Vb 2014: Dél-Amerika eddig veri Európát - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 20:36
Nem csoda, hogy a Barca és a Juve fut versenyt Cuadradóért – a Kolumbia–Görögország meccs öt legjobb statisztikája.

• Kolumbia 17 világbajnoki góljából nyolc is a 82. perc után született, a mostani harmadik találattal vb-története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a csapat, amely a Szovjetunió elleni 1962-es, 4:4-es döntetlen óta először jutott legalább három gólig.

• Görögország a hetedik világbajnoki meccsén a hatodik vereségét szenvedte el, ráadásul mindegyiket szerzett gól nélkül. Ha a Nigéria elleni 2–1-es győzelmet (2010) nem számoljuk, hat meccsen 0–17 a gólkülönbsége.

• Juan Cuadrado, a Fiorentina középpályása élete első vb-meccsén két gólpasszt adott. Nem véletlen, hogy a Barcelona és a Juventus marakodik a tavaly az Udinesét ötmillió euró ellenében elhagyó, most 24 millióra taksált játékoson.

• A 2010-es vb-n a Boca Juniors 9-ese, Martín Palermo lőtt gólt Görögországnak, ezúttal a városi rivális River Plate 9-ese, Teófilo Gutiérrez volt eredményes a görögök ellen. A River Plate játékosai 2006-ban és 2010-ben nem szereztek gólt vb-n, a legutóbbi eredményes játékosa a paraguayi Nelson Cuevas 2002-ből.

• Horvátország után Görögország is kikapott dél-amerikai ellenfelétől, így Európa 0–2-re áll a szubkontinens ellen. A mostani világbajnokság eddigi egyetlen európai győzelmét Hollandia aratta egy másik európai ellen, és a vb második európai sikere is belharcban fog megszületni Anglia vagy Olaszország révén – ha nem lesz döntetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik