Vb 2014: Hodgson nem kér Manausból, Manaus nem kér az angolokból - ma sorsolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 12:57
null
Hodgson aligha tartja majd viccesnek, ha végül tényleg Manausba kell utaznia a válogatottal jövő nyáron (Fotó: Action Images)
A brazíliai Costa do Sauípében ma tartják a labdarúgó-világbajnokság sorsolását, ami 17 órakor kezdődik és Magyarországon az M1 közvetíti. Tehát a tegnapi – némely kapitány számára bizonyára ijesztő – próbahúzás után most még lehet reménykedni. Így tett az angolokat irányító Roy Hodgson is, amikor néhány ellenfél felsorolása mellett azt is elmondta, Manaust is elkerülné a sorsoláson – az amazóniai város első embere ugyanakkor önérzetes válasszal vágott vissza.

 

Az ott, északnyugatra Manaus. 
Hodgson számára a vb-helyszínek réme
Az ott, északnyugatra Manaus. Hodgson számára a vb-helyszínek réme

Hodgson a napokban arról beszélt, hogy nem szívesen utazna a többi vb-helyszíntől kieső, az Amazonas-medence közepén fekvő Manausba, mert ott általában magas a hőmérséklet és nagy a páratartalom. A szavakat olvasva Arthur Virgilio Neto, a kétmillió lakosával Brazília 7. legnagyobb metropoliszának számító város polgármestere szót kért, és visszavágott az angolok kapitányának.

„Mi, amazóniaiak is jobb szeretnénk, ha Anglia nem érkezne hozzánk. Reméljük, hogy sokkal jobb válogatott utazhat ide, jobb futballtudással és kulturáltabb, iskolázottabb edzővel. Ő [ti. Hodgson] egyike azon kevés embernek a világon, aki nem kíváncsi az Amazonasra és nem is álmodik arról, hogy megismerje Manaust” – mondta önérzetesen a polgármester, majd hozzátette: Brazília minden más országnál több vb-aranyat nyert azért is, mert a klímától függetlenül mindenhol magas szintű teljesítményre volt képes.


„Hasonló szellemmel kellene hozzáállnia minden nemzetnek a vb-hez, amely meg akarja nyerni. Az ifjúságomat a sportpályákon töltöttem: amikor nyertem, nyertem; amikor vesztettem, vesztettem. De amikor vesztettem, nem hibáztattam az időjárást vagy az edzőt, és nem foglalkoztam azzal, hogy jól vagy rosszul aludtam, mert az nem érdekel senkit. A kifogások csak az önbecsülés és az önbizalom hiányára mutatnak rá” – jelentette ki szúrósan a városvezető.

Egy biztos, a mai csoportsoroláson a kvartettek összetétele mellett egy dologra még nagyon kíváncsiak leszünk: vajon utazik-e Anglia Manausba.

A SORSOLÁSRÓL

A 2014-es vb sorsolását a Bahia állambeli Costa do Sauípe üdülőkomplexumban tartják meg, Mata de Sao Joao városában. A ceremónia 17 órakor kezdődik közép-európai idő szerint. Az első kalapba kerülő csapatok kiemeltek (a csoportokban is az 1. kiemelési számot kapják meg), ennek alapja az októberi FIFA-világranglista. A többi kalap földrajzi beosztáson alapul, egy európai válogatottat a sorsolás előtt áthelyeznek – szintén sorshúzás útján – a 4. kalapból a 2.-ba. Nem lehet egy csoportban három európai vagy két dél-amerikai csapat.

A HIVATALOS KALAPBEOSZTÁS

1. kalap (8 csapat):
Brazília (a házigazda A1-es kiemelése biztos, tehát az A-csoport 1. kiemeltje lesz), Spanyolország (címvédő), Németország, Belgium, Svájc, Argentína, Kolumbia, Uruguay
2. kalap (7): Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria, Chile, Ecuador
3. kalap (8): Ausztrália, Irán, Japán, Dél-Korea, Costa Rica, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok
4. kalap (9): Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Anglia, Franciaország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Oroszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik