Sportrádió: A szívünk és a lelkünk vitt minket előre – Garát-Gasparics

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 15:47
null
Történelmi menetelés (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
A dániai elit-vb-n a magyar női jégkorong-válogatott a nagyszerű 8. helyen zárt. Nemzeti csapatunk játékosa, Garát-Gasparics Fanni volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Virányi Zsolt vendége.

 

„Valószínűleg igen – felelte Garát-Gasparics Fanni arra a kérdésre, hogy a torna előtt aláírták volna-e a bennmaradást és azt, hogy a kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok Egyesült Államok ellen negyeddöntőt játszhat a csapat. – Nem titok, az volt a cél, hogy a tavalyi 9. helynél feljebb lépjünk és negyeddöntőbe kerüljünk. Eredetileg két győzelmet terveztünk, de ez sajnos nem sikerült, viszont négy ponttal is továbbmentünk. Hihetetlen érzés volt, nagyon örültünk neki. Írtuk a történelmet.”

Hozzátette: a remek szereplésük hatására reméli, hogy sok magyar kislánynak felkeltették az érdeklődését, hogy elkezdjék űzni ezt a nagyszerű sportot.

„Felejthetetlen utazás volt, amit a magyar jégkorong-válogatottal megtettünk májustól Pat Cortina irányításával. Ami bennünk volt, azt kihoztuk a jégen – jelentette ki. – A szívünk és a lelkünk vitt minket előre. Kicsik vagyunk, gyorsak, harcosak és soha nem adjuk fel.”

A magyar csapat a dánok elleni vereség után mélyponton volt, de végül kiharcolta a negyeddöntőbe jutást. Garát-Gasparics elárulta, Cortina elmondta a csapatnak, hogy át kellett élniük azt, milyen a padlóra kerülni és onnan milyen felállni, mert a későbbiekben, a civil életben, szülőként is kerülhetnek ilyen helyzetbe, ezért ez fontos tapasztalás volt számukra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik