Felkészülés: a Győri ETO nem bírt felvidéki ellenfelével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.28. 17:24
null
A győri szurkolók füstbombát is bevetettek (Fotók: Korponai Tamás)
A fél NB I pályára lépett ma felkészülési mérkőzésen. A Győri ETO 1–1-es döntetlent játszott a szlovák bajnokságban szereplő FK DAC 1904 csapatával. A Paks két góllal verte meg a Honvédot, ahogy a PAFC is a Mezőkövesdet. A Kisvárda a Nyíregyházát, a Cegléd a Kecskemétet múlta felül. A PMFC nem bírt a Siófokkal, a Dunaújváros ikszelt a Szolnokkal.   

 

Az edzőmérkőzésen bemutatkozott a két új igazolás, a második félidőben Dan Bucsa és a kedden szerződtetett Vladica Brdarovszki is pályára lépett. Noha a csúcsformától még messze vannak, néhány labdaérintésből látszott, erősségei lehetnek a formálódó ETO-nak. Az argentin-horvát Luis Ibánezt még nem láthatták a szurkolók – akik egyébként füstbombát is bevetettek a meccsen –, a Dinamo Zagrebtől érkezett játékos a pálya helyett a konditerem felé vette az irányt.

A meccsen az előzetes híreknek megfelelően két próbajátékos, a brazil Michel da Silva Barros és az őszi idényt a Balmazújváros csapatában töltő Pintér Norbert is lehetőséget kapott. Utóbbit egy kemény belépő miatt már egy perc után le kellett cserélni, de arról, hogy bokaszalag sérülése mennyire súlyos csak az orvosi vizsgálatok után lehet többet tudni.

A győriek góljából kivette a részét a szintén próbajátékon levő Nagy János, aki az első negyed óra végén elfutott a jobb oldalon, beadását pedig a hosszú oldalon érkező Koltai Tamás pofozta a hálóba. A DAC a meccs vége előtt egyenlített, így 1–1-gyel nyitotta a felkészülési meccsei sorát a Győr.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO–FK DAC 1904 (Dunaszerdahely; szlovákiai) 1–1 (1–0)
Győr,
ETO-park, 300 néző. Vezette: Görög
ETO: Kamenár (Pogacsics) – Nagy J. (Brdarovszki), Lipták, Lang (Nagy Á.), Dinjar – Windecker (Bucsa), Pátkai (Kamber) – Andrics (Barros), Rudolf (Pintér N., Trajkovics), Koltai – Priskin
Gólszerző: Koltai, ill. Lupták

Koltai (balra) szerezte a Győr vezető gólját.
Koltai (balra) szerezte a Győr vezető gólját.

PAKS–HONVÉD 2–0

A honvedfc.hu beszámolója szerint Alekszandar Ignjatovics belépője után a 18. percben büntetőhöz jutott a kontrákra alapozó Paks, és Báló nem hibázott. Tíz perccel később Könyves Norbert beadása után Haraszti talált be. A folytatásban hiába birtokolta többet a labdát a Honvéd, nem jutott el nagyobb gólszerzési lehetőségig. Az eredmény már nem változott, két góllal győzött a Paks.

MVM-PAKS–BP. HONVÉD 2–0 (2–0)

Paks, 150 nézõ. Vezette: Botló
PAKS: Molnár P. (Csernyánszki) – Vági (Hahn), Gévay (Nagy R.), Rodenbücher, Báló (Bor) – Kecskés (Kesztyűs B.), Tamási Zs. (Simon A.) – Könyves (Balázs Zs.), Bertus (Rácz Zs.), Bartha (Bagó) – Haraszti (Klauz)
HONVÉD: Kemenes (Czuczi) – Botka, Ignjatovics, Kosznics (Marku), Vidovics (Czár) – Ikenne-King (Lőrinczy), Hidi (Gazdag) – Youla (Miljeteig), Godoy (Nagy G.), Holender – Daru (Prosser)
Gólszerző: Báló (11-esbõl), Haraszti Zs.

SIÓFOK–PMFC 1–1

Peszmeg Viktor gyors góljával a Siófok szerezte meg a vezetést, de a Pécs szinte azonnal válaszolt: az egyik új igazolás, a horvát Ivor Weitzer 25 méterről óriási gólt lőtt – tudtuk meg a pécsiek hivatalos honlapjáról.

A pécsieknél két próbajátékos (Branko Ojdanic, Juraj Grizelj) is pályára lépett.

Robert Jarni csapatának ez volt az utolsó hazai mérkőzése a pénteken kezdődő törökországi edzőtáborozás előtt.

SIÓFOK–PÉCSI MFC 1–1 (1–1)
Siófok

SIÓFOK: Tajti (Ambrusics, 58.) – Fülöp, Csató, Bakos (Erdei, 46.), Polényi (Kovács G., 63.) – Gárdos, Vass, Futó – Peszmeg, Papp M. (Baranyai, 63.), Molnár M. (Kozma, 63.)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Causic (Ojdanic, 60.), Balogh B. (Romic, 60.), Uzoma (Rácz, 60.) – Horváth A. (James, 46.) – Frank (Kővári, 46.), Szatmári, Weitzer, Grizelj (Heffler N., 60.) – Makriev (Frőhlich, 46.)
Gólszerző: Peszmeg (3.), ill. Weitzer (5.)
Forrás: pmfc.hu

MEZŐKÖVESD–PAFC 0–2

Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője már a mérkőzés előtt jelezte, hogy a találkozón elsősorban a csapathoz télen csatlakozó játékosok kapnak lehetőséget – írja a puskasakademia.hu. Az újak közül Kleinheisler Lászlót, Zsótér Donátot, Fiola Attilát és Koronczi Bencét is a kezdőbe nevezte a szakember.

Nem kellett sokat várni az első Puskás-gólra. A 14. percben Harsányi Zoltán bal oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Hudák Martin talált a kapuba. A gól után mind a két csapatnak voltak lehetőségei, de nem esett több találat az első félidőben.

A szünetben egy helyen változtatott a PAFC, Fiola helyett Gohér Gergő állt be. A folytatásban mindent elkövetett a hazai csapat az egyenlítésért, de ismét a Puskás Akadémia talált be. Az utolsó tíz percre Zsótér Donátot Barcsay Márk váltotta a pályán, aki – meghálálva a bizalmat – a 88. percben Gohér szöglete után megszerezte a felcsútiak második gólját – 0–2 lett a vége.

„Nagyon jó iramú találkozó volt, remekül segítette a felkészülésünket – értékelt Benczés Miklós a mérkőzést követően. – Ahogy korábban mondtam, elsődleges célunk az volt, hogy kilencvenperces terhelést kapjanak a játékosaink. Ez teljes mértékben megvalósult. Dinamikusan, gyorsan játszottunk a remek ellenféllel szemben. Mind a két oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, amiből nekünk sikerült kettőt gólra váltani. Elégedett vagyok az erősen megfiatalított csapatunk játékával.”

Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia FC 0–2 (0–1)
Mezőkövesd Zsóry:
Kunsági – Hegedűs Cs. (Szeles), Gengeliczki, Dvorschák, Baracskai (Burány) – Hegedűs D., Takács P., Tajthy, Molnár G. (Medgyes) – Bajzát (Máté J.), Lukács R. (Csirmaz)
Puskás Akadémia:
Danilovics – Koronczi, Vaszicsku, Tar, Fábio – Kleinheisler, Fiola (Gohér, 46.), Zsótér (Barcsay, 79), Hudák – Harsányi, Makrai
Gólszerző: Hudák, Barcsay

DUNAÚJVÁROS–SZOLNOK 1–1

A Dunaújváros PASE 1–1-es döntetlent játszott a másodosztályú Szolnokkal. Az első félidő végén Jakab Dávid góljával az élvonalbeli együttes szerzett vezetést, az NB II-es alakulat azonban a hajrához közeledve Nagy István tizenegyesből szerzett góljával egyenlített. Az újvárosiaknál két próbálkozó, Hajdók Gábor és Szellák Soma is pályára lépett.

DUNAÚJVÁROS PASE–SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC 1–1 (1–0)
Dunaújváros, 50 néző. Vezette: Kovács J. Z.
DUNAÚJVÁROS: Nagy G. (Jahic) – Papp M. (Villám), Farkas V. (Burucz), Hajdók (Szekeres), Csehi – Godslove, Sárközi, Böőr (Thiago), Petneházi (Szellák) – Zome (Sóron), Jakab D. (Tóth T.)
SZOLNOK: Pokorni – Vári (Tóth P.), Antal G. (Papucsek), Mile (Galambos), Fritz – Kenderes (Tóth D.), Csirszki (Zvara) – Rokszin, Tóth B. (Zsolnai), Lengyel B. (Mundi) – Nagy I.
Gólszerző: Jakab D., ill. Nagy I. (11-esből)

KISVÁRDA–NYÍREGYHÁZA 3–2

A Kisvárda Erős Gábor révén került előnybe, de a Nyíregyháza még a szünet előtt fordított. Előbb Igor Zofcák csavart húsz méterről a bal alsóba, majd a meghúzódott Zurabi Arzianit váltó Pákolicz Dávid fejelt gólt. A fordulás után Erős egy emeléssel egyenlített, majd Sindou Dosso szerezte meg a győztes találatot az NB III-as csapatnak.

KISVÁRDA–NYÍREGYHÁZA 3–2 (1–2)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Hrabina, 75.) – Szokol (Rubus, 46.), Ivanovs, Fodor, Bosnjak (Törtei, 64.) – Kosztics (Koller, 64.), Zofcák, Arziani (Pákolicz, 37.), Pekár (Abdouraman, 64.) – Halenár, Seydi (Dartsimelia, 46.)
Gólszerző: Erős (2), Dosso, ill. Zofcák, Pákolicz

KECSKEMÉT–CEGLÉD 0–1

A KTE honlapjának beszámolója szerint a kapusok közül ezúttal Németh Viktor és Kovács Dániel kapott lehetőséget a Kecskemétben, Tomás Tujvel és Verebélyi Konrád pihent, míg sérülés miatt Vladan Szavics, Patvaros Zsolt és Dominik Fótyik maradt ki a keretből. A próbajátékosok közül Besztercei Attila és Sztefan Radoja egy félidőt játszott, Nebojsa Szkopljak végig a pályán maradt, Bekő Balázs pedig az ötvédős taktikát alkalmazta.

A nem túl sok helyzetet hozó találkozón Nikola Pantovics első félidei gólja döntött, a Cegléd támadója egy labdaszerzés utáni kontra végén talált fejjel a kapuba.

KECSKEMÉTI TE–CEGLÉD 0–1 (0–1)

KTE, 1. félidő: Németh – Besztercei, Gyagya, Karan, Szkopljak, Laczkó Zs. – Vukaszovics, Eninful, Kitl – Selyem, Novák (Gréczi). 2. félidő: Kovács D. – Lovrics, Eninful, Vukaszovics, Szkopljak, Farkas A. – Csillag, Radoja, Szivacski – Gréczi, Bebeto
Cegléd: Tóth – Oláh, Albert, Farkas I., Pesti – Dóczi, Koncz – Koós, Pantovics, Farkas Z. – Balog Csere: Kormos, Vattai, Szabó M., Kovács D., Nagy V., Markó, Laczkó M., Szabó D.
Gólszerző: Pantovics (30.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik