Jégkorong: Erdély Csanád visszatér Fehérvárra – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.04.24. 18:43
Erdély Csanád (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A válogatott Erdély Csanád távozik az Esbjerg jégkorongcsapatától, és a Hydro Fehérvár AV19 együtteséhez igazol.

 

A székesfehérvári klub honlapjának szerdai híradása szerint a csatár szerződése három szezonra szól.

A 28 éves hokis 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, majd a korosztályos csapatokban való sikeres szereplést követően a 2015/16-os szezont az Egyesült Államokban, az USHL-ben töltötte. A visszatérést követően is az osztrák ligában szerepelt, ahol kilenc szezon alatt több mint 400 találkozón lépett jégre és 235 pontot szerzett.

Az elmúlt évadban az Esbjerg színeiben 68 mérkőzésen 45 pontot szerzett és ezüstérmes lett a dán bajnokságban.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem volt benne a fejemben, hogy az Alba Arénában szerepelhetek. Örülök, hogy teljesen más közegben, mégis ugyanazokkal a csapattársakkal és stábtagokkal, ugyanazok előtt a szurkolók előtt játszhatunk, akiket annyira kedvelünk. Nagyon boldog vagyok, mert hosszútávú szerződést kötöttünk. Bizakodó vagyok a következő évaddal kapcsolatban és várom a szezonkezdetet” – nyilatkozta.

Hozzátette, minden csapatnál előny, ha sok a hazai játékos, mert sokkal jobb a csapatkohézió. A csapat és saját céljaival kapcsolatban elárulta: az újabb Bajnokok Ligája-szereplés mind a fehérvári, mind az egész magyar jégkorongnak jót tesz majd.

„A legelső célom, hogy a csapattal és a szurkolóinkkal együtt belakjuk az Alba Arénát, teremtsünk új hagyományokat, másodszor pedig szeretnénk megismételni a jó BL-szereplést. Az osztrák ligában természetesen a rájátszásban szeretnék szerepelni” – magyarázta Erdély.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik