Ekl: Bogár Gergő kiszúrta a taposást, a berniek büntettek

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 20:18
null
Bogár Gergő nem habozott a pontra mutatni (Fotó: Török Attila)
Szalai Ádám csapata, az FC Basel 1–0-ra kikapott a Bröndby vendégeként a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének csütörtöki játéknapján, amelyen a 3. forduló első mérkőzéseit rendezték meg. A magyar U-válogatott Kerkez Milos (AZ) szintén 1–0-s idegenbeli vereségnek volt részese, Lovrencsics Gergő csapata, a Hajduk Split 3–1-re megverte a Guimaraest, a veterán Turi Géza feröeri csapata, a KÍ vállalható vereséget szenvedett Koszovóban, és Bogár Gergő személyében egy magyar játékvezető is fontos szerepbe került a csütörtöki meccsforgatagban.

 

A KuPS otthonában nyerő Young Boys első gólját Jean-Pierre Nsame lőtte az ellene elkövetett szabálytalanságért megadott büntetőből. A kameruni támadó látványosan eldobta magát, miután továbbította a labdát, de az őt megtámadó hazai védő valószínűleg tényleg a lábfejére lépett – Bogár Gergő játékvezető legalábbis kiszúrta. A TIZENEGYES ITT!

Szalai Ádám a 83. percben állt be a Baselbe, amely nem sokkal korábban került hátrányba, és a magyar válogatott csapatkapitányával a soraiban sem tudott egyenlíteni. A Bröndby győztes gólját ellenben egy cserejátékos, a néhány perccel korábban beálló volt dunaszerdahelyi gólvágó, Marko Divkovic lőtte egy ellencsapás végén a 74. percben. A GÓL ITT!

Egygólos vereséget szenvedett Kerkez Milos csapata, a holland AZ is, viszont a magyar U-válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést. A 61. percben éppen ő lőtt, a kapus védett, aztán az ellenakcióból jött a gól: a megiramodó Glenn Middleton – miután Kerkezt is kicselezte – egy kényszerítőzés után bevágta a Dundee United győztes gólját. AZ AKCIÓ ITT!

Lovrencsics Gergő kispados volt, ő a 73. percben, 2–1-es vezetésnél állt be a Hajdukba, amely szép győzelmet aratott a Guimaraes ellen. A portugálok kerültek előnybe a 61. percben, de a horvát csapat fordított, és 3–1-re legyőzte az előző körben a Puskás Akadémiát kiejtő vendégét. Filip Krovincovic nagy bombával állította be a végeredményt – A GÓLJA ITT!

A 48 éves magyar kapus, Turi Géza a tartalékok között ült a feröeri bajnokcsapatban, a Klaksvíkban, amely már-már padlóra került Koszovóban – a Ballkani 3–0-ra vezetett az 50. percben –, csakhogy a házi gólkirály, Páll Klettskard elkapta a fonalat a második félidőben, és két góljával 3–2-re alakította a végeredményt, azaz visszahozta csapata reményeit a második felvonásra. KLETTASKARD ELSŐ GÓLJA ITT!

A norvég csapatok közül nemcsak a Kisvárdát 3–0-ra megverő Molde meccse hozott sok gólt: a Viking egy ötössel küldte haza az ír Sligót, viszont a Lilleström inkább kapta a gólokat belga vendégétől – a pályafutása java részét Olaszországban töltő Radja Nainggolan kétszer is betalált az antwerpeniek oldaláról.

A szintén belga Anderlechtnek nem okozott gondot a Paide idegenbeli legyőzése, mondhatni, kötelező volt a siker, hiszen a belga klubok az eddigi tíz alkalomból kilencszer felülmúlták észt ellenfeleiket az európai kupaporondon – ennél jobb mérlegük egyetlen másik ország ellen sincs. FÁBIO SILVA ELEGÁNS GÓLJA ITT!

Az íreknek jutott diadal is: a St. Patrick's Athletic 13 év után újra megnyert egy idegenbeli európai kupameccset! A nem sokkal korábban becserélt Serge Atakayi a 86. percben használta ki a CSZKA Szófia védelmének súlyos hibáját. A GÓL ITT!

Kevésen múlt, hogy a másik patinás bolgár klub, a Levszki is győzelem nélkül maradjon egy papíron gyengébb együttes ellen, de a meccs elején tizenegyest hibázó Filip Krasztev a 95. percben csak-csak begyötörte a labdát a máltai Hamrun Spartans kapujába.

A kolozsvári CFR semleges pályán, a törökországi Sakaryában játszott gól nélküli döntetlent a fehérorosz Szoligorszkkal.

A Zrinjski Mostar 1–0-ra legyőzte a Ferencváros által a BL 1. selejtezőfordulójában búcsúztatott kazah bajnok Tobolt – a találkozó egyetlen gólját Niko Jankovic 76. percben: közvetlenül szögletből talált a kapuba. A GÓL VIDEÓN ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Mol Fehérvár FC–Petrocub Hincesti (moldovai) 5–0 – részletek itt!
Molde (norvég)–Kisvárda Master Good 3–0 – részletek itt!
Sepsi OSK (romániai)–Djurgarden (svéd) 1–3 – részletek itt!

KuPS (finn)–Young Boys (svájci) 0–2
Bröndby (dán)–Basel (svájci) 1–0
KF Ballkani (koszovói)–KÍ (feröeri) 3–2
RFS (lett)–Hibernians (máltai) 1–1
Spartak Trnava (szlovák)–Raków (lengyel) 0–2
Paide Linnameeskond (észt)–Anderlecht (belga) 0–2
AIK (svéd)–Shkëndija (északmacedón) 1–1
APOEL Nicosia (ciprusi)–Kizilzsar (kazah) 1–0
CSZKA Szófia (bolgár)–St. Patrick's Athletic (ír) 0–1
Lilleström (norvég)–Royal Antwerp (belga) 1–3
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Arisz (görög) 2–0
Neftci (azeri)–Rapid Wien (osztrák) 2–1
Slavia Praha (cseh)–Panathinaikosz (görög) 2–0
Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–CFR (romániai) 0–0
Viking Stavanger (norvég)–Sligo Rovers (ír) 5–1
Hamrun Spartans (máltai)–Levszki Szófia (bolgár) 0–1
Zorja Luhanszk (ukrán)–Universitatea Craiova (román) 1–0
Csukaricski (szerb)–Twente (holland) 1–3
Lugano (svájci)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 0–2
Vaduz (liechtensteini)–Konyaspor (török) 1–1
Breidablik (izlandi)–Istanbul Basaksehir (török) 1–3
Víkingur Reykjavík (izlandi)–Lech Poznan (lengyel) 1–0
Dundee United (skót)–AZ Alkmaar (holland) 1–0
Hajduk Split (horvát)–Vitória Guimaraes (portugál) 3–1
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Tobol (kazah) 1–0
Szerdán játszották
Viborg (dán)–B36 Tórshavn (feröeri) 3–0
Riga FC (lett)–Gil Vicente (portugál) 1–1
Wolfsberger AC (osztrák)–Gzira United (máltai) 0–0
DAC 1904 (szlovákiai)–FCSB (román) 0–1

A visszavágókat augusztus 9-én, 10-én és 11-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik