Böde Dániel: Ezen a mérkőzésen csak mi veszíthetünk!

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 11:43
Böde Dániel szerint ezen a mérkőzésen csak a Paks veszíthet (Fotó: Dömötör Csaba)
Az előző évad magyar bajnoki ezüstérmese és kupagyőztese, a Paksi FC a román kupagyőztes Corvinul csapatát fogadja csütörtökön az Európa-liga-selejtező 1. fordulójának első meccsén. A mérkőzés előtti napon Bognár György vezetőedző és Böde Dániel csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

Bognár György elárulta: teljesen ismeretlen volt előttük a román Corvinul csapata, de volt idejük feltérképezni az ellenfelet.

„Láttuk a tavalyi meccsösszefoglalókat és néhány mérkőzést is, de sok értelme nem volt, mert nyolc-tíz új játékost hoztak a klubhoz. Úgyhogy inkább az edzőmeccsekre és a román Szuperkupa-döntőre fókuszáltunk. Nagyjából két egyforma csapat fog találkozni, ők is a játékot helyezik előtérbe, próbálnak labda felé védekezni. Kezdeményező futballt játszanak, de nekünk sem lesz mire várnunk, nem lesz időnk visszaállni tapogatózni, neki kell ugranunk a feladatnak. Két meccsen dől el a párharc, ehhez mi nem vagyunk hozzászokva, mert itthon már a kupapárharcok is egymeccsesek. Komoly ellenféllel találkozunk, nem lehet félvállról venni.”

A szakember kijelentette: három és fél hetük volt a felkészülésre, ami alapvetően nem elég, viszont Pakson mégis, hiszen egyben maradt az előző évad sikercsapata.

„Nincs fluktuáció, úgyhogy azt mondhatom, készen vagyunk. A tavalyi csapatunk megvan, nem kell beépítenünk hat-nyolc embert.”

A sérültekről elmondta: Hahn János és Szélpál Norbert biztosan nem játszik csütörtökön, de Windecker József és Haraszti Zsolt kisebb problémája ellenére vállalja a mérkőzést.

A csapatkapitány, Böde Dániel már 13 évvel ezelőtt is részt vett a Paks Európa-liga menetelésében, akkor két kört ment, vagyis összesen három párharcot játszott a selejtezőben a gárda, a csatár ráadásul mindegyik párharcban rúgott gólt.

„Szerintem most aláírná mindenki, hogy ennyit menjünk, de előbb az első feladaton jussunk túl. Nyilván nagyon boldog lennék, ha betalálnék, de a győzelem a legfontosabb, a gól csak hab lenne a tortán. Tiszteljük az ellenfelet, de azt mondom, ezen a mérkőzésen csak mi veszíthetünk.”

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón elmondta, nagy elvárásaik vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, mivel sokat készültek a Paksra, amelyet kitartó, odaadó, szívós csapatként jellemzett. Külön kiemelte, hogy a kupadöntőben sokáig emberhátrányban futballozott a Ferencvárossal szemben. Maxim elmondta, a Corvinulhoz az utóbbi egy hónapban tizenegy új játékos érkezett és csupán egy távozott.

„Tudjuk, hogy csak magyar játékosok vannak a Paksi FC-nél, ami azt jelenti, hogy összeforrott csapattal nézünk szembe, de nekünk is megvannak a magunk jó tulajdonságai” – fogalmazott Alexandru Neasca csapatkapitány. 

A Paks csütörtök este 7 órától fogadja a román Corvinul csapatát, a mérkőzésre minden jegy elkelt.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A PAKS SZERDA DÉLELŐTTI EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

EURÓPA-LIGA, 1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS     
Július 11., csütörtök
19.00: Paksi FC–Corvinul Hunedoara (román) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik