Ligue 1: Dembélé igent mondott a PSG-nek – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 08:44
null
Dembélé nemrég gólt szerzett az amerikai el Clásicón, sajtóhírek szerint hamarosan a PSG-ben köthet ki (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain érdeklődik a barcelonai Ousmane Dembélé iránt. Az átigazolásokkal foglalkozó olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint Dembélé igent mondott a PSG-nek és megállapodtak egy ötéves szerződésben.

 

2017 után ismét egy barcelonai játékost akar elcsábítani a Paris Saint-Germain. Akkor Neymarért rekordot jelentő 222 millió eurót kellett fizetnie a párizsi klubnak, ezúttal olcsóbb igazolást terveznek, feltéve, ha időben lépnek.

A PSG most Ousmane Dembélét szeretné megszerezni, akinek a kivásárlási ára július 31-ig 50 millió euró, azután pedig 100 millió euróra ugrik. Dembélé barcelonai szerződése 2024-ig szól. A spanyol bajnoki címvédő szeretné megújítani a 26 éves francia játékos szerződését, azonban Dembélé a Football Espana értesülései szerint visszautasította az FC Barcelona 6-7 millió eurós éves fizetési ajánlatát.

 

A támadó azonban sajtóhírek szerint szóban már megállapodott a PSG-vel, s ötéves szerződést írhat alá. A Marca azt írja, hogy a francia bajnoki címvédő írásban is jelezte az FC Barcelonának, hogy szeretné átigazolni a francia szélsőt. A Barca edzője, Xavi már többször jelezte a játékos felé, hogy számít rá csapatában, a döntés tehát Dembélé kezében van. A Marca megjegyzi azt is, hogy Dembélé barcelonai szerződésének értelmében a játékos jogosult az átigazolási díj 50 százalékára.

Dembélé esetleges távozása számos labdarúgó klubváltását érinti. Például Ez Abde, a Barca marokkói játékosa közel áll egy egyéves kölcsönszerződéshez a Real Betishez, azonban Dembélé átigazolása keresztbe vághatja ezt.

Amennyiben Dembélé a PSG-be igazol, akkor az FC Barcelona a befolyó átigazolási díjat Joao Cancelo megszerzésére fordíthatja. A Manchester City játékosát régóta figyelik a katalánok.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik