El: az inspiráció és a precizitás hiányzott a Monacóból – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 07:51
null
Vécsei Bálint góllal büntette meg a Monacót kihagyott helyzeteiért (Fotó: AFP)
Mint ismert, a török Trabzonspor elleni hazai győzelem (3–2) után az AS Monacót idegenben, a csereként beálló Vécsei Bálint 80. percben szerzett góljával verte meg 1–0-ra a Ferencváros az Európa-liga H-csoportjának második fordulójában. A francia lapok azt írják a találkozóról, az FTC megbüntette a Monacót, amely nem tudta kihasználni a helyzeteit.

A L’Équipe azt írja, a Monaco játékából hiányzott az inspiráció és a precizitás, így a hercegségbeliek nem tudták megszerezni sorozatban negyedik győzelmüket.

A lap szerint az első félidőben a magyar csapat volt a veszélyesebb és a 20. percben Tokmac Nguen révén egy gólt is szerzett, de azt les miatt érvénytelenítették, ellenben a túloldalon a hazaiak rendre rossz döntéseket hoztak. A L’Équipe szerint a második félidőben javult a Monaco játéka, ám ezt nem tudta kihasználni, aztán a 80. percben a tíz perccel korábban csereként beálló Vécsei Bálint megbüntette ezért.

A FootMercato.net azt írja, a Monaco Alekszandr Golovin révén egy veszélyes akciót vezetett a 34. percben, de ezt nem tudta gólra váltani, ráadásul a hazaiak közel álltak ahhoz, hogy megadják magukat, ám Tokmac Nguen találatát les miatt érvénytelenítették. A szünet után bátrabban játszott a Monaco, de hiába. Golovin mellett Ismail Jakobs próbálkozásából sem tudta megszerezni a vezetést, aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie… A nem sokkal korábban csereként beállló Vécsei lövését Alexander Nübel sem tudta hárítani, a vereséggel a Monaco visszacsúszott a csoport harmadik helyére, s három hét múlva a Trabzonsport fogadva javíthat.

A Get Football News France szerint a magyar bajnoki címvédő Ferencváros alacsony színvonalú mérkőzést játszott a II. Lajos Stadionban. Mindkét csapat küzdött, hogy tiszta helyzetet teremtsen, de a Monaco színeiben rosszul játszó Ismail Jakobs rosszul döntött öt perccel azelőtt, hogy a Ferencváros Vécsei Bálint révén megbüntette a hazaiakat kihagyott helyzeteikért. A zöld-fehérek két győzelemmel kezdték az Európa-ligát, míg a Monaco a Crvena zvezda idegenbeli legyőzése után egy sikerrel és egy vereséggel áll a harmadik helyen.

Az Eurosport francia kiadása szerint a Ferencváros meglepte a csalódott Monacót, de Philippe Clement játékosai nem nyújtottak meggyőző teljesítményt, amiért a mérkőzés végén Vécsei Bálint góllal büntette meg őket. A portál szerint logikus eredmény született a Monaco teljesítményét tekintve, mert a hazaiak sok passzt rontottak el és rendre rossz döntéseket hoztak a támadások építésében. A második félidőben pedig már egymást követték a monacói helyzetek, illetve a hazaiak egy büntetőt is kaphattak volna, amikor Akliouche ellen szabálytalankodtak a ferencvárosiak, de sem a játékvezető, sem a videobíró nem jelzett, majd Jakobs is óriási helyzetet puskázott el hat méterre a ferencvárosi kaputól, a magyar csapat pedig az elhárított helyzeteket góllal büntette meg. A Trabzonspor elleni hazai mérkőzés előtt a hercegségbeliek vállára a vereséggel nagy teher került.

„Ezúttal hiányoztak az utolsó simítások és a nemzetközi porondon ez nagyon fontos dolog. Az első félidőben viszont nem játszottunk elég intenzíven” – kezdte értékelését Philippe Clement, az AS Monaco vezetőedzője a klub honlapjának. – A második játékrészre fokoztuk a tempót és nyomást helyeztünk az ellenfélre. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, mint például Ismail Jakobs esetében is, de a Ferencváros megmutatta, hogy nagyon erős csapat, ezt láthattuk múlt héten is a Trabzonspor ellen. Csak jó befejezésekkel lehet meccset nyerni, ha ez nincs meg, akkor nagyon nehéz dolgod van. Nem voltunk elég pontosak a támadó harmadban. A második félidőben sokszor domináltunk és sok jó lehetőséget alakítottunk ki, de sajnos a kapu előtt már nem voltunk sikeresek. Egy korábbi sajtótájékoztatón már elmondtam, ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, három bajnoki címet szerző csapattal. A Ferencváros múlt héten úgy nyert a Trabzonspor ellen, hogy 70 percet emberhátrányban játszott. Most legalább döntetlent érdemeltünk volna, de még négy mérkőzésünk van, hogy javítsunk és továbbjussunk a csoportból” – tette hozzá a hercegségbeliek vezetőedzője.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
AS Monaco (francia)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Monaco,II. Lajos Stadion,3731néző.Vezette:Espen (norvég)
Monaco:Nübel – Disasi, M. Sarr (Boadu, 81.), Badiashile – Vanderson (Aguilar, a szünetben), Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – K. Diatta (Akliouche, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).Vezetőedző:Philippe Clement
Ferencváros:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei, 69.) – Zachariassen (Esiti, 89.), Nguen (Gojak, 63.), Adama Traoré – R. Mmaee (Boli, 63.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Vécsei (80.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1(Hamsík 16., Trézégé 68., ill. V. Nikolics 89.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 2 4–2 +2 6
2. Trabzonspor 2 1 1 4–4 0 3
3. Monaco 2 1 1 1–1 0 3
4. Crvena zvezda 2 2 1–3 –2 0

A Nemzeti Sportot Monacóból, a mérkőzésről tudósította:Borbola Bence

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik