Nem bírtak egymással a piros-fekete csapatok Budafokon

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 18:50
null
Hiába fordított a piros-feketében játszó Budafok, végül nem tudott nyerni (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában a Budafok fogadta a Pécset. A piros-fekete csapatok csatáján hiába fordított a BMTE, a második félidőben egyenlített a PMFC, így 2–2-vel zárult a mérkőzés.


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–PÉCSI MFC 2–2(2–1)
Promontor utca, 400 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Rózsa Dávid)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Margitics (Takács R., 71.), Horgosi, Vaszicsku,Fótyik D., Horváth O. (Kalmár O., 63.) – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (Németh M., 71.) – Sós M. (Varga D., 63.), Tischler (Beke, 63.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
PÉCS: Helesfay – Mayer, Rácz L., Katona L., Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Kónya D., 74.), Nikitscher (Futó, 83.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Fótyik D. (15.), Horgosi (41.), ill.Margitics (12. – öngól), Harsányi (58.)
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba: – Sokat gondolkodtam, hogy rendszert váltunk-e, mert a védelmet akartam stabilizálni, és ez sikerült is, de a rögzített helyzetből kapott gól bosszantó volt. Utána gyorsan felálltuk, majd volt még két helyzetünk, amikből gólt kellett volna rúgnunk. Ahhoz képest, hogy későn álltak össze, az ellenfél összeszedetten játszott. Elégedett nem vagyok, de mondhatom, hogy igazságos döntetlen született.
Weitner Ádám: – Jól kezdtük a találkozót, bátran fociztunk. Külön készültünk a rögzített helyzetek elleni védekezésre, így külön bosszantó a kapott két gól. A békéscsabai mérkőzéshez képest előrébb léptünk, nem lehetek elégedetlen az egy ponttal, inkább a kapott gólok zavarnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Izgalmas, fordulatos találkozót hozott a Budafok és a Pécs összecsapása a másodosztály második fordulójában. Bár az alapvetően igazságos döntetlen egyik csapatnak sem a legjobb eredmény, mindkét együttes megküzdött érte. A felek legfőbb fegyvere a rögzített helyzetekből kialakuló veszélyes szituációk voltak, a négyből három gól szögletből vagy szabadrúgás után érkezett.

Már a tizenkettedik percben zörgött a háló, pécsi szögletet követően Tóth-Gábor Kristófhoz pattant a labda, a lövésébe aztán Margitics Andor kotort bele, a védő ezzel viszont csak megzavarta Gundel-Takács Bencét, aki így nem tudta hárítani a megpattanó labdát – öngól (0–1). A hazaiak válaszára sem kellett sokat várni, három perccel később egy szélről beadott szabadrúgásba Fótyik Dominik rakta bele a fejét, a labda így védhetetlenül szállt a kapuba, ezzel ki is egyenlített a Budafok (1–1).

Hasonlóan az egyenlítő gólhoz, a budafokiak második találata is szabadrúgásból született, igaz, nem közvetlenül, a sikertelen felszabadítás után a labda Horgosi Donáthoz pattant, aki közvetlen közelről a kapuba pofozta (2–1). A szünet után egy sokkal összeszedettebb Pécs futott ki, Harsányi István remek góljával a baranyaiaknak sikerült is kiegyenlíteniük az állást (2–2).

A negyedik gólt követően érezhetően visszafogták magukat a felek, az iram lelassulása azonban inkább a Budafoknak kedvezett, amely Vaszicsku Gergő nagy bedobásai révén többször is veszélyes helyzeteket tudott teremteni a kapu előtt. Ezek azonban nem hoztak változást az eredményjelzőn, így a csapatok megosztoztak a pontokon a dél-budai stadionban.

NB II, 2. FORDULÓ
Augusztus 7.
Nyíregyháza Spartacus FC–Szombathelyi Haladás 0–1
Dorogi FC–Gyirmót FC Győr 1–4
Szentlőrinc–MTK Budapest 3–3
Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 1–0
Credobus Mosonmagyaróvár–FC Ajka 2–1
HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécskei LC 3–1
Budafoki MTE–Pécsi MFC 2–2
ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2
Békéscsaba 1912 Előre–Kolorcity Kazincbarcika SC 6–1
Augusztus 8.
20.15
: Diósgyőri VTK–Soroksár SC (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr228–1+76
2. MTK Budapest2115–4+14
3. Pécsi MFC2113–2+14
4. Szombathelyi Haladás2112–1+14
4. FC Csákvár2112–1+14
6. Békéscsaba 1912 Előre2116–2+43
7. FC Ajka2114–2+23
8. Soroksár SC113–1+23
9. Kozármisleny2114–40 3
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2113–30 3
11. Mosonmagyaróvár2112–20 3
11. ETO FC Győr2112–20 3
13. BFC Siófok2111–10 3
14. Tiszakécske2112–3–13
15. Kazincbarcika2113–6–33
16. Budafoki MTE2112–5–31
17. Szentlőrinc SE2113–7–41
18. Diósgyőri VTK110–1–10
19. Nyíregyháza Spartacus220–2–20
20. Dorogi FC221–6–50

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége, a játékvezető lefújta a mérkőzést! A Budafok és a Pécs is egy-egy ponttal gazdagodott. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90. perc: 3 perc a hosszabbítás.

87. perc: Vaszicsku nagy bedobása után Varga Donát elé pattant a labda, aki egyből tüzelt, a labda viszont messzire szállt.

83. perc: Újabb pécsi csere, Nikitscher Tamás helyére Futó Zsombor érkezett

82. perc: Adorján tüzelhetett a tizenhatoson kívülről, erős, egyből ellőtt lövése azonban megpattant egy védőn, és elkerülte a kaput.

Az utolsó 10 perc vette kezdetét, mindkét csapat visszafogta magát az egyenlítő gól óta.

74. perc: Az első pécsi csere is megtörtént, Makrai Gábor helyett Kónya Dávid játszik majd a pályán.

71. perc: Újabb hazai cserék, Kovács Dávid helyén Németh Márió, illetve Margitics Andor helyére Takács Roland áll be.

70. perc: A játékvezető ivószünetet rendelt el.

66. perc: Tóth-Gábort hagyták üresen a budafoki védők, aki így zavartalanul lőhetett 15 méterről, a labda viszont jócskán a kapu mellé szállt.

63. perc: Cserélnek a hazaiak, Horváth Olivér helyére Kalmár Olivér, Sós Máté helyett Varga Donát érkezett, Tischler Patrikot pedig Beke Péter váltja.

A mérkőzés játékvezetői szempontból eddig nem nehéz, elég sportszerű.

58. perc: GÓL! EGYENLÍT A PÉCS! Egy gyorspasszos figura után Harsányi került szembe a kapussal, majd higgadtan, a tizenegyespont vonalából jobbal a kapu jobb oldalába tüzelt. 2–2

A második félidőt a Pécs kezdte agilisabban, a széleken vezetett támadásaik egyelőre viszont nem hoztak komolyabb veszélyt.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész, ezt a félidőt a pécsiek kezdték!

Tóth-Gábor Kristóf (középen, fehérben) is kellett az első pécsi gólhoz (Fotó: Micheller Szilvia)
Tóth-Gábor Kristóf (középen, fehérben) is kellett az első pécsi gólhoz (Fotó: Micheller Szilvia)

Igazán eseményteli első félidőt hozott a Budafok–Pécs összecsapás. Margitics Andor korai öngólja után először Fótyik Dominik fejesével egyenlítettek a hazaiak, majd Horgosi Donát egy szabadrúgást követő kavarodást használt ki, ezzel megfordítva az állást. A pécsiek javarészt hosszú labdákkal keresték a támadókat, ezekből azonban nem sok helyzet alakult ki. Mindhárom gól rögzített helyzetet követően született, a hazaiaknál kétszer is egy távoli szabadrúgás hozott gólt, míg a pécsiek egy szögletet követően jutottak előnyhöz.

45. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt!

41. perc: GÓL! FORDÍT A BUDAFOK! Sós szabadrúgása után a tizenhatoson belül pattogó labdára Horgosi Donát csapott le, aki jobbal, 4 méterről a kapu jobb oldalába pöckölte a labdát. 2–1

34. perc: Tóth-Gábor Kristóf egy remek cselsorozatot követően célba vette a budafoki kaput 14 méterről, balról, lapos lövése azonban a kapu mellé gurult.

A kezdeti megingást követően a hazaiaké most a kezdeményezőbb szerep. A javarészt a pálya közepén megszerzett labdákból a lehető leggyorsabban igyekeznek eljutni a pécsi kapu elé, a befejezésekkel azonban már hadilábon áll a dél-budai csapat.

29. perc: Tischler beadására Horváth Olivér érkezett, aki a tizenhatos vonalának bal oldaláról bal külsővel próbálta meg eltekerni a labdát, lövése azonban jóval a kapu fölé szállt.

26. perc: A játékvezető ivószünetet rendelt el.

25. perc: Bár a játékosok zöme ebből a szögből inkább beadná a labdát, a szabadrúgást elvégző Sós ehelyett megpróbálkozott egy lövéssel. A labdába aztán Kovács Dávid tette bele a lábát, ami így az oldalhálót találta el.

Harsányi az első játékrészben nem tudta bevenni a hazai kaput, a másodikban már igen (Fotó: Micheller Szilvia)
Harsányi az első játékrészben nem tudta bevenni a hazai kaput, a másodikban már igen (Fotó: Micheller Szilvia)

24. perc: Harsányi kezdett el cselezgetni a tizenhatos vonalában, lapos beadására viszont senki sem érkezett, hazai kirúgással folytatódott a játék.

21. perc: Ezek most a Budafok percei. Horváth Olivér beadása veszélyesen szállt a kapu elé, Helesfay kapus azonban időben érkezett, nem lett veszélyesebb helyzet belőle.

15. perc: GÓL! ITT IS AZ EGYENLÍTÉS! Kovács Dávid szélről ellőtt szabadrúgásába Fótyik Dominik rakta bele a fejét 8 méterről, a labda védhetetlenül szállt a kapu bal oldalába. 1–1

12. perc: GÓL! VEZET A PÉCS! A pécsi szöglet után Tóth-Gábor szánta el magát lövésre, labdája Margiticsen pattant meg, akin irányt változtatott a labda, ezzel lehetetlen helyzetbe hozva a hazai kapust. 0–1

10. perc: Egy ötletes szabadrúgást láthattunk a pécsiektől, Makrai ugratták ki, aki elsurrant a sorfal mellett, lövése viszont gyengére sikeredett, Gundel-Takács könnyedén védeni tudta.

Az első néhány percben nem történt komolyabb helyzet, a vendégek próbálnak dominálni, hosszú labdáikkal azonban egyelőre nem sokra mennek.

Nagyjából 400 néző látogatott ki a találkozóra.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát!

A hazaiak piros-fekete felsőben és fekete nadrágban, a vendégek felül fehér, alul piros szerelésben lépnek majd pályára. Nemsokára kezdődik a mérkőzés!

Bevetésre készen a pécsi játékosok (Fotó: Micheller Szilvia)
Bevetésre készen a pécsi játékosok (Fotó: Micheller Szilvia)

ELŐZMÉNYEK

A két csapat egymás elleni mérlege kiegyenlített volt az előző idényben: Pécsett 3–1-es, Budapesten 2–0-s hazai siker született.A budafoki klubközlésealapján egyébként az örökmérleg is ilyen az NB II-ben: eddig hatszor csapott össze a két együttes egymással, és döntetlenre még egyszer sem végeztek a felek, háromszor a BMTE, háromszor pedig a PMFC örülhetett győzelemnek.

„A vereség a futball velejárója, senki sem gondolta, hogy veretlenül menetelünk majd végig a bajnokságban– utalt Csizmadia Csaba, a Budafoki MTE vezetőedzője az Ajka elleni 0–3-as szezonkezdetre klubjahonlapján. –Korán jött ez a pofon, de remélem, inkább megerősíti a srácokat, és felébreszti őket a felkészülés hathetes»álmából«. Mostantól maximális fókuszra és fegyelemre lesz szükség, de nem féltem a fiúkat, ők is be szeretnék bizonyítani, hogy ez csak egy kisiklás volt a részükről.Ami a Pécs elleni összecsapást illeti, nehéz meccsre számítok, már csak amiatt is, mertriválisunk győzelemmel rajtolt az új szezonban. Alaposan átalakult a PMFC kerete, az utolsó pillanatban álltak össze, de ismerem a vezetőedzőjüket mind játékosként, mint edzőként a korábbi csapatainál az agresszív, bátor és fegyelmezett futball jellemezte. Ahogyan viszont eddig, úgy most is leginkább saját magunkkal kell foglalkoznunk, mert ha mindenki a tudása maximumát nyújtja, akkor otthon tartjuk a három pontot!”

„Készülünk a továbbiakban is, ez a hét is arról szólt, hogy fejlesszük a csapatot. Magunkra és a saját játékunkra koncentrálunk, ugyanakkor nem lesz könnyű dolgunk Budafokon. Vendéglátóink várhatóan mindenképpen ki akarják javítani az ajkai fiaskót, mi azonban szeretnénk győzelemmel folytatni a szezont” – nyilatkozta abama.hu-nakWeitner Ádám, a PMFC vezetőedzője.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az Ajkától sima, háromgólos vereséget szenvedő Budafok az új idényt győzelemmel kezdő Pécs ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik