Eb 2020: „Mindent megteszünk, hogy nyerjünk Londonban” – bizakodó az osztrák kapitány

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 21:27
null
Franco Foda, az osztrákok szövetségi kapitánya nagyon boldog volt a lefújást követően (Fotó: AFP)
Mint ismert, Hollandia 3–0-ra legyőzte Észak-Macedóniát a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén Ausztria 1–0-ra nyert Ukrajna ellen, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.

 

„A fiúk fantasztikusan teljesítettek. Eltökéltek voltunk, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe, és történelmet írjunk. Látszott, a játékosaim elhitték, hogy ez sikerülhet, az első perctől kezdve megmutatták, meg akarják nyerni a meccs. Nagyon büszke vagyok a csapatomra” – mondta el Franco Foda, az osztrákok német szövetségi kapitánya.

A tréner kitért az olaszok elleni, londoni nyolcaddöntőre is.

„A torna ezen szakaszában már nincsenek könnyű mérkőzések. Olaszország nagyon régóta nem kapott ki, de talán eljön az idő, hogy újra vereséget szenved. Fontos, hogy koncentráltan készüljünk, regenerálódjunk, aztán mindent megteszünk a londoni győzelem érdekében. Nehéz lesz, de a csapat lelkes, és készen áll” – folytatta a szakvezető.

Az ukránok legnagyobb sztárja, Olekszandr Zincsenko csalódott a mutatott játék miatt.

„Nagyon csalódott vagyok, nem is tudom, mit mondjak. Az első félidőben mutatott játékunk elfogadhatatlan volt, a pályán mutatott viselkedésünkkel együtt. A találkozó előtti edzéseken nagyon jól éreztük magunkat, de ma este semmi sem működött. Nem hiszem, hogy fizikailag nőtt felénk Ausztria, inkább mentalitásban. Reménykedni fogunk a továbbjutásban, de szerintem nincs sok esélyünk” – nyilatkozta Zincsenko.

„Rendkívül kemény meccs volt, főleg fizikailag. Elvesztettük az egyéni párharcokat, hibákat követtünk el. Hiányzott a csapatomból az energia” – értékelt Andrij Sevcsenko, az ukránok szövetségi kapitánya.

A hollandok 19 éves fiatalja, Ryan Gravenberch szerint a második félidőben tudtak igazán az északmacedónok fölé kerekedni.

„Az elején nehezen találtuk meg az utat a kapuhoz, de azért kialakítottunk néhány lehetőséget. A második felvonásban már jobban koncentráltunk, és végül átvettük a mérkőzés irányítását. Jó érzés, hogy először kezdhettem az Eb-n, különösen itt, hazai pályán. Rengeteg családtagom volt itt a stadionban” – mondta el az Ajax középpályása.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ÉSZAK-MACEDÓNIA–HOLLANDIA 0–3 (0–1)
Amszterdam, Johan Cruijff ArenA, 15 227 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki, Muszliu, Alioszki – Tricskovszki (Csurlinov, 56.), Bardi (Sztojanovszki, 78.), Elmasz, Ademi (Nikolov, 78.), Trajkovszki (Haszani, 68.) – Pandev (Kosztadinov, 68.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki
Hollandia: Stekelenburg – Dumfries (Berghuis, a szünetben), De Vrij (Timber, a szünetben), De Ligt, Blind, Van Aanholt – F. de Jong (Gakpo, 79.), Wijnaldum, Gravenberch – Depay (Weghorst, 66.), Malen (Promes, 66.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer
Gólszerző: Depay (24.), Wijnaldum (51., 58.)

UKRAJNA–AUSZTRIA 0–1 (0–1)
Bukarest, Nemzeti Aréna, 10 472 néző. Vezette: Cakir (török)
UKRAJNA: Buscsan – O. Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko (Beszedin, 85.) – Saparenko (Marlos, 68.), Szidorcsuk, Zincsenko – Jarmolenko, Jaremcsuk, Malinovszkij (Cihankov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko
AUSZTRIA:
Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba – X. Schlager, Laimer (Ilsanker, 72.), Grillitsch – Baumgartner (Schöpf, 33.), Arnautovic (Kalajdzic, 90.), Sabitzer. Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző: Baumgartner (21.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3 3 8–2 6 9
2. Ausztria 3 2 1 4–3 1 6
3. Ukrajna 3 1 2 4–5 –1 3
4. Észak-Macedónia 3 3 2–8 –6 0

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia3–1
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna3–2
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia2–1
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria2–0
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia0–3
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik