B. D. K. 2021.06.09 14:21 Frissítve: 2021.06.09 20:25

Videó: amikor C. Ronaldo érzelmes beszédet mondott az Eb-győzelem után

Mint ismert, a portugál labdarúgó-válogatott címvédőként kezdi meg a szereplést Magyarország ellen a tavalyról idénre halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában. Portugália, öt évvel ezelőtt egy drámai mérkőzésen győzedelmeskedett a franciák felett a fináléban, amely után a csapat legnagyobb sztárja, a sérülés miatt lecserélt és így az oldalvonal mellől szurkoló Cristiano Ronaldo megható köszönőbeszédet mondott az öltözőben.

Cristiano Ronaldo megsérült a döntőben, így az oldalvonalon kívülről próbálta segíteni csapatát (Fotó: Getty Images)

 

„Szeretnék köszönetet mondani ennek az embernek itt – mutatott rá Cristiano Ronaldo edzőjére, Fernando Santosra.Először is, nélküle ez nem sikerült volna. Másodszor pedig minden játékosnak, minden stábtagnak, mindenkinek, aki ebben a sikerben benne volt.”

„Senki sem hitt Portugáliában, de az az igazság, hogy megcsináltuk. Mindannyian, megcsináltuk. Nagyon boldog vagyok. Ez életem legboldogabb napja. Felejtsük el az egyéni elismeréseket, a Bajnokok Ligáját – ez számít. Ez életem legboldogabb pillanata. Már háromszor-négyszer sírtam. A testvérem mondogatta nekem, hogy nyugodjak meg. Én meg mondtam neki, hogy Hugo, nem tudok. Ez az igazság. A szívem mélyéről mondom, a fiam életére esküszöm, annyira, annyira, annyira boldog vagyok. El tudnám ismételni akár százszor is, hogy annyira boldog vagyok. Ez volt az a trófea, ami hiányzott. Mindannyiótoknak köszönöm!” Ezt kimondva CR fordulatot tett maga körül és a kezét kinyújtva mutatott rá az emberekre.

„A játékosoknak, az összes stábtagnak és újfent neked, edző – mutatott rá határozottan Fernando Santosra Ronaldo. – A hit, ami benned volt, őszintén, megérintett.”

„Mindenkinek az orvosi stábból, a biztonságiaknak, Joaquin, Ricardo, Miguel, testvérem... Szívem mélyéről mondom, hogy hihetetlenül boldog vagyok. Megérdemeltük ezt. Beírtuk most magunkat Portugália történelmébe. Mi vagyunk az első csapat, amely ezt elérte (a portugál válogatott először nyerte meg az Európa-bajnokságot – a szerk.).”

PORTUGÁLIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK:
 Anthony Lopes (Olympique Lyon – Franciaország), Rui Patrício (Wolverhampton – Anglia), Rui Silva (Granada – Spanyolország)
VÉDŐK: Joao Cancelo (Manchester City – Anglia), Nélson Semedo (Wolverhampton – Anglia), José Fonte (Lille – Franciaország), Pepe (Porto), Rúben Dias (Manchester City – Anglia), Nuno Mendes (Sporting CP), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Danilo Pereira (PSG – Franciaország), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton – Anglia), Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia), Joao Moutinho (Wolverhampton – Anglia), Renato Sanches (Lille – Franciaország), Sérgio Oliveira (Porto), William Carvalho (Real Betis – Spanyolország)
TÁMADÓK: Pedro Goncalves (Sporting CP), André Silva (Eintracht Frankfurt – Németország), Bernardo Silva (Manchester City – Anglia), Cristiano Ronaldo (Juventus – Olaszország), Diogo Jota (Liverpool – Anglia), Goncalo Guedes (Valencia  – Spanyolország), Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), Rafa Silva (Benfica)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália  
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország  
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország  
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország  
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország  
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország 
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).

2021.07.15 23:46:20

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Hibrid formációk, támadó védők, szögletvariációk – trendek, szakmai érdekességek.