K. T. I.
2021.07.05 17:14 Frissítve: 2021.07.05 18:53

Kosárlabda: Hanga három évre írhat alá Madridban – sajtóhír

Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Real Madrid és a Barcelonától a jelek szerint távozó Hanga Ádám között. Az Eurohoops meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hároméves szerződést kötnek a felek.

 

Hanga Ádám bajnokként igazolhat a nagy riválishoz (Fotó: AFP)

 

 

A spanyol sajtóban korábban megjelent hírekről, melyek szerint Hanga Ádám a Barcelona mezét a nagy rivális Real Madridéra válthatja már korábban is írtunk. Az Eurohoops most újabb részletekről számolt be a klubváltás kapcsán. A portál információi szerint már csak a hivatalos bejelentés várat magára, Hanga, valamint a Real képviselői egyezségre jutottak egymással: a magyar játékos három évre szóló szerződést köt a klubbal. 

A 32 éves játékosnak eredetileg 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése volt a spanyol bajnok Barcelonával, de Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűti az átigazolási pletykákat.

Az Eurohoops beszámolója szerint a Barcelona felbontotta Hanga szerződését.

A Diario Madridista információ szerint a magyar játékos a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson.

A sajtóhírekben egyébként török és olasz érdeklődőkről is lehetett olvasni Hangával kapcsolatban.

Hanga 2017 óta játszott a Barcelonában. A Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt. 

2023.11.23 13:53:02

Kosárlabda nemzetisport.hu

1987-ben a Bajai SK elhódította a Magyar Népköztársasági Kupát.

2023.11.03 21:14:59

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A gondolat nyilván ott motoszkál mindenkiben: egy pályafutás alatt talán ez lesz az egyetlen lehetőség eljutni az olimpiára. Ráadásul a szereplés jogát februárban hazai pályán, Sopronban lehet megszerezni, ahová a szurkolók bizonyosan azért mennek, hogy szemtanúi legyenek a sporttörténelmi sikernek.

2023.10.06 00:34:37

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem féltem a magyar válogatottat.

2023.09.23 10:36:29

Kosárlabda nemzetisport.hu

A testvérpár mind a négy válogatott kosarasa klubot váltott nyáron, s van vb-győztes „ügyfelük” is.