A Budapest Honvéd négyet kapott a Békéscsabától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 16:48
null
A Honvéd gyenge játékot mutatott a Békéscsaba ellen (Fotó: Szabó Miklós)<br />
Négy gólt kapva hazai pályán szenvedett vereséget az élvonalbeli Budapest Honvéd labdarúgócsapata a másodosztályú Békéscsabától. Az MTK 2–1-re győzte le a Vasast a Fáy utcában, a Paks 1–0-ra kikapott otthon a Kecskeméttől, míg a Győri ETO szintén minimális különbséggel kerekedett felül a bősi vendégcsapaton.

 

Az MTK Pölöskei Zsolt és Kanta József góljával 2–1-es győzelmet aratott az NB II-ben szereplő Vasas ellen. Az angyalföldiek gólját Remili Mohamed szerezte.

Az MTK több játékosát is sérülés miatt kényszerült lehívni a mérkőzésen: Vass Ádám és Hegedüs Lajos az első félidőben sérült meg, Deutsch Bence pedig a másodikban. Az MTK Kanta kiugratása után Pölöskei góljával szerezte meg a vezetést az 58. percben, a Vasas gyorsan egyenlített Remili potyaízű találatával, melyben Federico Groppioni is alaposan benne volt. A döntést a saját kipattanóját értékesítő Kanta gólja hozta meg a 76. percben. A mérkőzésen megsérült játékosok közül Deutsch Bence járta legrosszabbul, szakadással és lábközépcsonttöréssel dőlt ki. Vass Ádámnak részleges szakadása van, Hegedüs Lajosnál a röntgenvizsgálat nem mutatott ki elváltozást.

VASAS–MTK 1–2 (0–0)
Budapest,
Fáy utca, műfüves pálya, 174 néző. V: Bölcskei
VASAS:
Hermány – Preklet (Szabó B.), Debreceni, Tamás L., Hangya (Madarász) – Berecz, Gál M., Nagy T. (Kenesei K.) – Vida (Czvitkovics), Ferenczi I. (Ádám), Remili
MTK:
Hegedüs L. (Groppioni) – Baki (Nagy T.), Vukmir, Kelemen (Deutsch; Hajdú Á.), Poór – Vass Á. (Thiam), Pölöskei Zs. – Vass P. (Bese), Kanta J., Csiki – Torghelle (Bouard)
G:
Remili (60.), ill. Pölöskei Zs. (58.), Kanta J. (76.)

+++

Az NB II-ben szereplő Békéscsaba labdarúgócsapata 4–3-ra legyőzte a Bp. Honvédot. A kispesti együttes négy meccs óta nyeretlen a felkészülés során, a Soroksár elleni győzelmet követően kikapott a Soproni VSE-től és a Pakstól, ikszelt a Lombard Pápával, és most kikapott a Békéscsabától.

A kispestiek kétszer is vezettek a mérkőzésen, ám 2–1 után három békéscsabai gól érkezett válaszul, így a végén a Honvéd már csak szépíteni tudott, a vereséget nem kerülhette el. Gólt szerzett a télen igazolt szerb csatár, Bratiszlav Punosevac, pályára lépett a Honvéd kiszemeltjei közül a togói-elefántcsontparti Francis Koné, valamint a venezuelai Jesús „Chiki” Meza.

BP. HONVÉD–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–4 (1–1)
Bozsik-stadion, műfüves pálya, 150
néző. V: Oláh G.
BP. HONVÉD:
Czuczi – Botka (Holender), Ignjatovics (Marku), Bobál D., Czár – Hidi – Ikenne-King, Nagy G. (Csábi M.) – Youla (Meza), Punosevac (Koné), Prosser (Lőrinczy)
BÉKÉSCSABA:
Mursits – Balogh Milán, Balogh Miklós, Fehér Zs., Zámbori – Pilán, Borbély, Spitzmüller, Birtalan B. – Viczián, Vólent. A 60. perctől: Póser – Bényei, Koszó, Balog Zsolt, Juhász Gy. – Berki, Tölgyesi, Bagi, Király P. – Szilágyi P., Kertész
G:
Punosevac, Holender, Koné, ill. Birtalan B., Szilágyi P., Berki, Marku (öngól)

+++

A Győri ETO 1–0-ra legyőzte a szlovákiai Bős csapatát. A zöld-fehérek a télen szerződtetett légiós, Miroslav Stevanovic találatával nyertek. A bosnyák játékos az eto.hu beszámolója szerint Priskin Tamás beadásába csúsztatott bele a 68. percben, és a kapus már tehetetlen volt, a labda a rövid sarokban kötött ki.

GYŐRI ETO–OFC GABCÍKOVO (Bős; szlovákiai III.) 1–0 (0–0)
Győr
, ETO-park
Győr, 200
néző. V: Görög
GYŐR:
Kamenár (Pogacsics) – Brdarovszki, Lipták (Nagy Á.), Lang, Ibánez (Dinjar) – Windecker (Kamber), Bucsa (Kvilitaia) – Andrics (Stevanovic), Pátkai, Koltai – Priskin. Vezetőedző: Miriuta László
Gólszerző:
Stevanovic (68.)

+++

A Kecskemét 1–0-ra legyőzte idegenben a Paksot. A találkozó egyetlen gólját Laczkó Zsolt szerezte. A kecskeméti csapat Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a 28. percben született a gól, amikor Laczkó lőtte laposan középre a labdát, ami a menteni igyekvő Kulcsárról került a hálóba.

A találkozón paksi oldalon a kezdőcsapatban kapott helyet a nemrég szerződtetett Rodenbücher István és a pont a Kecskeméttől érkezett Balázs Zsolt is. A másik oldalon a frissen igazolt két szerb játékos, Nebojsa Szkopljak és Sztefan Radoja is kezdett. Eppel Márton nem lépett pályára a Paksban, ami nem véletlen: a játékos közös megegyezéssel távozott a klubtól.

PAKS–KECSKEMÉTI TE 0–1 (0–1)
Paks
Paks: Csernyánszki – Kulcsár, Rodenbücher, Gévay, Báló – Tamási, Kecskés, Haraszti – Könyves, Balázs, Bartha. Csere: Máté, Vági, Nagy R., Hahn, Simon, Bagó, Bor, Kesztyűs
KTE: Tujvel (Kovács D., 46.) – Szkopljak (Szalai, 63.), Lovric (Karan, 46.), Farkas A., Laczkó (Gyagya 46.) – Vukaszovics – Lévai (Polyák, 63.), Eninful (Dudás, 63.), Radoja, Gréczi (Csillag, 46.) – Bebeto (Selyem, 68.).
Gólszerző: Laczkó (38.)

+++

FERENCVÁROS–HOBRO IK (dán, I.) 3–0 (1–0)
Antalya, Törökország
FERENCVÁROS, 1. FÉLIDŐ: Jova – Ramírez, Pavlovic, Nalepa, Dilaver – Csukics, Busai – Lamah, Gera, Varga R. – Lauth
FERENCVÁROS, 2. FÉLIDŐ:
Jova – Bönig, Mateos, Batik, Somália – Gyömbér, Nagy Dá. – Ugrai, Hajnal, Nagy Do. – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
HOBRO: Rask – Ingeman, Justesen, Egholm, Hastrup – Lynge, Damborg, Thomsen, Mikkelsen – Antipas, Hvilsom. Vezetőedző: Jonas Dal
Gólszerző: Busai (36.), Nagy Dá. (53.), Böde (90.)

+++

A Nyíregyháza Spartacus első beleki felkészülési mérkőzésén 2–0-ra legyőzte a kazah első osztályú FK Zsetiszut.

Az összecsapáson kezdőként kapott lehetőséget a téli átigazolási szezonban érkező grúz Zurabi Arziani, a lett Deniss Ivanovs, a szlovák Igor Zofcák és Juraj Halenár, valamint a kölcsönbe érkező Bosnjak Predrag, a második félidőre pedig a grúz Dato Darcimelija is beállt.

A találkozót Pekár László duplája döntötte el, az elsőt büntetőből, a másodikat egy szép támadás végén, már emberelőnyben szerezte. A Zsetiszu egyik játékosa ugyanis csúnya belépőjéért piros lapot kapott, Arzianit pedig le is kellett cserélni – derül ki a klub hivatalos honlapjának tájékoztatásából.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–FK ZSETISZU (kazah) 2–0 (1–0)
Belek, Törökország
Nyíregyháza: Hrabina – Szokol, Ivanovs, Fodor (Törtei 83.), Bosnjak – Arziani (Rubus 63.), Kosztics, Zofcák, Pákolicz (Koller 75) – Pekár, Halenár (Darcimelija a szünetben)
Gólszerző: Pekár (2, az elsőt 11-esből)
Forrás: nyiregyhazaspartacus.hu

+++

ZRINJSKI MOSTAR (boszniai)–GYIRMÓT FC GYŐR 6–0 (1–0)
Dajla. V: Kukuljan (horvát)
GYIRMÓT:
Rusák – Molnár M., Varga R., Lázár P., Présinger – Kiss M., Csemer (Nagy S.) – Gyurján B. (Tóth N.), Paku, Szegi – Bobál G. (Beliczky)
G:
Mile 3, Duric, Zlatic, Varga R. (öngól)

+++

AQVITAL FC CSÁKVÁR–HALADÁS II 8–1 (4–1)
Bük. V: Hende
CSÁKVÁR. 1. félidő:
Gelei V. – Wild, Dulló, Fényes, Köntös – Kocsis G. – Nyilasi, Molnár Cs., Mihály, Oldal – Horváth R. 2. félidő: Milinte – Wild, Szalai T., Fényes, Köntös – Nyilasi, Kocsis G. (Dulló), Molnár Cs. – Molnár T. Horváth R., Gajdos
G:
Horváth R. (2), Molnár T. (2), Molnár Cs., Mihály, Gajdos, Nyilasi, ill. Rácz B.

+++

SZOLNOKI MÁV FC–FC STK 1914 Samorín (szlovák) 2–1
A szolnoki gólszerzők:
Lengyel, Vári

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik