Vb 2018: San Marino keményen visszavágott a modortalan Müllernek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 22:30
Éles hangvételű, gúnytól sem mentes nyílt levéllel válaszolt San Marino Olimpiai Bizottságának szóvivője Thomas Müllernek, a német labdarúgó-válogatott csatárának múlt pénteki, az ország csapatát lekicsinylő nyilatkozatára.

A Bayern München támadója a két csapat 8–0-s német sikerrel zárult világbajnoki selejtezője után megkérdőjelezte az ilyen mérkőzések létjogosultságát, s kijelentette, annak „nem sok köze volt a profi futballhoz”, tekintve a két csapat tudása közötti különbséget, s hogy a San Marinó-i együttes tagjainak többsége amatőr játékos. Mindehhez azt is hozzátette, hogy a meccsen óriási volt a sérülés veszélye.

Alan Gasperoni szóvivő hétfőn válaszolt Müllernek, tíz pontban kifejtve az ilyen meccsek értelmét.

„Ez a mérkőzés megmutatta, hogy még egy olyan gyenge csapat ellen is mint a miénk, nem tudsz gólt szerezni, s ne mondd, hogy nem voltál frusztrált, amikor Simoncini (a kapus) hárított ellened” – írta az egyik pontban, de arra is felhívta a német futballista figyelmét, hogy a meccs lehetőséget adott a San Marinó-i gyerekeknek, hogy élőben láthassák a világbajnokot játszani, míg szintén megjegyezte, hogy a meccs bevétele hozzásegíti az országot a labdarúgással kapcsolatos infrastrukturális fejlesztésekhez, s a televíziós bevételek mindkét országnak hasznot hoztak.

A szóvivő több más mellett kiemelte, hogy a mérkőzés bizonyította, hogy a futball „mindenkié, aki szereti, s mi is része vagyunk, ha tetszik, ha nem”.

Gasperoni nyílt levelének tizedik pontjában szúrt oda a legkeményebben Müllernek, s egyúttal a németeknek: „Számomra az is világossá vált most, hogy viselhetitek a leggyönyörűbb futballmezt, mindig is azok lesztek, akik fehér zoknit húznak a szandáljukhoz.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik