Lengyelország megverte saját magát Szenegál ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 16:41
null
A lengyel védelem két góllal is megajándékozta a szenegáliakat – <a href="http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/vb-2018-giga-james-sem-segitett-szomoru-lengyel-szepseg-2642377" target="_blank"><strong>GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a> (Fotó: AFP)
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportköre első fordulójának záró mérkőzésén Szenegál 2–1-re legyőzte Lengyelországot. Az európai együttes öngóllal és gyakorlatilag gólpasszal segítette a jobban játszó afrikaiakat.

A PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
H-CSOPORT, 1. FORDULÓ
LENGYELORSZÁG–SZENEGÁL 1–2 (0–1)
Moszkva, Szpartak Stadion. Vezette: Sukralla (bahreini)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek (Bereszynski, 83.), Cionek, Pazdan, Rybus – Blaszczykowski (Bednarek, a szünetben), Krychowiak, Zielinski, Grosicki – Milik (Kownacki, 73.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
SZENEGÁL: K. N’Diaye – Wagué, S. Sané, K. Koulibaly, Sabaly – A. N’Diaye (Kouyaté, 88.), Gueye – I. Sarr, M. Niang (Konaté, 76.), M. B. Diouf (Ndoye, 62.), Mané. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Gólszerző: Krychowiak (86.), ill. Cionek (37. – öngól), Niang (60.)
Sárga lap: Krychowiak (12.), ill. S. Sané (49.), Gueye (72.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szenegál 1 1 2–1 +1 3
1. Japán 1 1 2–1 +1 3
3. Lengyelország 1 1 1–2 –1 0
3. Kolumbia 1 1 1–2 –1 0



ÖSSZEFOGLALÓ

Az afrikaiak kezdtek aktívabban, de Salif Sané távoli szabadrúgása és Niang lövése (beadása?) is pocsék eredménnyel zárult.

Az első nagyobb lengyel helyzetre a 20. percig kellett várni, akkor is csak azért kaphattuk fel a fejünket, mert egy kaput nem veszélyeztető kapáslövésbe Grosicki vetődött bele, fejese nem sokkal szállt fölé.

No, ettől mondjuk azért nem javult fel az európai gárda offenzívája – pechje, hogy a védelme sem. Niang erőszakossága után Mané passzából Gueye lőhetett 20 méterről kapura, gyenge próbálkozása minden bizonnyal elkerülte volna azt, de Cionek „kisegített”: a menteni igyekvő védőről saját kapujába pattant a labda (öngól, 0–1).

Egy óra játékhoz érve érdekes jeleneteknek lehettünk szemtanúi. Niang előbb hosszan a földön maradt, nagyjából egy perc után le is mehetett, majd az ápolása után visszaengedték, ez viszont váratlanul érte a lengyel védelmet, közülük kirobbanva elvitte a (talán meggondolatlanul hazaadott) labdát a pocsékul kifutó kapus mellett, majd besétált a kapuba (0–2).

Milik a lecserélése előtt egy elpuskázott lehetőségig jutott, majd a helyére érkező Kownacki gyenge fejese sem hozta meg a várt sikert.

A 86. percben aztán már összejött a szépítés, Grosicki felívelt szabadrúgását Krychowiak fejelte a hosszú felsőbe, de hiába nyomtak ezt követően a lengyelek, újabb gólt már nem tudtak szerezni (1–2).

Érdekesség, hogy Lengyelország négy, Szenegál egy, kaput eltaláló lövést produkált, mégis megérdemelten nyertek 2–1-re az afrikaiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik