D. S. B.
2023.03.27 18:26 Frissítve: 2023.03.27 18:44

MLS: egészen őrült módszerrel csábítanák Amerikába Messit

Szinte minden követ megmozgatnak az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) csapatai, hogy a ligába csábítsák a világbajnok és hétszeres aranylabdás Lionel Messit. A hírek szerint Párizsból elvágyódó argentin bizonyos feltételek teljesülése esetén Barcelonába is visszatérhetne, de az MLS-csapatok most összefogtak, hogy megszerezzék.

Lionel Messi miatt összefogott a 29 MLS-klub (Fotó: Getty Images)

 

Mint ismert, Lionel Messi még nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a francia Paris Saint-Germainnel, így az argentin nyáron akár ismét szabadon igazolható labdarúgóvá válhat, ugyanakkor a hírek szerint a klub már dolgozik azon, hogy klasszisát a következő idényre is megtartsa.

A párizsi szurkolók viszont nem elégedettek a 35 éves játékos teljesítményével, pláne azok után, hogy a világbajnokságot követően a franciák számára sértő dalokat énekelt.

A Barcelona egyébként hajlandó lenne visszacsábítani Messit, de ehhez több feltételt is be kell tartania, így például a fizetéseken jelentősen csökkentenie kellene a katalánoknak.

Messit viszont szinte a világ minden pontján szívesen látnák, így például az észak-amerikai ligában, az MLS-ben is.

S hogy az amerikaiak nem csak a levegőbe beszélnek, azt bizonyítja, hogy a katalán Sport állítása szerint februárban úgy állapodott meg az MLS 29 csapata, hogy mindenki hozzájárulna az argentin klasszis fizetésének fedezéséhez.

A hírek szerint Messi David Beckham klubjában, az Inter Miamiban játszana, de a bajnokságra gyakorolt hatása nem csak a floridai klubnak, hanem az egész ligának óriási lökést adna a jegyeladások, illetve a közvetítési és marketingjogok szempontjából is.

A SportBible természetesen feltette a kérdést, mennyire lenne igazságos egy olyan liga, ahol az ellenfelek fizetik egy játékos bérét, ráadásul ha egy rivális miatt Messi megsérülne, azzal a játékos saját klubja befektetését is károsítaná.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.