Eb 2024: nem tudtak nyerni a románok a Szusza Ferenc Stadionban

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 22:43
null
Románia nem tudott nyerni a Szusza Ferenc Stadionban (Fotó: Török Attila)
Románia gól nélküli döntetlent játszott Fehéroroszországgal a Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön, az Európa-bajnoki selejtező I-csoportjának 7. fordulójában. Koszovó 3–0-ra nyert Andorra otthonában.

 

Férgekkel és varjakkal riogatta a román sajtó, egész pontosan a Gazeta Sporturilor az olvasókat a csütörtök esti, Fehéroroszország–Románia Eb-selejtező mérkőzés előtt.

A képekkel illusztrált cikk azt kifogásolta, hogy a válogatottnak „horrorpályán” kell lejátszania az összecsapást, és Edward Iordanescu, a vendégek szövetségi kapitánya is panaszkodott, hogy ilyen rossz minőségű pályán kell futballozniuk. Mivel az UEFA korábbi döntése értelmében Fehéroroszországban nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzéseket, a csütörtöki találkozónak a Szusza Ferenc Stadion adott helyet. Bár nem volt lehetőségünk közvetlen közelről megvizsgálni a gyepszőnyeget és megnézni, valóban ellepték-e a férgek a talajt, az messzebbről is látszott, hogy egy része valóban borzalmas állapotban van. Ahogy az Újpest román játékosa, George Ganea is elmondta, egy gombafertőzés miatt a pálya bizonyos részein nem nő a fű, így oda homokot szórtak.

Bár a „homokbuckák” időnként megtréfálták a játékosokat, a románok nem foghatták rá, hogy gól nélkül ért véget az első félidő. Szinte végig fölényben játszottak, több nagy helyzetet is kialakítottak, a fehéroroszok kapusa, Szergej Ignatovics azonban mindegyik próbálkozást védte, csapata pedig időnként kontratámadással igyekezett veszélyeztetni.

A második játékrész ugyanígy folytatódott, a zárt kapus mérkőzésen a VIP-páholyban a román szövetség elnöke, Razvan Burleanu is bosszankodhatott, amiért csapata sorra hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A 67. percben aztán a házigazda távoli lövésénél kellett nagyot védenie a román kapusnak, majd a vendég VIP-páholy rá is kezdett a „Belarus, Belarus!” rigmusra, mire egyből jött a válasz a túloldalról: „Romania, Romania!” Érdekes helyzet volt, ahogy ezt követően egymást próbálta túlkiabálni a két „tábor” a szurkolók nélküli találkozón. Gól nem született, a döntetlennek egyértelműen Fehéroroszország örülhetett, na meg a románok két csoportriválisa, Svájc és Izrael.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ

I-CSOPORT
Andorra–Koszovó 0–3
(0–1)
Andorra la Vella. G:
Rashica (26., 71.), Zeqiri (83.)
Fehéroroszország–Románia 0–0

Budapest
Az Izrael–Svájc mérkőzést november15-rehalasztották.

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 6 4 2 17–5 +12 14
2. Románia 7 3 4 9–4 +5 13
3. Izrael 6 3 2 1 7–7 0 11
4. Koszovó 7 1 4 2 8–8 0 7
5. Fehéroroszország 7 1 2 4 4–11 –7 5
6. Andorra 7 2 5 3–13 –10 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik