El: Léptünk egyet előre, ennyi történt – Csercseszov

BORBOLA BENCE (Monaco)BORBOLA BENCE (Monaco)
Vágólapra másolva!
2022.09.15. 22:43
null
Stanislav Cherchesov can be happy as his team won its second match in the Europa League group stage (Photo: MTI/ Tamás Kovács)
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a Monaco legyőzése után is visszafogottan értékelt az El-meccset követő sajtótájékoztatón.

 

– Nem csak a levegőbe beszéltek, amikor a magabiztosságról esett szó. Mekkora siker ez a mostani?
– Jó mérkőzést játszottunk, győztünk egy nullára, de eddig semmit sem értünk el. Mindössze annyit, hogy ezen az estén is fontos három pontot szereztünk. Hat pontunk van, de a csoportban ennél sokkal többet lehet gyűjteni – válaszolta a Monaco legyőzése utáni sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

– A mostani vagy a múlt heti, tíz emberrel kiharcolt Trabzonspor elleni győzelem a nagyobb?
– A török bajnok elleni győzelemre már nem gondolok. Számomra az már történelem. Sőt, a Monaco elleni kilencven perc is az némileg, hiszen már véget ért. Számomra a meccsek előtti napok, és maga a találkozó telik igazi munkával. Ahogy mondtam, a két sikerrel összességében léptünk előre egyet, ennyi történt.

– A csapat két kört követően hat ponttal áll a csoport élén. Meddig repítheti a lendület a Ferencvárost?
– Várjuk a következő mérkőzést. Arra is meglesz a tervünk, péntektől már azon töröm a fejem. A védőink elfogytak, alig vagyunk hátul, sok sérültünk is van, így nehéz készülni, de ezt is megoldjuk valahogy. Tesszük a dolgunkat és meglátjuk, meddig haladunk azzal előre. Monacóban hazai pályán érezhettük magunkat, lenyűgöző volt ennyi Fradi-szurkolót látni idegenben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
AS Monaco (francia)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Monaco,II. Lajos Stadion,3731néző.Vezette:Espen (norvég)
Monaco:Nübel – Disasi, M. Sarr (Boadu, 81.), Badiashile – Vanderson (Aguilar, a szünetben), Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – K. Diatta (Akliouche, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).Vezetőedző:Philippe Clement
Ferencváros:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei, 69.) – Zachariassen (Esiti, 89.), Nguen (Gojak, 63.), Adama Traoré – R. Mmaee (Boli, 63.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Vécsei (80.)

A csoport másik mérkőzésén
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1(Hamsík 16., Trézégé 68., ill. V. Nikolics 89.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS224–2+26
2. Trabzonspor2114–403
3. Monaco2111–103
4. Crvena zvezda221–3–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik