FTC: az MLSZ beidézte Dollt, a klub jogásza nem érti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 12:10
null
Az MLSZ beidézte Dollt, a klub jogásza nem érti (Fotó: NS-archív)
Az MLSZ fegyelmi bizottsága beidézte Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét.

„Nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák" – indokolt az MLSZ.

A szövetség jelezte a Ferencvárosnak, hogy azt a két nyilatkozatot kifogásolja, amelyet a német vezetőedző a november 19-én rendezett, Vasas (2–2), illetve a december 10-én lejátszott MTK (1–1) elleni meccs után tett az NB I-es tudósítások állandó részét képező „Mestermérleg" rovatában. A tárgyalás január 10-én lesz.

Dr. Berzeviczi Attila, a klub jogi képviselője szerint a levélben kiemelték a nyilatkozatok kifogásolható részét, ám az idézés oka így sem teljesen egyértelmű.

„A Vasas ellen Thomas Dollt elküldték a kispadtól, a találkozót követően volt az edzőnk ellen fegyelmi eljárás, ám akkor nem került elő ez a nyilatkozat. Nem tudom, hogy a novemberi és a decemberi értékelés miatt miért januárban kap idézést. Az indoklás alapján pénzbüntetést és eltiltást kaphat a vezetőedző, ám ha a szövetség a jogszabályoknak megfelelően jár el, nem bünteti meg Thomas Dollt. Mi sem számítunk büntetésre” – mondta a jogász.

Megkerestük az MLSZ-t, ám a szövetség, ahogy korábban, a mostani esetben sem kívánta kommentálni a fegyelmi bizottság döntését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik