Ekl: meglepő edzőváltás a Puskás AFC ellenfelénél

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 10:14
null
Pepa kifogásolta, hogy a Vitória elengedi kulcsjátékosait (Fotó: AFP)
A portugál Vitória Guimaraes kedden, mindössze kilenc nappal a Puskás Akadémia elleni Európa-konferencialiga-selejtezője előtt közölte, hogy menesztette Pepa vezetőedzőt és teljes stábját. A szűkszavú közlemény szerint a csapat irányítását Moreno Teixeira veszi át, aki eddig a tartalékcsapat trénere volt.  

 

Váratlant húzott keddi bejelentésével Vitória Guimaraes, hiszen az elbocsátott Pepa bravúros módon az Ekl-selejtezőt érő 6. helyig kormányozta a gárdát a portugál bajnokság elmúlt idényében. Ráadásul a csapat jövő hét csütörtökön kezdi meg szereplését az európai kupaporondon a Puskás Akadémia ellen.

A Bola információi szerint a 41 éves portugál trénernek azért kellett mennie, mert kifogásolta, hogy a klub nem tájékoztatta a kulcsjátékosai elengedéséről. Ahogy azt kedden megírtuk, a Vitória ezen a nyáron már 9.25 millió euróért adott el futballistákat – köztük Gui Guedest és az előkészítésekért felelős Rochinhát –, valamint szerződést bontott házi gólkirályával, Óscar Estupinánnal és szakított legnevesebb játékosával, Ricardo Quaresmával is.

A játékosként a Benficában is szereplő Pepa tavaly júliusban érkezett a Guimaraeshez. Előtte, 2019-ben átvette az akkor még újoncnak számító Pacos Ferreirát, amellyel nem kis meglepetésre a nemzetközi kupaszereplést jelentő 5. helyen zárt a 2020–2021-es évadban. Korábban a Benfica U17-es csapatát, a Sanjoanensét, a Feirensét, a Moreirensét és a Tondelát irányította.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 21., csütörtök, 21.30: Vitória SC (portugál)–Puskás Akadémia FC
Július 28., csütörtök, 21.00:
Puskás Akadémia FC–Vitória SC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik