Felkészülés: két meccsen 12 MTK-gól; az Újpest kikapott a Honvéd II-től

K. T. I., S. Zs.K. T. I., S. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.18. 13:40
Nem indul jól az Újpest számára a 2020–2021-es idényre való felkészülés. Az előző idényben a bennmaradást csupán az utolsó fordulóban biztosító lila-fehér együttes 2–0-s vereséget szenvedett az NB III-ra hangoló Budapest Honvéd II otthonában. A Paks ellenben magabiztos sikert ért el a labdarúgó NB II 2020–2021-es idényének rajtjára készülő Kaposvár ellen. 

HONVÉD II–ÚJPEST FCHONVÉD II–ÚJPEST FC

Fotó: honvedfc.hu

Ugyan a Honvéd csupán a második csapatával szerepelt a felkészülési mérkőzésen, a klub hivatalos honlapja jóval bővebb beszámolóval jelentkezett a meccsről, mint az Újpesté. A honvedfc.hu jóvoltából tudjuk, hogy a zárt kapus találkozón a hazai csapat a Megyeri – Buna (Erdélyi, 55.), Szabó A. (Fazekas L., 82.), Kamber (Kálnoki-Kis, a szünetben), Aliji (Bartha, a szünetben) – Sani (Thierry, a szünetben), Bocskay (Keresztes, 73.), László D. (Kovács D., 73.) – Cipf (Benczenleitner, 73.) – Májer (Eördögh, 62.), Tóth-Gábor (Németh D., 62.) összeállításban lépett pályára – azaz akadt egy-két visszajátszó is.

Az Újpestben – a honlapja alapján – „több játékost is kipróbálhatott Predrag Rogan vezetőedző”, „sok próbajátékos, fiatal tehetség szerepet kapott” és „az első kerethez tartozó Calcan, Sedlacek, Katona, Stieber András vagy éppen a kapuban Tomori Zoltán” is játszott.

A Honvéd II a 12. percben szerzett vezetést: a Májer Milán elleni szabálytalanság után Bocskay Bertalan ívelt középre a bal oldalról, az üresen hagyott Tóth-Gábor Kristóf pedig jól érkezett, majd a kapu jobb oldalába továbbította a labdát (1–0).

A beszámoló szerint a folytatásban is a Honvéd NB III-ra készülő csapata birtokolta többet a labdát, igaz, a helyzeteket tekintve kiegyenlített küzdelem folyt a pályán.

A második félidőre aztán ismét fölénybe került a kispesti csapat. „Szinte végig a vendégek térfelén zajlott a játék.” A 63. percben aztán megszületett a második hazai gól is: Erdélyi Botond kapufája után a kipattanó labda Thierryhez került, a barbadosi támadó pedig a bal alsó sarokba lőtt (2–0).

KAPOSVÁR–PAKS

Mint mindig... A Paks idén február 5-én és június 17-én játszott a mögöttünk hagyott NB I-es idényben a Kaposvárral – és mindkét alkalommal 3–0-ra nyert. Ám aligha a hagyományőrzés miatt ragaszkodtak ehhez az eredményhez a felek – mi több, a felkészülés elején, ahogy mondani szokás, a gólok számánál fontosabb volt a játék minősége.

„ODA MENT, AHOVA SZÁNTAM”
„Örülök a szabadrúgásból lőtt gólomnak, a labda nagyjából oda ment, ahova szántam – mondta Bognár István, a Paksi FC játékosa. – Ha az nem megy be, lett volna némi hiányérzetem magammal szemben az első paksi mérkőzésemet követően. Igaz, most kezdtünk dolgozni, de jobb játszani. A gól persze jót tett a lelkemnek, ám azt is tudjuk: majd augusztus közepén kell jól és eredményesen futballozni.”

A téli, kaposvári meccsen Könyves Norbert volt a mezőny legjobbja – a tavasszal mutatott gólerős formája (végül 11 találattal zárt) keresetté tette az átigazolási piacon. Vélhetően ezért nem is tartott a zöld-fehérekkel a szombati mérkőzésre, meglehet, a paksiak úgy készülnek, hogy nélküle kell összeállítani a következő idény csapatát. Ahogy hallani, több klub szívesen látná a szélsőt. Hiányzott Hahn János is, ő ugyancsak távozhat, Papp Kristóf, valamint Windecker József azonban más okokból maradt ki: előbbi most tér vissza az egész tavasszal tartó térdsérülésből, s utóbbi is edz, de egy kezelés miatt ezúttal kihagyta a meccset.

Ott volt viszont a pályán Böde Dániel, aki a bajnoki hajrában hiányzott. A támadó egészséges, nagy kedvvel futballozott, és mellette Ádám Martin szerepelt – akit éppen Kaposvárról szerződtettek a paksiak.

„A héten kezdtük el az edzéseket, még ismerkedem az új társakkal – mondta az új szerzemény, akivel kapcsolatban kérdés volt: elfér-e Böde Dániellel egyszerre a pályán. – Különleges, hogy éppen itt léptem először pályára új klubomban, az első percekben kissé furcsa érzés is volt, aztán viszont megszoktam, hogy a korábbi társak immár ellenfelek.”

Ugyancsak Kaposvárról került Paksra Nagy Richárd, ő is bemutatkozott, és a nézőtéren egymás mellett helyet foglaló két klubvezető (Illés János a hazai, Haraszti Zsolt a paksi oldalon) mosolyogva említette: nagyszerű, baráti a kapcsolat a két klub között, így a két futballista átigazolásának egyeztetése is zökkenőmentes volt.

„A vételár is baráti volt – mondta mosolyogva Illés János. – Várom, hogy a paksiak keretet szűkítsenek, mert nekünk szükségünk lehet olyan játékosra, aki esetleg nem fér be a kezdőbe.”

„Majd meglátjuk” – válaszolt Haraszti Zsolt, és valóban: az NB I-es együttes két teljes csapatnyi labdarúgóval érkezett, s még több próbajátékost is tesztelt. Ezek egyike, a Debreceni VSC-ből ismert Csősz Richárd is Pakson készül, kérdés, szerződtetik-e. A kapcsolatot jelzi, hogy bár az NB I-es gárda csak most kezdett dolgozni, az augusztus 2-i NB II-es rajt miatt a Rákóczi már edzőmeccset szeretett volna, méghozzá erős ellenféllel szemben – nem kellett sokáig keresgélnie. Abban is gyorsan megegyeztek a felek, hogy háromszor 35 percet játszanak, így mindenki játéklehetőséget kaphat.

„Nagyon erős a másodosztály mezőnye – mondta lapunknak Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője. – De mindent megteszünk, hogy helytálljunk, még akkor is, ha hallani lehet arról, hogy lesz sok, nálunk lényegesen jobb körülmények között készülő vetélytárs is. Ezért is volt jó teszt a Paks elleni, amely egy szerencsétlen öngóllal vezetett, az első két harmadban viszont jól teljesítettünk, talán több helyzetünk is volt, mint ellenfelünknek.”

(Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
(Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)

NK BREZICE–MTK BUDAPEST és NK RADOMLJE–MTK BUDAPEST

A szlovén másodosztályban szereplő NK Brezice az első 30 percben jól tartotta magát, az MTK Nagy Zsombor fejesével került előnybe ekkorra. Az első játékrész újabb gólt nem is hozott. A fordulást követően kinyílt a gólcsap: az 54. percig Gera Dániel kétszer, Schön Szabolcs egyszer talált a hazai kapuba. Gera végül mesterhármasig meg sem állt, de Katona Máté, Bíró Bence és Cseke Benjámin is a hálóba talált – utóbbi 11-esből. Gera a 84. percben állította be a 8–0-s végeredményt.

Bő egy óra elteltével az MTK újabb edzőmérkőzésen lépett pályára, Michael Boris teljesen új kezdőt küldött a pályára a szintén szlovén másodosztályú NK Radomlje ellen, amelyet végül 4–0-ra múlt felül a magyar együttes. Az MTK a 25. percben Prosser Dániel találatával került előnybe az elsőnél „sokkal fizikálisabb, és sokkal nehezebb” találkozón. Az első játékrész végén Lencse László tizenegyesből növelte az előnyt. Fordulást követően ismét Prosser volt eredményes, majd a 79. percben Mezei Szabolcs állította be a végeredményt.

KÁLLÓSEMJÉN–KISVÁRDA

A Kisvárda már az ötödik percben előnybe került és végül 10–0-ig meg sem állt a megyei másodosztályban szereplő Kállósemjén elleni pályaavató mérkőzésen. A találkozóra a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint mintegy 400 néző volt kíváncsi.

A Kisvárdában bemutatkozott a Vasastól próbajátékra érkezett Lakatos Csaba, akinek sorsáról később döntenek. A kisvardafc.hu összefoglalójában kiemeli, hogy a gólzuhatag közepette a csapathoz egy év után visszatért Horváth Zoltán is a kapuba talált, illetve, hogy a tíz gól mellett két kapufát is lőttek a vendégek.

A nagy különbség lehetővé tette, hogy pályára lépjen a kisvárdaiak edzői stábjának két korábbi remek labdarúgó tagja, Bodnár László és Erős Gábor, a vendégek kilencedik góljéát utóbbi szerezte.

A hazai együttesben pályára lépett a világ egyik legjobb női labdarúgójának számító Marozsán Dzsenifer unokatestvére, Marozsán Zsolt – az ő öngóljával lett „közte tíz.”

LABDARÚGÁS
NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Budapest Honvéd II–Újpest FC 2–0
G: Tóth-Gábor, Thierry

Kaposvári Rákóczi FC (NB II)–Paksi FC 0–3
KAPOSVÁR:
Pogacsics (k), Vachtler, Ur, Szabó, Hadaró, Nagy J., Varjas Z., Földi, Erdélyi, Simon, Balázs. Cserék: Bounyai, Laky, Godzsajev, Sólyom, Kercsó, Borbély, Nagy T., Tratnyek, Juhász, Varjas L., Szekszárdi, Kojnok, Temesvári, Keresztes, Palkovics. Vezetőedző: Waltner Róbert
PAKS: Holczer (k), Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó, Csősz (próbázó), Balogh, Szakály, Haraszti, Böde, Ádám M. Cserék: Rácz, Osváth, Szélpál, Lorentz, Kelemen, Molnár, Bertus, Bognár, Nagy, Sajbán, Bartha, Szendrei, Sipos (próbázó). Vezetőedző: Osztermájer Gábor
G: Nagy J. (öngól), Bognár I., Sajbán M.
(Forrás: paksifc.hu)

NK Brezice (szlovén II.)–MTK Budapest 0–8 (0–1)
MTK:
Somodi – Nagy Zs., Pintér Á., S. Herrera, Balázs B. – Kanta, Katona M., Cseke B. – Gera D., Schön Sz., Bíró B. Játszottak még: Varasdi D., Baki Á., Kata M., Mezei Sz.
Vezetőedző: Michael Boris
G: Nagy, Cseke, Schön, Gera D. (3), Bíró B., Katona M.

NK Radomlje (szlovén II.)–MTK Budapest 0–4 (0–2)
MTK:
Mijatovics – Varju B., Barna Sz., Thiago Ferreira, Ikenne-King – Kata M., Mezei Sz., Palincsár – Prosser D., Lencse L., M. B. Ramos. Játszottak még: Varasdi D., Baki Á., Balázs B., Katona M., Cseke B.
Vezetőedző:
Michael Boris
G:
Mezei Sz., Lencse L., Prosser (2)

Kállósemjén (megyei II.)–Kisvárda 0–10
KISVÁRDA: Dombó (Odincov, 46.) – Melnyik (Bodnár L., 46.), Ene (Karaszjuk, 46.), Rubus, Baranyai (Lakatos Cs., 46.) – Lucas (Erős G., 46.) Szimovics – Hej (Himics, 46.), Cukalasz (Horváth Z., 46.), Kovácsréti – Viana (Jelena, 46.).
G:
Szimovics (2), Viana (2), Kovácsréti (2), Horváth Z. (2), Erős G., Marozsán Zs. (öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik