MTI/D. S. B. 2022.08.03 14:36 Frissítve: 2022.08.03 15:14

Ekl: az UEFA megbüntette a Sepsit, szektorbezárást is elrendelt

Az UEFA tízezer eurós bírságot rótt ki a Sepsi OSK labdarúgóklubra, és elrendelte a lelátó részleges lezárását a Európa-konferencialigában játszandó következő mérkőzésre – közölte közösségi oldalán a klub.

 

Megbüntette az UEFA a Sepsi OSK-t (Fotó: Kovács Péter)

A július 28-i Olimpija Ljubljana–Sepsi OSK mérkőzés megfigyelője a székelyföldi szurkolóknak azt a megszokott szurkolási formáját vélte rasszista karlendítésnek, hogy a „Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálás közben a szívüktől a magasba emelték a kezüket.

Az UEFA előbb magyarázatot kért a gesztusra, de nem fogadta el a klub által leírtakat. A tízezer eurós bírság mellett 500 helyet szabadon kell hagyni a stadionban a csütörtöki Sepsi OSK–Djurgardens IF mérkőzésen.

A klub közölte: megfellebbezi a döntést, de a részleges nézőtérlezárást nem áll módjában megváltoztatni, ezért leállítja a további jegyeladásokat, és gyermekekkel tölti be a lelátó lezárt részét. Azt is hozzátette: sajnos, volt már precedens arra, hogy egy másik csapat szurkolói az UEFA kifogásai miatt kénytelenek voltak megváltoztatni a karemelés módját, azóta a szívüktől mindkét kezüket emelik, és így mutatják, hogy mennyire szeretik a csapatukat – közölte a székelyföldi klub.

(MTI)

Korábban a Ferencvárosi TC-t is hasonló okokból büntette meg az UEFA, ezért akkor Kubatov Gábor, a zöld-fehérek elnöke kérte, hogy az egyik jellegzetes mozdulatsorozatukat, a „szívtől az égig” karlendítést két kézzel végezzék, hogy elkerüljék az esetleges büntetést.

2022.09.15 21:31:38

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek játékosai nem csak beszélnek a bátorságról.

2022.09.15 18:41:45

Európa-liga nemzetisport.hu

A törökök már kétgólos előnyben is voltak, az emberhátrányban játszó szerbek erejéből csak a szépítésre futotta.

2022.09.15 18:33:05

Európa-liga nemzetisport.hu

Vécsei Bálint szerencsés góljával győzött a magyar bajnok a Ligue 1 bronzérmesének otthonában.