V. Á. 2021.07.15 18:17 Frissítve: 2021.07.15 18:36

Ekl: Nem becsültük le az ellenfelünket – Szabics Imre

Mint ismert, a Mol Fehérvár 2–0-ra kikapott az örmény Ararat otthonában az Európa-konferencialiga első selejtezőkörének visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól. A találkozót követően Szabics Imre vezetőedző értékelt.

 

Szabics Imre (Fotó: Török Attila)

 

„Gratulálok az Ararat csapatának a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Az történt a mérkőzésen, amit vártunk, de elmondtam a meccs előtt is, hogy a sikerhez százszázalékos teljesítményre lesz szükség, a határainkig kell elmennünk, ez sajnos nem történt meg. Azt terveztük, hogy többet birtokoljuk és nagy tempóban járatjuk a labdát, de lassan játszottunk. A probléma az volt, hogy nem tudtuk száz százalékig kontrollálni az ellentámadásban jó játékosokat, pedig ezekre a lehetőségekre számítottak végig. Az Ararat játékosain azt éreztem, hogy jobban akarják a továbbjutást és sikerrel jártak. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz” – olvasható Szabics Imre nyilatkozata a Mol Fehérvár honlapján.

A 40 éves szakember újságírói kérdésre elmondta, nem becsülték le az örmény együttest.

„Nem becsültük le az ellenfelünket. Múlt héten már találkoztunk, és mint mondtam korábban, az történt a mérkőzésen, amire számítottunk. De ez a kellemetlen stílus, amiben játszanak, számunkra valamennyire szokatlan, ez igaz. De nem volt szó arról, hogy lebecsültük az Araratot.”

A Vidi vezetőedzője újabb kérdést követően kifejtette, hogy mi volt a szokatlan az örmény csapat játékában.

„A szokatlant arra értem, hogy ellenfelünk az elsőtől az utolsó percig töretlenül ragaszkodott ahhoz az elképzeléshez, amely a hosszú és második labdákra, valamint a kontratámadásban veszélyes játékosokra épített.”

Az Ararat vezetőedzője, Vardan Bicsahcsjan természetesen elégedett volt a lefújást követően, kiemelve, hogy erős csapatot győztek le.

„Az első mérkőzésen mondtam, hogy minden Gjumriban dől majd el, mivel az idegenbeli gólunk nem jelentett előnyt az UEFA szabálymódosítása miatt. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Hősies teljesítményt rakott le ma minden játékosunk a pályára, óriási gratuláció jár nekik, hiszen egy jó játékosokkal felálló, erős csapatot győztek le. Tudtuk, hogy ha egy másodpercet is adunk az ellenfélnek, biztos gondot okoz nekünk a Fehérvár. Az elsőtől az utolsó percig fegyelmezetten, nagy koncentrációval játszottunk és jókor szereztük a gólokat is. Ha én választhatnék, hogy hol legyen a következő európai meccsünk, azt mondanám, hogy ugyanitt, mert remek támogatást kaptunk a lelátóról."

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
, VISSZAVÁGÓ
Ararat (örmény)–Mol Fehérvár FC 2–0
 
Gjumri,
 Városi Stadion. Vezette: Pajac (horvát).
Ararat: Jermakov – J. Bravo (Ro. Hakobjan, 76.), Prljevics, Mkojan, Margarjan – Muradjan, Pobulics – Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.), Deblé (Silue, 54.), Malakjan (Manojan, 54.) – Kone. Vezetőedző: Vardan Bicsahcsjan
Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Lüftner (Muszliu, 11.), Stopira, Heister – Nego, Alef – Bamgboye (Dárdai P., 61.), Houri (Zivzivadze, a szünetben), Petrjak – Nikolics. Vezetőedző: Szabics Imre 
Gólszerző: Pobulics (33.), Silue (85.)

Továbbjutott az Ararat, 3–1-es összesítéssel.

2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.