A 92. percben egyenlített a Haladás

PUM ANDRÁSPUM ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 17:20
null
A Haladás támadásai a hosszabbításban értek góllá
A labdarúgó NB II 1. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 1–1-re végzett a Csákvárral. A vendégcsapat gyorsan vezetést szerzett, a Vas megyei zöld-fehérek Lencse László révén a 90+2. percben egyenlített.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (0–1)
Szombathely,
Haladás Sportkomplexum, 1988néző.Vezette: Molnár Attila (Kiss Balázs, Mohos Milán)
SZOMBATHELY:
Mursits – Nyíri (Simut, 62.), Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Derekas (Hursán, 55.), Rácz, Horváth R. (Doktorics, 62.) – Borvető (Molnár R., 62.), Sipos Z. (Lencse, 82.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
CSÁKVÁR:
Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Tamás N. (Torvund, 64.), Mészáros, Baracskai, Gazdag – Kártik (Fejős, 64.), Hornyák (Janyickij, 11.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző:
Lencse (90+2.), ill. Baracskai(3.)
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, mert már gyorsan előnyt adtunk a vendégeknek. A második félidőre feljavultunk, ekkor már veszélyesebben támadtunk, és a hosszabbításban megérdemelten sikerült megszerezni az egyenlítő gólt.
Tóth Balázs: – Nehéz mérkőzés várt ránk, de amit megbeszéltünk, a játékosok maradéktalanul végrehajtották. Jól játszottunk, már az első félidőben voltak lehetőségeink a gólszerzésre, vagyis eldönthettük volna a mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Remek időben, kiváló hangulatban kezdődött a mérkőzés. A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mégis a vendégek szereztek vezetést. A szombathelyieket megfogta a korai gól, próbálkoztak becsülettel, de nem tudtak mit kezdeni a vendégek védelmével. Amikor pedig a csákváriak tehették, néhány húzásból villámgyorsan felértek Mursits kapuja elé. A Haladás a hajrát megnyomta, helyzetet is sikerült kialakítania, ám az első félidei játéka egyáltalán nem volt biztató.

A szünet után is folytatódott a mezőnyjáték, majd a Haladás rákapcsolt, a Csákvár pedig beszorult. A vasiak egyre-másra vezették támadásaikat, az addig is remekül szurkoló Hali-tábor is rátett egy lapáttal. A hajrában már szinte kizárólag a csákvári térfélen folyt a játék. Végül siker koronázta a vasiak erőfeszítését, a rutinos Lencse László a 92. percben egyenlített ki (1–1).

 

PERCRŐL PERCRE

90+ 4. perc: Vége a mérkőzésnek, köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét.

90+4. perc: Simut 19 méteres szabadrúgását Auerbach védte.

93. perc: Karacs kapott sárga lapot

92. perc:Gól! Egyenlített a Haladás! Molnár ugratta ki a jobb szélen Lencsét, a támadó pedig nyolc méterről laposan a rövid, bal sarokba lőtt (1–1).

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

82. perc: szombathelyi csere, Sipos helyére Lencse állt be,

77. perc: Janyickij ugrott ki egyedül, elhúzta a kapus mellett a labdát, de kisodródott, lövését végül Mursits hárította.

75. perc: Simut tört be harcosan a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése – egy védőt érintve – a bal oldalhálóba vágódott.

73. perc: Simut jobb oldali beadása után a Molnár ütközött a kivetődő Auerbachhal, a kapusról kipattanó labdát Sipos nyolc méterről a kapu közepébe vágta. A játékvezető azonban a kapus támadása miatt érvénytelenítette a gólt.

72. perc:Fejős kapott sárga lapot.

69. perc: Rácz egy csel után Csernikhez passzolt, a támadó 18 méteres, jó helyzetből leadott lövése egy csákvári védőn megpattanva a léc fölé vágódott.

64. perc: A Csákvár is hármartcserélt. Kártik helyett Fejős,Tamás helyett Torvund, valamint Baracskai helyett Körmendi állt be.

62. perc: hármat cserélt Németh Szabolcs. Nyíri helyett Simut, Horváth helyett Doktorics, Borvető helyett Molnár állt be.

 

Sipos Zoltán (balra) sokat gyürkőzött a csákvári védőkkel
Sipos Zoltán (balra) sokat gyürkőzött a csákvári védőkkel

60. perc:Rácz gondolt egy merészet és a félpályáról kapura emelt, Auerbach futott vissza, a labda végül kevéssel ugyan, de elzúgott a felső léc felett.

55. perc: csere a Haliban, Derekas helyett Hursán állt be

A mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

53. perc: Bosnjak bal oldali beadására Borvető robbant be, de éppen hogy lemaradt a kapu elé érkező labdáról.

46. perc: Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

II. FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, 1–0-ra vezet a vendég Csákvár.

45. perc: Egy perc a hosszabbítás.

43. perc: Ez szép volt! Sipos és Csernik emelgetett a tizenhatoson belül, majd utóbbi ollózva hét méterről lőtt, Auerbach a léc fölé nyomta a lövést.

38. perc: Derekas is kapott egy sárga lapot.

37. perc: Sipos bal oldali beadását Borvető egy védővel a nyakán Auerbach kezébe fejelte.

A vasiak nem boldogulnak a rutinos Vaskó irányította csákvári védelemmel

34. perc: egy szöglet után Derekas tüzelt 19 méterről a jobb sarok mellé.

32. perc:Bosnjak kapott sárga lapot.

Eltelt a félidő fele, a Haladás próbálkozik becsülettel, de nem boldogul a vezetése birtokában stabilan védekező Csákvár ellen.

13. perc: Mészáros kapott sárga lapot.

11. perc: kényszerű csere a vendégeknél, a megsérült Hornyák helyére Janyickij állt be,

7. perc: szép csákvári támadás végén Tamás kissé jobbról, 18 méterről, tiszta helyzetből alig lőtt a jobb sarok mellé.

3. perc:Gól – vezet a Csákvár! Baracskaivégzett el jobbról, ballal, a tizenhatos vonalától szabadrúgást. Középre kanyarított labdájába senki sem ért bele, a labda így a hosszú, jobb sarokba vágódott (0–1).

1. perc: a Haladás kezdte a játékot.

 

A hazaiaknál Doktorics Áron ezúttal a kispadon kezd.
A hazaiaknál Doktorics Áron ezúttal a kispadon kezd.

A meccs előtt Séllei Árpád ügyvezető igazgató emlékplakettet adott át a Haladás két korábbi futballistájának, Rózsa Dánielnek – aki 335 – és Guzmics Richárdnak – aki 210 – alkalommal viselte a Haladás mezét.

A közelmúltban elhunyt két újpesti klasszis, Törőcsik András és Kardos József, valamint a korábbi MLSZ-elnök, Szilágyi György emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a tavasszal 6. helyen záró, a nyáron alaposan átalakult Haladás a végig a kiesés ellen küzdő, ám a bajnokságot végül 12-ikként befejező Csákvár ellen.

A Haladás a nyáron óriási átalakuláson ment végig, 15 labdarúgó érkezett, 18 pedig távozott. Az újak közül visszatért a Haliban nevelkedett Mursits Roland (Dorog), Nyíri Vince (Dorog), Bolla Gergő (Nafta Lendva), Rácz Barnabás (FC Eindhoven) és a vasiak leigazolták többek között a III, kerület és a Szolnok házi gólkirályát, Borvető Áront illetve Sipos Zoltán. A bokatörést szenvedett szerb-magyar Vanja Zvekanovra és a keresztszalag-szakadás miatt maródi Szijjártó Ármin viszont hosszabb időre kidőlt.

A Csákvárnál több, kölcsönben futballozó játékos távozott és ugyancsak kölcsönbe érkeztek játékosok. Így például a korosztályos válogatott kapus, Auerbach Martin (Puskás Akadémia), aztán Murka Dániel (Vasas) is kölcsönbe érkezett, a legnagyobb fogás viszont talán a legutóbb Diósgyőrben játszó Hornyák Marcell. A csatár korábban Nyíregyházán egy szezonban 15 gólt vágott. Érdekesség, hogy Derekas Zoltán és Molnár Rajmund tavasszal még Csákváron szerepelt - immáron mindketten a Haladást erősítik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik