Női jégkorong-vb: Svájc fordulatos meccsen legyőzte Japánt

Vágólapra másolva!
2023.04.10. 23:37
null
A végén a svájciak örülhettek a győzelemnek (Fotó: iihf.com)
A kanadai Bramptonban zajló női jégkorong elit-világbajnokságon az A-csoportban Japán kétszer is vezetett Svájc ellen, a végén mégis 4–3-as vereséget szenvedett, így eldőlt, hogy az ötödik helyen zárja a csoportküzdelmeket.

 

Az ázsiai válogatott a torna eddigi egyetlen hosszabbításos meccsének a veszteseként várta a svájciak elleni mérkőzést, amelyen ez volt a felállás: ha nyer, elmozdul a csoport utolsó helyéről. Ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést a japánok, az első harmad közepén 2–0-ra megléptek.

A svájciak a középső felvonásban 21 másodperc alatt két gólt ütve egyenlítettek, de a japánok még a második szünet előtt ismét megszerezték a vezetést. A harmadik harmadban aztán a végig veszélyesebben hokizó svájciak szűk három perc alatt a maguk javára fordították az állást, s ugyan Japán még próbálkozott, az egyenlítés már nem jött össze neki. Még úgy sem, hogy az utolsó percre lehozta a kapusát – sőt, igazából a svájciaknak volt még ekkor is három kapura lövésük, de célt tévesztettek.

Japán 4–3-as vereségével eldőlt, hogy az ázsiaiak zárják az ötödik helyen az A-csoportot, s a negyeddöntőben a szerda hajnali Csehország–Svájc mérkőzés vesztesével találkoznak majd, míg a győztesre a mieink csoportját megnyerő finn válogatott vár.

JÉGKORONG
NŐK
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
A-CSOPORT
Svájc–Japán 4–3

KORÁBBAN
B-CSOPORT

Németország–Franciaország 3–0
Finnország–Magyarország 5–0

KÉSŐBB
A-CSOPORT
Kedd, 1.00:
Kanada–Egyesült Államok

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
M Gy HGy HV V LG–KG Gk P
1. Egyesült Államok 3 3 22–4 +18 9
2. Kanada 3
3
14–1
+8 9
3. Svájc
3
1
2
5–16 –9 3
4. Csehország 3
1

2
5–12 –7 2
5. Japán 4
1
3
5–18 –13 1
Mind az öt válogatott ott lesz a negyeddöntőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik