V. Á. 2021.07.03 17:23 Frissítve: 2021.07.03 17:54

Férfi kosár: Hanga Ádám akár a Real Madridhoz is igazolhat – sajtóhír

Ahogyan korábban megírtuk, Hanga Ádám a nyáron távozhat a Barcelona férfi kosárlabdacsapatától. A magyar játékos a legújabb hírek szerint akár a nagy rivális Real Madridhoz is szerződhet – írja a Marca és a Diario Madridista.

Hanga Ádám (Fotó: AFP)

 

A 32 éves Hanga Ádámnak 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése van a spanyol bajnok Barcelonával, de Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűti az átigazolási pletykákat.

A Diario Madridista információ szerint Hanga már megegyezett a fővárosiakkal, akik kíváncsiak voltak arra, hogy a katalánok után hajlandó lenne-e náluk játszani. Az ügyletet már csak a Barcelona torpedózhatja meg, a Realnál azonban úgy vélik, hogy a nagy rivális nem gördít akadályt az átigazolás elé.

A magyar bedobó azért is igazolna a Real Madridhoz – a portál szerint kevesebb fizetésért, mint amit a Barcánál kapott –, mert nem akarja elhagyni Spanyolországot, és az Euroligában szeretne játszani (noha milánói és török ajánlatról is írnak vele kapcsolatban).

A Marca szerint fordított utat járhat be az argentin Nicolás Laprovittola, akivel nem hosszabbít szerződést a Real Madrid, de a Barca szívesen látná a soraiban.

2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.