nemzetisport.hu
2015.08.23 09:38 Frissítve: 2015.08.23 11:39

„Elfáradt, mentálisan nincs a topon” – Vignjevics a kulcsemberről

Öt mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I-ben szombaton. A 6. forduló rangadóján a Ferencváros háromgólos győzelmet aratott a DVSC otthonában, míg az Újpest hazai pályán nem bírt a Haladással. A Budapest Honvéd négy gólt szerezve nyert Békéscsabán, a Puskás Akadémia megverte a Vasast, míg a Paks és a Diósgyőr döntetlent játszott egymással. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a vezetőedzők!

 

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROS 0–3

Kondás Elemér (a DVSC vezetőedzője): – Egygólos hátrányban voltak helyzeteink, és ekkor nem is tehettünk más, támadnunk kellett. Aztán a Ferencváros kihasználta az egyik helyzetét, utána pedig egyszerű dolga volt. Ellenfelünk jól játszott, de a második félidő elején volt néhány ígéretes lehetőségünk.

Thomas Doll (a Ferencváros vezetőedzője): – Mindig sokat várok a játékosaimtól, de ezúttal valóban elégedett lehetek. A megfelelő pillanatokban szereztük a gólokat, és bár a Debrecen a második félidő elején veszélyesen futballozott, a háromgólos győzelem önmagáért beszél.

A DVSC–Ferencváros mérkőzés kapcsán további értékeléseket itt olvashat!

ÚJPEST–HALADÁS 0–0

Nebojsa Vignjevics (az Újpest vezetőedzője): – Suljic azért nem játszott, mert kicsit elfáradt, mentálisan nincs a topon. Legalábbis az edzéseken azt tapasztaltam, hogy nincs rendben fejben, valószínűleg ezért vannak a formájával is gondok, így aztán másnak adtam lehetőséget. Az első játékrészben kontrolláltuk a meccset, még ha nem is kerültünk helyzetbe. A második félidőben elvesztettük a középpályán a játék irányítását, baj volt a koncentrációnkkal, túl sok helyet és időt hagytunk a Haladásnak. A rangadók csak ezután jönnek, de lehet, nekünk jobban megy a derbiken.

Mészöly Géza (a Haladás vezetőedzője): – A mérkőzés előtt azt mondtam, alkalomadtán a döntetlen is lehet siker, ám most egyáltalán nem vagyok miatta felhőtlenül boldog. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, sajnálom, hogy nem sikerült, egy gólt valahogy begyömöszölhettünk volna. Az első félidőben felemésztett bennünket az, hogy a védekezésre koncentrálunk, nem tudtunk felérni az Újpest kapuja elé, a másodikra megbeszéltük a teendőket, akkor már bátrabban játszottunk, megújultunk, voltak helyzeteink, amelyeket gólra lehetett volna váltani. Minél több idő telik el, annál jobban bosszant majd, hogy csak egy ponttal gazdagodtunk.

 
NSO-adatbank: tabellák, program, csapatok, góllövőlista
Az átigazolási piac legfrissebb, magyar vonatkozású híreit itt olvashatja!
Az NB I-es átigazolások csapatonként bontásban
Felkészülési program: az NB I-es csapatok meccsei
NB II-es átigazolási hírek

BÉKÉSCSABA–BUDAPEST HONVÉD 1–4

Zoran Szpisljak (a Békéscsaba vezetőedzője): – Csakis magunkat okolhatjuk, hogy kiütés lett a vége. Olyan buta hibákat követtünk el, főleg védekezésben, amilyeneket ezen a szinten egyszerűen nem szabad. A játékosaim az egyenlítő gól után a pályán alighanem elhitték, hogy mehetünk bátran előre, van keresnivalónk, ezért túlságosan kinyíltunk hátul. Pedig ha akkor nem kapunk gyorsan újabb gólt, talán valóban lendületbe jövünk. Sajnálhatjuk ezt a meccset, hiszen több volt benne, arról nem is beszélve, hogy így újabb hazai mérkőzésen maradtunk pont nélkül. Végül is jobb volt a Honvéd, elismerem. Mi mást mondhatnék, ha négy gólt kaptunk tőle.

Marco Rossi (a Budapest Honvéd vezetőedzője): – Kijelenthetjük, hogy végig jobbak voltunk. A találkozó elejétől mi irányítottuk a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és nálunk volt többet a labda. Még ha dühösnek is tűntem, belülről úgy éreztem, ezt a meccset biztosan megnyerjük. Láttam, hogy jobb csapat a miénk, és néhány egészen jó egyéni teljesítményünk is volt.

PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–1

Csertői Aurél (a Paks vezetőedzője): – Persze, hogy elégedetlen vagyok. Az első félidőben le kellett volna rendeznünk ezt a mérkőzést. Ha nem tévedek, a szünetig a Diósgyőr talán nem is veszélyeztette a kapunkat. A második félidőt ugyanakkor úgy kezdtük, ahogy kell, gyorsan gólt rúgtunk, viszont olybá tűnt, hogy az minket zavart meg – emiatt is egyenlíthettek a vendégek. Komoly a bajnokság, a jelek szerint csak akkor tudunk meccseket nyerni, ha jövő héttől kezdve ráteszünk még egy lapáttal. Tetszik, nem tetszik, ezen a szinten nem a látvány dönt, hanem az, hogy melyik csapat szerez több gólt.

Bekő Balázs (a DVTK vezetőedzője): – Úgy érzem, nyugodt szívvel mehetünk haza. Nem is a játékunkra gondolok elsősorban, hanem arra, hogy a csapat mindent megtett azért, hogy pontot, sőt pontokat szerezzen. Gratulálok mindkét együttes játékosainak, mert ezen a pályán valójában nem lehetett futballozni, viszont óriási csatát vívtak. A Paks ellen megalkuvás nélkül küzdött a csapat. Eddig csak fociztunk, focizgattunk, ám ezúttal mindenki maximálisan odatette magát. Örülünk, hogy így néztünk ki.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–VASAS 1–0

Robert Jarni (a PAFC vezetőedzője): – Végre kilencven percen át azt nyújtottuk, ami a Békéscsaba ellen csak egy félidőn keresztül ment. Végig bennünk volt az a szenvedély, amivel meccset lehet nyerni, és bár mindkét oldalon szép támadások futottak és helyzetek is adódtak, úgy érzem, nekünk valamivel több lehetőségünk volt a győzelemre. Ha abból indulok ki, hogy egy héttel korábban a Békéscsaba ellen mennyi helyzetünk volt, és pont nélkül maradtunk, azt kell mondanom, nem biztos, hogy igazságos játék a futball.

Simon Antal (a Vasas vezetőedzője): – Tipikus egygólos mérkőzést játszottunk. Többnyire mi irányítottunk, a Puskás Akadémia kontrára játszott. Az első félidőben több lehetőségünk is akadt, sajnos gólt egyik helyzetből sem tudtunk szerezni. A második játékrészben is inkább mi birtokoltuk a labdát, de nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Pozitív, hogy a csapat az NB I-ben is azt a támadójátékot próbálja játszani, amely a második vonalban eredményt hozott. Többet tettünk a győzelemért, mint ellenfelünk, nem gondolom, hogy gyengébbek vagyunk a Puskás Akadémiánál.

AZ ÁLLÁS
  1. Ferencvárosi TC 6 6 15–  2 +13  18
  2. Budapest Honvéd 6 3 2 1 12–  9   +3  11
  3. Szombathelyi Haladás 6 3 2 1   5–  4   +1  11
  4. Újpest FC 6 2 4   8–  4   +4  10
  5. Paksi FC 6 2 2 2   8–  4   +4    8
  6. Puskás Akadémia FC 6 2 2 2   6–  6     0   8
  7. DVSC-Teva 6 2 2 2   9–10   –1    8
  8. MTK Budapest 5 2 1 2   9–  6   +3    7
  9. Vasas FC 6 2 4   6–  9   –3    6
10. Diósgyőri VTK 6 1 1 4   5–14   –9    4
11. Videoton FC 5 1 4   4–  8   –4    3
12. Békéscsaba Előre 6 1 5   5–16 –11    3
LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ 
Időpont Mérkőzés (Tv)
 Nézőszám
Augusztus 22., szombat    
18.00 Puskás Akadémia–Vasas 1–0
Bognár Tamás
2081
18.00 Békéscsaba–Bp. Honvéd 1–4
Solymosi Péter
1658
18.00 Újpest–Haladás 0–0
Andó-Szabó Sándor
3050
18.00 Paks–DVTK 1–1 Pintér Csaba
1187
20.30 DVSC–Ferencváros 0–3Szabó Zsolt
6241
Augusztus 23., vasárnap
   
18.00 MTK–Videoton  (Tv: M4)Kassai Viktor
 
A bajnokság állását itt tekintheti meg! 

 

2023.02.01 10:04:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A tartalékos Paks megszerezte a vezetést, majd kihagyott három ziccert – tovább robog a címvédés felé a Fradi.

2023.02.01 15:25:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Drazsics és Lukic góljával a negyeddöntőbe jutott az élvonalbeli borsodi gárda.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.