Gera Zoltán: A hosszabbításnak csúnya lett a vége

B. A. P.B. A. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.04. 11:42
Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője szerint a Paks ellen nem fértek bele a hibák (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVTK 2–0-ra kikapott hazai pályán a Ferencvárostól, míg a Vasas szintén hazai pályán hosszabbítás után szenvedett 5–2-es vereséget a Pakstól. A mérkőzések után a vezetőedzők, illetve egy esetben a másodedző értékelt.

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
VASAS (NB II)–PAKSI FC 2–5 (0–1, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2004 néző. Vezette: Vad II
VASAS: Uram – Pávkovics, Otigba, Baráth B. (Zimonyi, 100.) – Ódor (Szánthó, a szünetben), Berecz Zs. (Urblík J., a szünetben), Vida M., Doktorics – Holender (Radó, 80.), Tóth Milán (Litauszki, 85.), Hinora (Hidi M. S., 74.). Vezetőedző: Gera Zoltán
PAKS: Simon B. – Vas G., Kinyik, Lenzsér – Skribek (Kovács K., 55.), Szabó B. (Böde, 79.), Papp K., Balogh B., Kocsis B. (Silye, 91.) – Tóth B. (Hahn, 69.), Haraszti Zs. (Windecker, 55.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Holender (58.), Tóth M. (85. – 11-esből), ill. Haraszti Zs. (44.), Papp K. (90.), Böde (93.), Hahn (114.), Windecker (119.)

A hazaiak vezetőedzője,  Gera Zoltán így értékelt: „Az utolsó pillanatokban nagyot hibáztunk, az ilyet a másodosztályban nem büntetik meg – az elsőben igen. A hosszabbításnak csúnya lett a vége. Összességében jó mérkőzést játszottunk az NB I egyik legjobb csapata ellen. Helyzeteket alakítottunk ki, és bár az ellenfélnek is volt több átlövése, a második félidőben helyenként ráerőltettük a paksiakra az akaratunkat. Sajnos az utolsó pillanatokban egyenlítettek a vendégek, hiba volt a részünkről, hogy kettő-egyes vezetésnél elindultunk előre, mert újabb gólt akartunk szerezni, labdát vesztettünk, amit a paksiak gyorsan bejátszottak mögénk. A hosszabbítás első félidejében is voltak lehetőségeink, de sajnos nem úgy alakultak az események, ahogy mi szerettük volna. Ellenfelünk megszerezte a vezetést, utána mentünk előre az egyenlítésért, ám hátul túlzottan kinyíltunk, amit könyörtelenül kihasznált a Paks, és végül  megnyerte a párharcot.”

„A mérkőzés alatt azért annyira nem mosolyogtunk, mint a végén, hiszen mondhatni, nagyon necces volt a vége, ami az egyenlítést illeti. A Vasas szervezetten, jól futballozott, de azt éreztem, a nyolcvanadik perc után elfogytak dinamikában. Ennek talán az lehetett az oka, hogy a kezdőcsapatban többen a pályán voltak, akik vasárnap is játszottak. A hosszabbításban is azért választottuk, hogy rámegyünk a hazaiakra, mert erőnlétben jobbak voltunk. Regenerálódni kell, szombaton frissítünk, vasárnap meccs. Az volt a kulcs, hogy friss játékosok legyenek a pályán, mert amikor legutóbb ilyen sűrű volt a program, sok volt az izomsérülés. Szurkolok Gera Zoltánnak, akinek szerettem a játékát, hogy sikeres edző legyen.” – értékelt a vendégek vezetőedzője, Bognár György.

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 0–2 (0–1)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 11 114 néző. Vezette: Andó-Szabó
Diósgyőr: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen Bitok (Bokros, 71.) – Vallejo (Klimovics, 65.), Holdampf – Jurek (Szabó L., 65.), Bényei, Pozeg Vancas (Pernambuco, 71.) – Acolatse (Kampecisz, 83.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
Ferencváros: Varga Á. – Botka, Wingo, I. Cissé (Makreckis, 83.), C. Ramírez – Maiga, Ben Romdan (Tóth Alex, 90.) – Szevikjan (Adama Traoré, 70.), Abu Fani, Zachariassen (Marquinhos, 70.) – Kodro (Varga Barnabás, 70.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics eltiltása miatt Nenad Szakics
Gólszerző: Zachariassen (37., 46.)

 Vladimir Radenkovics, a DVTK vezetőedője: – Büszke vagyok a játékosaimra, mert végig küzdöttek, az öltözőben is azt mondtam nekik a találkozót követően, hogy bátran nézzenek a tükörbe. Egy igen erős csapattal találkoztunk, amelyik egy szinttel előttünk jár. Az első félidőben próbáltunk szervezetten védekezni, és lezárni a területeket az ellenfél elől. Többet birtokolták a labdát, ám igazán nagy helyzeteket nem dolgoztak ki. A szünet után nagyjából egyenlő erők küzdelmét látta a közönség. Azt terveztük, hogy az utolsó fél órában sorra cseréljük be a támadó játékosokat, akik a javunkra tudják eldönteni a mérkőzést, ami addig a pontig megvalósult, hogy mi is alakítottunk ki helyzeteket, ám azokat nem értékesítettünk, így nem maradt más hátra, mint gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez.

Leandro, a Ferencváros másodedzője: – Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, le a kalappal mindkét szurkolótábor előtt. Ilyen körülmények között a játékosok is könnyebben felpörögnek a meccsre. Amit elterveztünk, működött, nálunk volt többet a labda. Próbáltuk a saját kezünkben tartani a meccset, és ha az első félidőben pontosabban játszunk a támadó harmadban, pontosabbak a beadások, akkor hamarabb is gólt lehetett volna szerezni. De így is nagyon jó időben jött a két gólunk az első félidő végén és a második játékrész elején, amivel szinte lezártuk a mérkőzést. Jól játszottunk, megérdemeltük a továbbjutást, jó úton járunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik