Eb 2020: „Csoda lenne a győzelem Münchenben, de én várom a csodát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.23. 11:22
null
A mieinknek nyerni kell a továbbjutáshoz (Fotó: Szabó Miklós)
Véget ér a csoportkör a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, az E jelű négyes után a magyar válogatottat is magába foglaló F-csoport két mérkőzésével zárul a torna első szakasza. A magyar válogatott Münchenben Németországgal játszik, és ha nyer, biztosan továbbjut. A mérkőzés előtt sportolóink beszéltek arról, hogy mit várnak a találkozótól.

 

Sofron István, a MAC válogatott jégkorongozója, 2013 és 2016 között a német Krefeld Pinguine játékosa:
„Kóger Dániellel és Nagy Gergővel öt éve Marseille-ben kint voltunk, felejthetetlen élményt adott a közös vonulás. Szenzációs az atmoszféra most is. A csapat bizonyította, hogy a legjobbak ellen is van esélyünk, így a németek ellen is! Fantasztikus érzés testközelből átélni az országban tomboló futball-lázat – nagyon jó látni, hogy ezekben a nehéz időkben is örömöt és boldogságot tud csempészni az emberek életébe.”

Fazekas Nándor, 238-szoros válogatott kézilabdázó, 2004 és 2009 között a Bundesligában játszott:
„A magyarok első találkozóját, a portugálok ellenit itthon láttam, küzdöttek a srácok, de kicsit fájó, hogy nem volt szerencséjük, a vereséget nem, egy pontot megérdemeltek volna. A franciák elleni meccset Pölöskén láttam nagy kivetítőn a barátainknál, ahová horgászni mentem; az együttes megmutatta az erejét a világbajnok ellen. A németek ellen nehéz lesz, viszont az is igaz, hogy egy ilyen meccsen már bármi megtörténhet.”

Raksányi Krisztina, válogatott kosárlabdázó:
„Hogy Németországban születtem, annyira nem befolyásolja az elköteleződésemet, mert összesen hat hónapot töltöttem ott, nem ragadtak meg részletek. A magyar válogatottnak szurkolok, úgy gondolom, eddig nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat. Még mindig megvan a lehetőség, hogy a válogatott szuper eredményt érjen el. Valószínűleg a testvéremmel együtt nézem majd a szerdai találkozót, és mint általában, most is különösen drukkolok Dibusz Dénesnek, hogy a pályára kerüljön, mert hozzám hasonlóan pécsi kötődésű.”

Lucz Dóra, háromszoros Európa-bajnok kajakos:
„Érzékelem én is az Európa-bajnoki lázat, és tudom azt is, hogy most nagyon fontos meccs következik a németek ellen. Már csak a párom, az olimpiai bajnok német kajakos, Tom Liebscher révén is, aki imádja a focit. Szerdán mindketten a saját nemzetünknek szurkolunk majd, én annak, hogy Gulácsi Péter ismét szenzációsan védjen, abból rosszul nem jöhetünk ki. Tom kedvenc játékosa Thomas Müller, aki nem játszik, de a párom ettől függetlenül 4–1-es német győzelmet tippel. Remélem, ezúttal tévedni fog.”

Bátorfi Csilla, kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, aki 1996 óta Németországban él, a Bayern Münchennél edző:
„Amikor az Allianz Arena mellett autóztam, eszembe jutott, hogy megállok és körülnézek, hátha tudok valamilyen módon jegyet szerezni a szerdai német–magyarra... Ha az eszemre hallgatok, a legjobb a döntetlen lenne, de tudom, a magyar csapatnak az nem elég. A szívem viszont azt mondja, a magyar himnuszt hallgatva voltam válogatott – a bennem lévő érzések semmihez sem hasonlíthatóak, sokkal jobban megérint, mint a németeké.”

Hollósy László, a német Bundesligában szereplő Suhl női röplabdacsapatának edzője, korábbi női szövetségi kapitány:
„Joachim Löw német szövetségi kapitány az Eb után elköszön a csapatától, és német barátaimtól hallom, hogy nagyon sok kritikával illetik őt, s mintha a játékosok sem „halnának” már meg úgy érte, nem érezni azt az erős csapatkohéziót, amelynek edző és kerettag között meg kell lennie. Ebből a szempontból a magyar együttesnél ez adva van, Marco Rossi és a csapat, illetve a csapat és a szurkolók között is.”

Mocsai Lajos, a német Lemgo, Nettelstedt és Gummersbach férfi kézilabdacsapatának volt edzője, korábbi férfi és női szövetségi kapitány:
„A morál, a játékban mutatott ambíció és a küzdőképesség nagyon jó a válogatottnál. Idegen pályán és közegben a németek ellen nyilvánvalóan nem könnyű mérkőzést nyerni, de az utolsó csoportmeccs mindkét együttesnek létkérdés lesz. Ha a sportszerencse is mellénk áll, akkor szoros mérkőzésen a pontszerzés lehetősége is benne lehet. Hajrá, magyarok!”

Kovács István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, a német Universum egykori bokszolója:
„Mondjuk ki, csoda lenne a győzelem Münchenben, de én várom a csodát. Ugyanakkor a pontszerzés a portugálok és a franciák elleni teljesítményt alapul véve talán nem is számítana akkor meglepetésnek, még ha ez a továbbjutáshoz önmagában nem is lenne elég. Tizenhét éve Torghelle Sándor két góljával sikerült nyernünk Németországban, a két meccs összehasonlíthatatlan, de ettől még miért ne sikerülhetne most is?!”

Marozsán Dzsenifer, 104-szeres német válogatott, az 1. FC Saarbrücken és a 1. FFC Frankfurt korábbi labdarúgója:
„A közelmúltban Amerikába igazoltam, és az időeltolódás miatt nehézkes a meccseket követni, de a magyar és a német válogatott mérkőzéséről nem maradhatok le! Az Európa-bajnokságon Magyarország bebizonyította, hogy rendkívül fegyelmezett csapat. Ezt már a németek is tudják, és nem becsülik le Marco Rossi csapatát. Szoros mérkőzést várok, és mindkét csapatnak sok szerencsét kívánok.”

Klaus Augenthaler, világbajnok, korábbi 27-szeres német válogatott:
„Ha abból indulnánk ki, hogy a magyar válogatott egy egyes döntetlent játszott a franciákkal, míg mi, németek egy nullára kikaptunk tőlük, azt is mondhatnám, szerda este izgalmas csatára van kilátás. Csakhogy… A portugálok ellen egészen más felfogásban játszott Joachim Löw együttese, a csapat meggyőző, a mentalitás pedig már igazán karakteres volt. Nem rossz a magyar válogatott, ám alighanem Németország győz.”

A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István, Pietsch Tibor, Tóth Ádám (szöveg); Árvai Károly, Szabó Miklós (fotó).

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, F-CSOPORT
3. FORDULÓ

21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A csoport másik mérkőzésén
21.00: Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

A NÉMET KERET
KAPUSOK: 12 – Bernd Leno (Arsenal – Anglia), 1 – Manuel Neuer (Bayern München), 22 – Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
VÉDŐK: 4 – Matthias Ginter (Mönchengladbach), 20 – Robin Gosens (Atalanta – Olaszország), 26 – Christian Günter (Freiburg), 3 – Marcel Halstenberg (RB Leipzig), 5 – Mats Hummels (Borussia Dortmund), 16 – Lukas Klostermann (RB Leipzig), 24 – Robin Koch (Leeds United – Anglia), 2 – Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), 15 – Niklas Süle (Bayern München)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 23 – Emre Can (Borussia Dortmund), 10 – Serge Gnabry (Bayern München), 18 – Leon Goretzka (Bayern München), 21 – Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), 7 – Kai Havertz (Chelsea – Anglia), 13 – Jonas Hofmann (Mönchengladbach), 6 – Joshua Kimmich (Bayern München), 8 – Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: 14 – Jamal Musiala (Bayern München), 25 – Thomas Müller (Bayern München), 17 – Florian Neuhaus (Mönchengladbach), 19 – Leroy Sané (Bayern München), 9 – Kevin Volland (Monaco – Franciaország), 11 – Timo Werner (Chelsea – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Joachim Löw

A MAGYAR KERET
KAPUSOK: 22 – Bogdán Ádám
(Ferencváros), 12 – Dibusz Dénes (Ferencváros), 1 – Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
26 – Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), 21 – Botka Endre (Ferencváros), 5 – Fiola Attila (Mol Fehérvár), 3 – Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), 2 – Lang Ádám (Omonia – Ciprus), 14 – Lovrencsics Gergő (Ferencváros), 6 – Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), 4 – Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 10 – Cseri Tamás (Mezőkövesd), 11 – Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia), 15 – Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), 8 – Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), 7 – Loic Nego(Mol Fehérvár), 13 – Schäfer András (DAC – Szlovákia), 18 – Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: 25 – Hahn János (Paksi FC), 23 – Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), 20 – Sallai Roland (Freiburg – Németország), 24 – Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), 9 – Szalai Ádám (Mainz – Németország), 19 – Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), 17 – Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik