PSG: Messi és a klub közel került a váláshoz – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 10:36
null
Lionel Messi a Lyon elleni vasárnapi mérkőzésen (Fotó: AFP)
A L'Équipe francia sportnapilap „Messi és a PSG közel került a váláshoz” című cikkben latolgatja a nyáron lejáró szerződésű argentin világbajnok dilemmáját, és a keddi írás természetesen lázba hozta a barcelonai sajtót is.

A PSG-nek opciója van arra, hogy Lionel Messi június végén lejáró szerződését újabb 12 hónappal meghosszabbítsa, ám a L'Équipe szerint ahhoz, hogy az utolsó ajtó nyitva maradjon a felek között, mindenekelőtt az kell, hogy a 35 éves argentin labdarúgó belemenjen a fizetése jelentős csökkentésébe.

A francia lap szerint Messi pillanatnyilag kivár, garanciákat akar látni, hogy a PSG következő idénye elfogadható szakmai koncepciót kínál számára. Nyilvánvalóan fontos kérdés, ki lesz a következő vezetőedző – Christophe Galtier széke finoman fogalmazva inog, a L'Équipe keddi címlapsztorija szerint a következő két bajnoki forduló (Nice, Lens) sorsfordító lehet az esetében.

Mint ismert, a párizsi csapat a reméltnél gyengébb idényt fut: a Bajnokok Ligájából kettős vereséggel esett ki a 16 között, ugyanabban a fázisban búcsúzott a Francia Kupától is, és bár vezeti a francia bajnokság tabelláját, a legutóbbi két vereség nyomán hatpontosra csökkent az előnye.

Ami Messit illeti, a Lyon elleni vasárnapi, 1–0-s vereséggel végződő mérkőzés előtti bemutatás során a felkonferálását hangos füttyszó kísérte a Parc des Princes egyik kanyarjában, ami megosztotta a francia kommentátorokat, sztárelemzőket.

MESSI KIFÜTYÜLÉSE


Vannak, akik szerint Messi sem érinthetetlen, gyengébb játéka jogosan kritika tárgya, de például Emmanuel Petit másképp látja: szerinte nem csak az argentin játékos felelőssége, hogy a teljesítménye mostanában elmarad a korábbi, gólpasszok tömkelegével színesített játékától.

„Számomra az a füttyszó egyenlő a futball elleni támadással. Csak annyit tanácsolhatok Messinek, hogy hagyja ott azt a klubot. A PSG nem futballcsapat, hanem játékostemető, még a húszéves labdarúgók számára is. Senki sem fejlődött abba a klubba igazolva. Messi bűne lenne? Ő a karmester, ám arról nem ő dönt, hogy milyen típusú futballisták veszik körül. Galtier-nek igaza van, hogy inkább a többieken múlik az előrelépés. Szörnyű, hogy a párizsi drukkerek nem ismerik fel, hogy Messinek igenis szüksége lenne megfelelő segítőkre. Akik pillanatnyilag nincsenek, és a párizsi vezetők szörnyű átigazolási politikája miatt nem is lesznek” – mérgelődött a Radio Monte Carlo elemzőműsorában az 1998-as világbajnok.

A Messi körüli franciaországi zsibongás zene a katalán lapszerkesztők füleinek; a barcelonai beszámolók szerint itt a remek alkalom, hogy az argentin világklasszis visszatérjen a Barcába, dacára annak, hogy a katalán klub pénzügyi helyzete ezt aligha teszi lehetővé. Xavi és Rafael Yuste alelnök szavai ellenére valószínűbbnek tűnik, hogy Messi, ha tényleg elmegy Párizsból, az Egyesült Államok profi bajnoksága (MLS) irányába találja meg a kiutat.

Az argentin lapok is árgus szemekkel figyelik Messi párizsi mindennapjait, aggódnak az ország kedvencéért. A La Nación a következőképpen érzékelteti a helyzetet:

„Messinek három hónapja maradt arra, hogy alaposan átgondolja a jövőjét. A párizsi környezet ellenségessé vált, a barcelonai égboltot pedig, amely alatt paradicsomi állapotokat ígérnek neki, felhők sötétítik…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik