NB II: tarolt a Nyíregyháza, pontokat vesztett a ZTE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 17:30
null
Bajzát góllal járult hozzá a Szpari sikeréhez (Fotó: NS-archív)
Hét mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó NB II: a 2. fordulóban a Cegléd legyőzte a Kozármislenyt, a Nyíregyháza kiütötte a Dunaújvárost, a Szolnok pontot vitt el Tatabányáról, míg 3–3-as döntetlennel zárult óriási hajrát követően a Balmazújváros–Kisvárda mérkőzés. Gyirmóton nyert rangadót a Siófok, az Ajka pontot szerzett Zalaegerszegen.

A múlt heti háromgólos sikere után ismét gólfesztivált rendezett a Nyíregyháza, amely az újonc Dunaújváros PASE-t küldte haza egy négyessel. A 15. percben Kákonyi Dániel révén indult meg a nyíregyházi gólgyártás, Farkas Viktor kiállítása pedig tovább növelte a hazaiak győzelmi esélyeit. Az emberelőny tudatában azonban a második játékrészben visszafogott játékkal rukkolt ki Lucsánszky Tamás együttese, de mivel a vendégek hibáit kihasználta, végül fölényes győzelem lett a vége.

Fordulatos mérkőzést játszott egymással a Balmazújváros és a Kisvárda. Bár a találkozó elején az újonc várdaiak szereztek vezetést, a hazaiak a második félidőben fordítani tudtak. A vendégek azonban újabb gólokat szereztek, és a 90. percig győzelemre álltak – Forgács András 91. percben szerzett találata azt jelentette, hogy a Balmaz hazai pályán egy pontot megmentett. A döntetlen egyik csapat számára sem igazán jó eredmény.

A forduló rangadóján Bogáti Péter hajrábeli találatával a Siófok győzni tudott Gyirmóton, ezzel két mérkőzés után százszázalékos mérleggel büszkélkedhet. Az első félidőt a Gyirmót uralta, de gólt nem tudott szerezni. A második félidőben fokozatosan vette át a játék irányítását a Siófok, de nagyobb lehetőségei ekkor is a Gyirmótnak ekkor voltak a gólszerzésre – egy alkalommal csak a szerencse mentette meg a vendégeket. Aztán a hajrában egy jó beadás után Bogáti remek fejes révén megszerezte a győztes gólt a Siófoknak, ami értékes három pontot jelentett. Mindvégig kimagasló teljesítményt nyújtott a vendégek kapusa, Tajti Norbert, aki az első játékrészben és a fordulás után is óriási bravúrokat mutatott be.

Második mérkőzésén is csak döntetlenre volt képes a ZTE, amely az Ajka elleni meccs első félidejében egyáltalán nem játszott meggyőzően. A szünet után jóval többet támadtak a zalaiak, de egy kontra után az ajkaiak szereztek vezetést, amelyet a ZTE egy percen belül kiegyenlített. Simon Antal csapata a kezében tartotta a mérkőzést, noha újabb gólt már nem sikerült szereznie. A mérkőzést reklamálás miatt mindkét edző a lelátón „végezte". Érdekesség, hogy jövő hét szerdán ismét összecsap a két együttes, akkor a Magyar Kupában méri össze erejét.

Repülőrajtot vett első hazai mérkőzésén a Cegléd, Kormos László és Koós Gábor góljával a 16. percre már kétgólos előnyre tett szert a Kozármisleny ellen. A 33. percben szépítettek a vendégek, majd Miroszlav Zsdrál feleslegesen kiállíttatta magát. A ceglédi emberelőny a 43. percben érett újabb góllá, ekkor Farkas István volt eredményes. A második félidőben felvállalták a kockázatot a mislenyiek, emberhátrányuk ellenére ők irányították a játékot, de már csak a szépítésre futotta erejükből.

Első pontját egymás ellen szerezte a Tatabánya és a Szolnok úgy, hogy a valamennyivel többet támadó Tisza-partiak talán jobban megérdemelték volna a győzelmet, de összességében igazságos eredmény született. Sokáig úgy tűnt, hogy a Sopron hazai pályán kettős emberelőnyben sem lesz képes legyőzni a Szigetszentmiklóst, de a 94. percben érkezett a megmentő, Nyilasi Bálint, aki egy kavarodás után a kapuba lőtt, ezzel három pontot szerzett új együttesének.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ (augusztus 24–25.)

ZALAEGERSZEG–FC AJKA 2–2 (1–1)
Zalaegerszeg, 2026
néző. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Dániel, Péter Tamás)
ZTE:
Jahic – Pál D. (Babati, a szünetben), Bogunovics, Kovács G., Hajdú N. – Simonfalvi, Máté P. – Grbic, Kulcsár K. (Preklet, 68.), Vayer (Frizoni, 75.) – D. Pavicsevics
Ajka:
Jánosa – Köles, Jagodics M., Pákai, Fodor M. – Hanzl (Lattenstein, 70.), Horváth A. – Skriba (Varga T., 80.), Sipos N., Major N. – Mihalecz P. (Sowunmi, 67.)
Gólszerző:
D. Pavicsevics (1–0) az 5., Mihalecz P. (1–1) a 15., Skriba (2–1) az 54., Babati (2–2) az 57. percben
Kiállítva:
Preklet (reklamálásért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
– Hazai pályán ha két gólt rúgunk, illene megnyerni a mérkőzést. A második félidőben gyorsan egyenlítettünk, de lélektanilag ezzel sem éltünk. Darko Pavicsevicset lerántották a tizenhatoson belül, ezért reklamáltam, és a játékvezető ezért küldött el a kispadról.
Ifj. Mihalecz István:
– Az első félidő jobban tetszett, erre lehet a jövőt alapozni. A második negyvenöt percet értékelve szívesebben lennék amnéziás. A ZTE légi fölényével nem tudtunk mit kezdeni, a hajrában vitattam egy játékvezetői ítéletet, amit nem vett jó néven a bíró, ezért küldött az öltözőbe.

GYIRMÓT FC GYŐR–SIÓFOK 0–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 800
néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Iványi István)
Gyirmót:
Holczer – Hajba, Graszl K., Balog Z., Farkas M. – Lázár P., Papp K. (Erős G., 52.) – Cseri T., Magasföldi, Beliczky (Illés Gy., 80.) – Oross (Tóth N., 62.)
Siófok:
Tajti N. – Fehér Zs., Tímár, Papp Sz., Novák – Horváth B. (Gárdos, 66.), Peszmeg, Vass M., Papp M. (Mokánszki, 83.) – Vólent, Dajic (Bogáti, 74.)
Gólszerző:
Bogáti (0–1) a 86. percben
Kiállítva:
Magasföldi (második sárga lap után) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor:
– A labdarúgásban vannak törvényszerűségek, amelyek szerint ha nem tudjuk gólra váltani helyzeteinket, hibáinkból az ellenfél előbb-utóbb be fog találni a kapunkba. A Siófok türelmesen kivárta azt a szabadrúgást, amelyet értékesítve megnyerte a meccset.
Horváth Károly:
– Az ilyen győzelmek feledtetik velem a múlt idénybeli utolsó forduló keserűségét. Nem akármilyen ellenféllel szemben értékes pontokat szereztünk, igazi csapatként értük el sikerünket. Továbbra sem lehet más a cél, mint az élvonal.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DUNAÚJVÁROS PASE 4–0 (1–0)
Nyíregyháza, 1500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Galán Roland)
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás Sz. (Minczér, 64.), Sándor I. – Kákonyi, Huszák (Pákolicz, 72.), Paku (Szilágyi P., 86.) – Bajzát
Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Beleuc, Farkas V., Csehi T. – Szalai T., Galambos – Thiago (Birtalan B., 78.), Böőr, Godslove (Jakab D., 59.) – Urbán (Micskó, 64.)
Gólszerző: Kákonyi (1–0) a 15., Gengeliczki (2–0) a 61., Szilágyi P. (3–0) a 90., Bajzát (11-esből, 4–0) a 93. percben
Kiállítva: Farkas V. (gólhelyzetben buktatta Bajzátot) a 37. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Megérdemelt vezetésünk után érthetetlen módon visszaálltunk, addig gyorsan és jól futballoztunk. A kiállítást követően a második félidőben csak az ellenfelünk hibáit tudtuk kihasználni, de ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
Dobos Barna: – Ami az első félidőben történt, az számomra felháborító, nem is tudom, hogy egy FIFA-játékvezető miként tud ilyen szinten bíráskodni. A második játékrész első felében nagyon jól játszottunk, de sajnos kevesebben voltunk a pályán, és nem tudtunk ziccereket kialakítani, a Nyíregyháza pedig kontrákból növelte az előnyét.

BALMAZÚJVÁROS–KISVÁRDA 3–3 (1–1)
Balmazújváros, 700 néző. Vezette: Radványi Ádám (Varga, Medovarszki)
Balmazújváros: Szalma – Bokros, Papp F., Forgács, Németh A. – Nagy R., Kónya, Demjén (Szőllősi F., a szünetben), Virágh (Pintér N., 79.) – Tóth D. (Belényesi, 83.), Urbin
Kisvárda: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T., Oláh D., Tóth Gy. – Kornutjak – Miskolczi (Üveges, 72.), Pálvölgyi (Kapacina, 86.), Nagy B., Fodor A. – Pavlov (Myke, 68.)
Gólszerző: Lakatos I. (0–1) a 16., Tóth D. (1–1) a 41., Urbin (2–1) a 67., Hegedűs T. (11-esből, 2–2) a 70., Pálvölgyi (2–3) a 85., Forgács (3–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Híres Gábor: – A gyönge kezdés ellenére a folytatásban magunkra találtunk, biztosan vezettünk, viszont egy nagyon véleményes tizenegyessel feljött az ellenfél. Akaratunknak köszönhetjük, hogy az utolsó pillanatban pontot tudtunk itthon menteni.
Révész Attila: – Változatos mérkőzésen jól szórakozhattak a nézők. Bosszantó gólt kapni az utolsó pillanatban, mentségként elmondható, hogy a kapusunk azért kapott két potya gólt, mert huszonnégy órás szolgálatból érkezett a mérkőzésre.

CEGLÉDI VSE–KOZÁRMISLENY 3–2 (3–1)
Cegléd, 350 néző. Vezette: Nagy Róbert (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)
Cegléd: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Szala – Kenderes, Koncz – Koós (Fehér B., 79.), Rebrik (Medgyesi, 62.), Lipusz – Kormos (Szkunc, 71.)
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M. (Tóth A., 82.), Fellai, Vattai, Vég B. (Fenyvesi, a szünetben) – Nagy E., Kovács T. – Nagy M., Cziráki (Vituska, 58.), Zsdrál – Varga B.
Gólszerző: Kormos (1–0) a 7., Vég B. (öngól, 2–0) a 16., Nagy M. (2–1) a 32., Farkas I. (3–1) a 43., Varga B. (3–2) az 56. percben
Kiállítva: Zsdrál (második sárga lap után) a 36., Koncz Zs. (második sárga lap után) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Ványi Zsolt: – Az első félidei jó játék után érthetetlenül visszaálltunk, amivel a hajrára nehéz pillanatokat okoztunk magunknak. Annak viszont örülök, hogy győzelemmel mutatkoztunk be itthon az egycsoportos NB II-ben.
Szabó Zsolt: – Fegyelmezetlenségünkért nagy árat fizettünk. Szünet után tíz emberrel is nagy fölényben játszottunk, de sajnos az egyenlítés nem sikerült. Kár érte.

TATABÁNYA FC–SZOLNOKI MÁV 1–1 (1–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 400 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
Tatabánya:
Farkasdi – Almási, Szamosszegi, Bozsik J., Radnai – Ludánszki I., Kovács I., Bakos (Kis Sz., 58.) – Ferkó Cs. (Gyürki, 80.), Móri, Weitner (Szabó B., 64.)
Szolnok:
Pokorni – Vári, Grúz, Antal G., Fritz – Sipeki, Mile – Bohner (Szepessy R., 70.), Nagy I., Zvara (Kállai, 53.) – B. Tóth (Máté J., 53.)
Gólszerző:
Ferkó Cs. (1–0) a 39., Nagy I. (1–1) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
P. Nagy László:
– Az első félidőben jól játszottunk, a második félidei futballunkat viszont nem értem. Amit az öltözőben megbeszéltünk, abból semmi sem valósult meg, ezért alig vártam, hogy véget érjen a mérkőzés. Csak azért vagyok elégedett az egy ponttal, mert az első félidőben jók voltunk.
Kis Károly:
– Mi viszont az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, és csak a második félidőre javult fel a játékunk. Olyannyira, hogy szinte végig beszorítottuk a hazaiakat, mégis csak döntetlenre futotta.

SVSE-GYSEV–SZTK-ERIMA 1–0 (0–0)
Sopron, 1500
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Kóbor Péter)
SVSE:
Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Czár – Sifter – Deme (Nyilasi B., 68.), Varga G. – Gaál B., Szabó Zs. (Bali, 52.), Szabó L. (Erdélyi, 81.)
SZTK:
Horváth L. – Csikortás, Kornis, I. Jakovljevics, Ducic – Nagy J., Barna, Kvekveskiri, Kollega (Puskás G., 88.) – Takács T. (Sz. Jakovljevics, 58.), Bonifert (Soskic, 77.)
Gólszerző:
Nyilasi B. (1–0) a 94. percben
Kiállítva:
Kvekveskiri (a második sárga lap után) az 54., Barna (fejbe rúgta Gaál Bálintot ) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Jól felkészültünk az ellenfél kontráira, bár harminc percen keresztül nyolc mezőnyjátékos ellen játszottunk, de ez nem könnyítette meg helyzetünket, mert a Szigetszentmiklós rendkívüli módon betömörült. Több türelmet kérünk szurkolóinktól.
Zoran Kuntics:
– Mindenre felkészültünk, próbáltunk zárt, szervezett védekezésből támadásokat vezetni, sajnos a két piros lap keresztülhúzta számításunkat, a kiállítások megpecsételték sorsunkat.

Augusztus 25., vasárnap
18.00: Vasas–Békéscsaba

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 2 2 7–0 +7 6
2. Siófok 2 2 4–0 +4 6
3. Soproni VSE 2 1 1 2–1 +1 4
4. Békéscsaba Előre 1 1 4–0 +4 3
5. Ceglédi VSE 2 1 1 3–3 0 3
5. Gyirmót FC Győr 2 1 1 3–3 0 3
7. Szigetszentmiklósi TK 2 1 1 1–1 0 3
8. Dunaújváros PASE 2 1 1 2–4 –2 3
9. Kisvárda 2 2 4–4 0 2
10. Zalaegerszegi TE FC 2 2 2–2 0 2
11. Szolnoki MÁV FC 2 1 1 3–4 –1 1
12. Kozármisleny 2 1 1 2–3 –1 1
13. Balmazújváros 2 1 1 3–6 –3 1
14. FC Ajka 2 1 1 2–5 –3 1
15. Duna FC Tatabánya 2 1 1 1–5 –4 1
16. Vasas 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik