Ekl: távozik a Guimaraes kapusa – a magyar kapuvédő előreléphet a rangsorban

Vágólapra másolva!
2022.07.25. 10:05
null
Bencze Antal a tervek szerint tagja lesz a Puskás AFC elleni visszavágóra utazó keretnek (Fotó: Bencze Antal/Facebook)
A Puskás Akadémia Ekl-selejtezős ellenfele, a Vitória Guimaraes opciós joggal kölcsönadta második számú kapusát, a cseh Matous Trmalt a szintén portugál élvonalbeli Marítimónak, így a Vitória magyar kapuvédője, az eddig a B-csapattal készülő Bencze Antal előreléphet a rangsorban, a felnőttcsapat tagja lehet.

A 23 éves Matous Trmal 2020-ban érkezett Guimaraesba, de nem tudott első számú kapussá válni, az előző idényben mindössze 11 tétmeccsen védett. Mivel távozásával jelenleg csak két kapus tagja a felnőttcsapat keretének, így az eddig a B-csapattal készülő magyar kapuvédő, Bencze Antal kerülhet fel, aki az előző évadban már az első keret tagja volt.

A Vitória kezdője a korábban a Benfica és az Ajax kötelékébe is tartozó Bruno Varela nevével kezdődik, akit Rochinha nyári távozásával csapatkapitánynak is megválasztottak. Őt követi a rangsorban a 21 éves Celton Biai, aki az előző kiírásban a második csapatban szerepelt. A magyar játékosnak nem lesz tehát egyszerű dolga; a múlt heti, Sportrádiónak adott nyilatkozatában elmondta, bár mindenkinek meg kell harcolni a csapatba kerülésért, a portugálok előnyt élveznek.

A 20 éves Bencze a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, a tervek szerint tagja lesz a Puskás Akadémia elleni visszavágóra utazó keretnek, és nagyon várja, hogy hazatérhessen.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00: Puskás Akadémia FC–Vitória SC (portugál) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első meccsen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik