NB I: naplót is vezet a kecskemétiek fiatal játékosa, Helmich Pál

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 10:08
Helmich Pál Szabó István támogatására is számíthat a Kecskemétnél (Fotó: kecskemetite.hu)
Helmich Pál a nyáron az ESMTK-tól szerződött az NB I-ben szereplő Kecskeméti TE-hez, amelyben nagyon gyorsan megtalálta a helyét, és már az U20-as magyar válogatottban is bemutatkozhatott. A 19 éves középpályás örök elégedetlen magával szemben, két lábbal a földön jár és még naplót is vezet arról, hogy miben kell fejlődnie – derült ki a Kecskemét hivatalos honlapjának adott interjújából.

A fiatal középpályás Magyarországon született, de Berlinben nőtt fel, és már a magyar U20-as válogatottban is bemutatkozhatott. A klubhonlapnak adott interjúban a debütálásáról is beszélt: „Azt az elején leszögezném, hogy számomra sosem volt ez kérdés. Mindig arról álmodoztam gyerekként, hogyha futballista leszek, egyszer a magyar válogatottban szeretnék játszani. Természtesen az A-válogatottra gondolok itt, ám legalább ennyire örültem ennek a meghívónak is, hiszen ez újabb lépcsőfok a karrieremben. Izgatottan vártam az összetartást, mely nagyon érdekes volt” – fogalmazott.

„Két lábbal a földön járok, de egyébként is lenne, aki azonnal szólna, ha ezzel probléma merülne fel, ebben biztos vagyok – folytatta az interjút Helmich Pál. – Gyorsan zajlottak eddig az események, ám szokom ezt a helyzetet. Úgy vagyok vele, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, másrészt a klubnál kivétel nélkül mindenkitől megkaptam a bizalmat. Ezzel élni szeretnék.”

Mint mondta, folyamatosan a fejlődésre törekszik, sosem elégedett magával. Szavai szerint Szabó István vezetőedző rengeteget segít neki abban, hogy min kell javítania, de a rangidős kecskeméti játékosoktól is kap támogatást. „Van egyébként egy focinaplóm is, amibe ezeket felírom, sűrűn át is olvasom, hogy ezáltal is fejlődjek” – mondta.

Az idény utolsó részéről Helmich elmondta: „Megpróbálok minél többet játszani, illetve ezáltal segíteni a csapatnak. Úgy érzem, hogy jó passzban vagyunk, akadtak ugyan szerencsétlenül alakuló meccseink, ám jól nézünk ki, jól is edzünk. Lehet még fejlődni, ezt mindenki tudja, de optimista vagyok. A bajnokságban a következő mérkőzéseken dőlhet el, hogy merre tekingethetünk még. Emellett ott a Magyar Kupa is, amelyben nehéz meccs vár ránk Nyíregyházán, ám ha jól teljesítünk, ott is meglehet az esélyünk a továbbjutásra.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik