Felkészülés: szerb próbázóval, még Csábival nyert a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.07. 14:48
null
A Debrecen ikszelt grúz ellenfelével Belekben (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésen – még Csábi Józseffel a kispadon – 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet. A Lombard Pápa Csizmadia Csaba szabadrúgásgóljával nyert a ZTE ellen, a Puskás Akadémia újpesti próbázóval kapott ki a Vasastól, a KTE legyőzte a Siófokot, az MTK pedig a Szigetszentmiklóst. A DVSC ma is kettéosztotta keretét, az egyik csapat ikszelt, a másik nyert.

 

 

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD

A kispestiek keretében egy új játékos volt, a szerb balhátvéd Joszip Projics, aki négy éve már a Debrecennél is próbálkozott, jelenleg pedig Pintér Ádám csapattársa a Levadiakosznál.

Filkor Attila az előzetes hírek dacára nem volt ott a Mezőkövesd elleni edzőmeccsen, és az olasz sajtóban megjelentekkel ellentétben a kispesti vezetők nem is tudnak arról, hogy a középpályás próbajátékra érkezne az együtteshez.

A győzelem ellenére Csábi József vezetőedzőt leváltották a Honvédnál, a helyét Marco Rossi veszi át.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD 1–0 (1–0)
Kispest, 200 néző
BUDAPEST HONVÉD:
Kemenes – Ikenne-king, Ignjatovics, Bobál D., Projics – Nagy G., Hidi, Holender, Youla – Prosser, Punosevac
Csere: Horváth A., Kosznics, Meza, Koné, Csábi, Gazdag, Vidovics
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Búrány – Szeles, Takács P., Tajthy, Kulcsár K. – Molnár G., Máté J.
Csere: Dombó, Balajti, Medgyes, Baracskai, Lukács R., Nyilas
Gólszerző: Holender (35.)

LOMBARD PÁPA–ZALAEGERSZEG

Harmadszor lépett pályára hazai pályán az idei téli felkészülés folyamán a Pápa. A találkozó elején Király Botond révén jutott vezetéshez, majd néhány perccel később Babati Benjámin egyenített, ám a második játékrész végén Csizmadia Csaba szabadrúgásával a Lombard mégis nyerni tudott a ZTE ellen.

A pápaiaknál ott volt a kezdőcsapatban a próbajátékon szereplő Yannick Mbengono és Wilson Pereira, a cserék között pedig Vankó Imre is, valamint Stieber András, akivel már megegyeztek, de a szerződtetését még nem jelentették be.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD PÁPA–ZALAEGERSZEG 2–1 (1–1)
LOMBARD PÁPA: Szűcs – Csizmadia, Jagodics, Bogunovics, Juhász D. – Stieber, Popin, Király, Frizoni – Yannick, Wilson Pereira
Csere: Horváth G., Pongrácz, Gál, Waltner, Vankó, Eisenberger, Illés
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Kovács G,, Forgács, Fodor M. – Simonfalvi, Szakály A., Babati, Murai – Városi, Délczeg
Csere: Hársfalvi, Horváth A., Szegleti, Vittman, Horváth P., Farkas N.

Gólszerző: Király, Csizmadia, ill. Babati

VASAS–PUSKÁS AKADÉMIA

A végig sokkal agilisabban futballozó Vasas az első félidőben szerzett két góllal megérdemelten nyert a több fiatallal felálló Puskás Akadémia ellen (a felcsútiak hat kulcsjátékosuk, illetve az új szerzemény Fiola Attila nélkül, szűkös kerettel utaztak a meccsre, amit az is jelzett, hogy csak egyet cseréltek).

A PAFC-ban pályára lépett az Újpestről érkező – korábban Győrben is tesztelt és Kecskeméten is szóba kerülő – próbajátékos, Nagy János, de a teljesítményével nem volt elégedett Benczés Miklós vezetőedző, ezért a meccs után el is köszöntek tőle.

A Vasasnál az újak közül Czvitkovics Péter és Kenesei Krisztián egyaránt csereként lépett pályára, míg az MTK-tól kölcsönbe érkező Hangya Szilveszter kezdő volt és végig is játszotta a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0
Fáy utca.
VASAS: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Hangya – Vida (Nagy T.), Berecz, Gál (Czvitkovics) – Ádám (Kenesei), Ferenczi I. (Nagy D.), Remili.
PAFC: Hajdúch – Nagy J., Vaszicsku, Tamás M., Fábio – Szélesi, Kleinheisler, Szakály D., Hudák (Zsótér) – Harsányi, Makrai.
G.: Ferenczi I. (14), Ádám M. (22.)

KECSKEMÉT–SIÓFOK

Bekő Balázs együttese ismét számíthatott a csapatkapitány Vladan Szavicsra, aki sérülése után kezdőként tért vissza. A kecskeméti klubhonlap tájékoztatása szerint rögvest egy jó lövéssel vétette magát észre, majd Kitlt hozta ziccerbe, de Tajti menteni tudott előle.

A második félidőre érkeztek a fiatalok a KTE-be, és éltek is a lehetőséggel. A Szalai, Lévai, Csillag, Gréczi négyes többször is szép támadásokat vezetett, a második félidő derekán pedig gólt is szerzett a Kecskemét: Csillag tekert a 16-os vonaláról a hosszú alsó sarokba.

FELKÉSZÜLÉS
KECSKEMÉTI TE–SIÓFOK 1–0 (0–0)
Kecskemét 50 néző. V: Pál
KTE, 1. félidő: Tujvel – Skopljak, Karan, Vukaszovics, Gyagya, Laczkó Zs. – Radoja, Eninful, Kitl – Szavics – Bebeto. 2. félidő: Tujvel – S. Juhász, Karan, Vukaszovics, Skopljak, Farkas A. – Lévai, Szivacski, Csillag – Gréczi, Szalai D.
SIÓFOK: Tajti (Kis) – Fülöp N., Mogyorósi (Merczel), Csató, Polényi (Baranyai Á.) – Vass M. (Erdei), Peszmeg (Hanzl), Papp, Ivancsics (Kozma)– Andorka, Molnár M. (Kákonyi)
G: Csillag

MTK–SZIGETSZENTMIKLÓS

Az MTK-ban az NB II-es Szigetszentmiklós elleni felkészülési meccsen a kezdők között kapott helyet a spanyol csatár, Sergio Tamayo, akit korábban szeretett volna kölcsönadni a klub, járt is Kispesten próbajátékon. A cserepadon ott ült a kisvárdai kölcsönből visszatérő brazil Myke Bouard Ramos is.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején éppen Ramos góljával szerzett vezetést az MTK, majd nem sokkal később Kanta József és egy védő „közösen bebrusztolt” góljával növelte az előnyét. A 3–0-s végeredményt pedig Khaly Iyane Thian állította be fejjel az 57. percben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–Szigetszentmiklós 3–0
Ikarus-pálya.
MTK: Groppioni (Fadgyas, 46.) – Nagy T. (Baki, 46.), Kelemen, Vukmir, Poór (Hajdú Á., 46.) – Pölöskei Zs. (Schrammel, 69.), Thian (Halmai, 69.), Kanta – Bese, Sergio Tamayo, Hrepka (Ramos, 46.)
G: Ramos (47.), Kanta (49.), Thian (57.)

DEBRECEN–TORPEDO KUTAISZI ÉS DEBRECEN–RAPID BUCURESTI

Lejátszotta első beleki felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva, 2–2-es döntetlenre végzett a grúz Torpedo Kutaiszival, a másodikon pedig 2–1-re legyőzte a román Rapid Bucuresti együttesét – tudatta a hajdúságiak honlapja.

Kondás Elemér két részre osztotta a debreceni keretet, az együttes egyik fele 14 órától a Torpedo Kutaiszival csapott össze. A 12. percben meg is szerezték a vezetést a hajdúságiak, René Mihelic 19 méteres szabadrúgása a lécről vágódott a kapuba.

A grúz első osztály 13. helyén álló Torpedo azonban az 57. percre fordított, azaz vezetett is, egészen a ráadásig, a 92. percben egy kisszöglet nyomán Mihelic beadásából Lázár Pál fejesével egyenlített a Loki (2–2).
A nap második edzőmérkőzésén a magyar csapat ellenfele a román Rapid Bucuresti volt. Ezúttal az ellenfél szerzett gólt már a 12. percben, de az előző mérkőzés forgatókönyvéhez hasonlóan a hátrányba kerülő fordítani tudott. A végén az egyenlítés viszont elmaradt, így két centerezés után Tisza és Sidibe találatával végül 2–1-re nyert a debreceni együttes.

DVSC-Teva–Torpedo Kutaiszi (grúz) 2–2
(1–1)
Belek,
Törökország
DVSC:
Verpecz – Lázár, Morozov, Brkovics, Korhut – Jovanovic, Berdó, Mihelic, Wittrédi – Kulcsár, Bereczki
Gólszerzők:
Mihelic (12.), Lázár (92.)

DVSC-Teva–Rapid Bucuresti (román) 2–1
(1–1)
Belek,
Törökország
DVSC:
Novakovics – Ludánszki, Máté, Mészáros, Ferenczi (Varga, 70.) – Bódi (Sós, 79., Vadnai, Bouadla, Szakály – Tisza (Balogh, 77.), Sidibe
Gólszerzők:
Tisza (36.), Sidibe (66.)
Forrás:
dvsc.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik