V. J. 2021.09.16 14:36 Frissítve: 2021.09.16 15:57

FTC: Kubatov Gábor kettőzött karlendítésre kéri a szurkolókat

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor videoüzenetet tett közzé közösségi oldalán, arra kérve a zöld-fehérek szurkolóit, hogy csapatuk Európa-liga-szereplése során különösen figyeljenek a szabályszerű szurkolásra – többek között az esetleges UEFA-büntetések elkerülése érdekében.

Kubatov Gábor videoüzenetben fordult a szurkolókhoz (Fotó: Bíró Csaba)

 

Az Európa-liga csoportkörét csütörtök este, a német Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg a Ferencváros. Kubatov Gábor ennek kapcsán arra kérte a klub szurkolóit, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a csapat még félreértésből se kaphasson büntetést az Európai Labdarúgó-szövetségtől.

„Sajnos sok tanulsággal járt a válogatott meccsünk, ahol néhány tébolydult szurkoló miatt Damoklész kardja most fölöttünk lebeg és arra gondoltam, hogy erről most őszintén fogok most beszélni” – videoüzenetét az elnök, aki videoüzenetében külön felhívta a figyelmet a rasszista huhogás elkerülésére, illetve arra is, hogy a magyar nyelvű kirekesztő rigmusokat le szokták fordítani az UEFA-ellenőröknek, így ezek miatt is büntetést kaphat a klub – amennyiben egyes szurkolók nem tartózkodnak ezektől.

Kubatov arra is kérte a Fradi-szurkolókat, hogy egyik jellegzetes mozdulatsorozatuk, a „szívtől az égig” karlendítés során a jobb mellett a bal kezüket is használják.

„Van egy dolog, amin változtatni kell: a szívtől égig karlendítés. Beszéltem az ötletgazdával, egy Tóni nevű magyar sráccal, akinek nem volt kirekesztő gondolata, amikor ezt kitalálta. Arra kérném a szurkolókat, hogy ezt kettőzött erővel csinálják. Két kézzel, ne egy kézzel, mert az félreérthetetlen. Nekem nincs személyes szándékom ebben. Nemcsak a Ferencvárost féltem ebben, hanem az egész magyar futballt!” –üzente a klubelnök.

KUBATOV GÁBOR VIDEOÜZENETE

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
18.45: Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROSI TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.10.22 08:18:56

Európa-liga THURY GÁBOR

Az Újpesti Dózsa parádés játékkal jutott a nyolc közé a Valencia ellen a BEK-ben 1971-ben.

2021.10.21 10:52:07

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

Mindkét fél veretlen maradt abban a kvartettben, melyben a magyar bajnok Ferencváros is szerepel.

2021.10.20 10:31:16

Európa-liga P. K.

A Ferencváros idén a támadó statisztikák nagy részében jobb számokat ért el, mint tavaly.