El: Tényleg van keresnivalónk – Vécsei Bálint

BORBOLA BENCE (Monaco)BORBOLA BENCE (Monaco)
Vágólapra másolva!
2022.09.15. 21:31
null
Vécsei Bálint lövése utat talált a hazai kapuba – ezzel nyert a Ferencváros (Fotó: AFP)
A Monaco–Ferencváros (0–1) Európa-liga-mérkőzést követően a győztes gólt szerző Vécsei Bálint nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

„Amikor Adama Traoré visszavette a bal lábára a labdát, éreztem, hogy lesz keresnivalóm a tizenhatos környékén, és jól is érkezett elém a labda – mondta a lefújást követően lapunknak Vécsei Bálint.A lövésem talán a hosszú sarokba ment volna, de végül is örülök, hogy bement, még ha ilyen szerencsés körülmények között is... A labda lassan vánszorgott, ugyanakkor gyorsan lejátszódott bennem minden, kicsit elvakított a reflektor, de amikor a kapus nyúlt a labdáért, már láttam, hogy az a gólvonal mögött van. Indultam is ünnepelni. Pályafutásom egyik legfontosabb találata volt ez, annak idején a svájci Lugano játékosaként a Bukarest ellen szereztem hasonlóan fontos gólt, de ez a mostani most mindent visz.”

A középpályás belülről úgy érezte, nem volt annyira intenzív mérkőzés, mint a Trabzonspor elleni, nekik és a Monacónak is voltak helyzeteik.

„Kontrákból akadtak veszélyesebb szituációk, a hazaiak jól cseréltek, és a fordulás után feljavultak, de azt az időszakot is jól megoldottuk. Le a kalappal a szurkolóink előtt, nagyon sokan elkísértek bennünket, hihetetlen hangulatot teremtettek a stadionban.”

A hat pont minden ferencvárosi szurkoló várakozását felülmúlja, kérdés, a játékosok hogyan látják a csoportot. Vécsei szerint most már nem csak álom továbbjutásról beszélni.

„Valós esélyünk van arra, hogy szintet lépjünk. Helyén kezeljük a sikereket, de nem tagadom, elkezdtünk azon is gondolkodni, hogy minél jobb helyen végezzünk a csoportban, hiszen az eredmények azt mutatják, tényleg van keresnivalónk!”

Botka Endre is a Ferencváros szurkolóit dicsérte meg, hogy idegenben is hazai hangulatot teremtettek – a védő az M4 Sportnak elmondta, ez is kellett a győzelemhez.

Dibusz Dénes elismerte, hogy az egyenlő küzdelmet hozó első félidő után a másodikban a Monaco fizikailag időnként föléjük nőtt, és beszorította a Ferencvárost, ugyanakkor fegyelmezett, szervezett játékkal így is győzni tudtak.

„Hatalmas eredmény ez a klub történetében” – hangsúlyozta a csapatkapitány az M4 Sportnak a lefújás után.

A Franciaországban született Aissa Laidouni francia riporter kérdésére beszélt arról, hogy szeretnék Európában ismertté tenné a Ferencváros nevét, és két győzelemmel, vezetve az El-csoportjukat a legjobb úton vannak efelé.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
AS Monaco (francia)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Monaco,II. Lajos Stadion,3731néző.Vezette:Espen (norvég)
Monaco:Nübel – Disasi, M. Sarr (Boadu, 81.), Badiashile – Vanderson (Aguilar, a szünetben), Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – K. Diatta (Akliouche, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.).Vezetőedző:Philippe Clement
Ferencváros:Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei, 69.) – Zachariassen (Esiti, 89.), Nguen (Gojak, 63.), Adama Traoré – R. Mmaee (Boli, 63.).Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Vécsei (80.)

A csoport másik mérkőzésén
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1(Hamsík 16., Trézégé 68., ill. V. Nikolics 89.)

A Nemzeti Sportot Monacóból, a mérkőzésről tudósította:Borbola Bence

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS224–2+26
2. Trabzonspor2114–403
3. Monaco2111–103
4. Crvena zvezda221–3–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik