio lett. A csapat hétfői tréningjét már Marco Rossi vezeti. Marco Rossi 2012 és 2014 között már volt a Honvéd vezetőedzője. Simon Miklós másodedző a Honvéd NB III-as csapatának lesz az edzője, Nagy István erőnléti edző és Tóth Iván kapusedző Marco Rossi munkáját segítik” – olvasható a honvedfc.hu-n.

A Honvéd szerdán sajtótájékoztatót hirdetett meg péntekre, de még aznap jelezte, hogy hétfőre teszi át az eseményt, mivel a MOB is tegnap tartott sajtókonferenciát a rendkívüli közgyűlése után.

A Honvéddal kapcsolatos hír, hogy Filkor Attila nem volt ott a Kövesd ellen, és az olasz sajtóban megjelentekkel ellentétben a kispesti vezetők nem is tudnak arról, hogy a középpályás próbajátékra érkezne a csapathoz.

HEMINGWAY CSÁBIRÓL, FILKORRÓL
„Nem tetszik, ahogy alakulnak az eredmények, remélem, hogy a bajnokságban jönni fognak. A középmezőnybe szeretnénk felzárkózni, a kiesés gondolata fel sem vetődött bennem” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a téli felkészülésről a Mezőkövesd elleni meccset megelőzően.

Csábi József helyzetével kapcsolatban a következőket tette hozzá: „A bizalom addig él, míg meg nem hal.” Úgy néz ki, meghalt...

A sportvezető ugyanakkor cáfolta azt az olasz sajtóhírt, hogy Filkor Attila próbajátékra érkezne Kispestre. Hemingway úgy fogalmazott, semmit nem tud Filkorról.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható – próbajáték), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható, próbajáték), Filkor Attila (Avellino – Olaszország, próbajáték)
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Ariano Navarro (panamai, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, Mitra Kukar – Indonézia, szabadon igazolható volt), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Gergely (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Karacs Péter (érdeklődnek iránta: ZTE), Jevrem Kosznics (szerb)
A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: Bp. Honvéd–Soroksár 2–1 (Youla 2)
Január 24.: Bp. Honvéd–Soproni VSE 0–1
Január 28. (Paks): Paks–Bp. Honvéd 2–0
Január 31.: Bp. Honvéd–Lombard Pápa 1–1 (Prosser)
Február 3.: Bp. Honvéd–Békéscsaba 3–4 (Punosevac, Holender, Koné)
Február 7.,: Bp. Honvéd–Mezőkövesd 1–0
Február 11., szerda (Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd 11.00
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.) 13.30
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd 14.00
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik