Vb 2018: Nem ezt vártam Neymartól – Meunier

Vágólapra másolva!
2018.07.07. 07:55
null
Meunier nem engedte levegőhöz jutni Neymart (Fotó: AFP)
Thomas Meunier sokkal többet várt klubbeli csapattársától, Neymartól és Brazíliától is, és úgy véli, Belgiumnak sokkal nehezebb dolga lesz a franciák elleni elődöntőben.

 

Belgium másodszor jutott be a világbajnokság elődöntőjébe; az első alkalommal, 1986-ban a későbbi világbajnok Argentína győzte le 2–0-ra a legjobb négy között. A bravúros szereplés megismétléséhez Brazílián keresztül vezetett az út, igaz, a dél-amerikai válogatott – főleg az első félidőben – nem azt nyújtotta, amit tudása alapján várni lehetett tőle.

„Nem ezt vártam Neymartól, több nehézségre számítottam, de rendkívül szervezettek voltunk – mondta a mérkőzés után Thomas Meunier, aki gyakorlatilag leszedte a pályáról a brazilok csillagát. – Mindig volt segítségem Marouane Fellainitől és Toby Alderweireldtől. Nagyon figyeltünk rá, Coutinhóra és Marcelóra is, csodálatos munkát végeztünk. Úgy érzem, gratulálhatunk magunknak azért, hogy ilyen jól védekeztünk. Támadásban ezúttal nem tudtam segíteni, és ez frusztrál, de áldozatot hoztam a csapatért, és örülök, hogy emiatt is tudtunk nyerni.”

„Franciaország keményebb ellenfél lesz Brazíliánál, nehezebb lesz megtörni” – tette hozzá a belga jobbhátvéd, aki eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a keddi elődöntőt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik ország nyeri meg a vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A brazilokat sorozatban negyedszer ejtette ki európai csapat, a mostani kiesés más szempontból, de hasonlóan fájdalmasra sikerült, mint a németektől kapott négy évvel ezelőtti pofon.

„Számomra mindkettő ugyanakkora csalódás – mondta Paulinho. – Nem kellemes így kiesni, az utolsó másodpercig küzdve, miközben mi uraltuk a meccset.”

„Fájdalmas az egész, borzasztó este volt ez számunkra, nehéz magyarázatot találni. A futball néha igazságtalan, valamikor neked kedvez, máskor az ellenfélnek. Egy család vagyunk, úgy is küzdöttünk, még azok is, akik a padon ültek. Nagyon szerettünk volna bejutni a fináléba. Az első negyedórában ők voltak a jobbak, utána viszont több lehetőségünk is volt, már az első félidő is alakulhatott volna másképpen. A másodikban mi irányítottuk a meccset, többször mentett a kapusuk, vagy blokkoltak a védők. De ilyen a futball, a több gólt szerző csapat nyer” – osztotta meg a titkot Marcelo.

TOVÁBBI NYILATKOZATOK ITT!

EMLÉKEZTETŐ

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
BRAZÍLIA–BELGIUM 1–2 (0–2)
Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Renato Augusto, 73.), Fernandinho – Willian (Roberto Firmino, a szünetben), Philippe Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa, 58.). Szövetségi kapitány: Tite
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (Vermaelen, 83.) – R. Lukaku (Tielemans, 87.), De Bruyne, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerző: Renato Augusto (76.), ill. Fernandinho (13. – öngól), De Bruyne (31.)
Sárga lap: Fernandinho (85.), Fagner (90.), ill. Alderweireld (47.), Meunier (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik