K. T. I. 2021.07.05 17:14 Frissítve: 2021.07.05 18:53

Kosárlabda: Hanga három évre írhat alá Madridban – sajtóhír

Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Real Madrid és a Barcelonától a jelek szerint távozó Hanga Ádám között. Az Eurohoops meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hároméves szerződést kötnek a felek.

 

Hanga Ádám bajnokként igazolhat a nagy riválishoz (Fotó: AFP)

 

 

A spanyol sajtóban korábban megjelent hírekről, melyek szerint Hanga Ádám a Barcelona mezét a nagy rivális Real Madridéra válthatja már korábban is írtunk. Az Eurohoops most újabb részletekről számolt be a klubváltás kapcsán. A portál információi szerint már csak a hivatalos bejelentés várat magára, Hanga, valamint a Real képviselői egyezségre jutottak egymással: a magyar játékos három évre szóló szerződést köt a klubbal. 

A 32 éves játékosnak eredetileg 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése volt a spanyol bajnok Barcelonával, de Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűti az átigazolási pletykákat.

Az Eurohoops beszámolója szerint a Barcelona felbontotta Hanga szerződését.

A Diario Madridista információ szerint a magyar játékos a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson.

A sajtóhírekben egyébként török és olasz érdeklődőkről is lehetett olvasni Hangával kapcsolatban.

Hanga 2017 óta játszott a Barcelonában. A Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt. 

2022.06.26 18:12:19

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első két negyedben eldőlt a mérkőzés, a körmendiek nem tartották a lépést a sokkal pontosabb szombathelyiekkel.

2022.06.23 10:31:29

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A szakember korábbi sikerei helyszínén, csak immár a PEAC csapatában folytatja karrierjét.

2022.06.13 14:37:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

A 27 éves, 188 centiméter magas játékos legutóbb hazájában játszott.

2022.06.11 23:48:31

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Emberemlékezet óta nem volt olyan rájátszás, mint a mostani, amelyben többnyire nem a légiósok, hanem a magyar kosarasok viszik a prímet. Pénteken elképesztően izgalmas párharc zárult le Fehérváron. A Falcóban színtiszta magyar sor harcolt a legkiélezettebb pillanatokban, ami azt is jelenti, hogy jobban viselik a terhet ezek a játékosok, mint a külföldiek, akiknek egyébként is kiegészítő feladat jut.

2022.05.28 21:19:05

Kosárlabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az történt, aminek történnie kellett: nyert a Real Madrid.