El-döntő: Mourinho minden idők legjobb edzője – Cambiasso

Vágólapra másolva!
2023.05.31. 15:26
null
Cambiassóval beszélgettünk a meccs után (Fotó: Koncz Márton)
Az Internazionale korábbi Bajnokok Ligája-győztes futballistája, Esteban Cambiasso a Hősök terén futballozott, majd a Roma portugál vezetőedzőjét, egykori főnökét, José Mourinhót méltatta.

 

Hangos ovációval fogadta a Hősök terén összeverődött alkalmi közönség, amikor Esteban Cambiasso laza bokamozdulattal besarkalta a labdát Király Gábor kapujába a kövezeten felállított műfüves kispályán. A Sevilla–Roma Európa-liga-döntő felvezető programjaként lejátszott szerda déli mérkőzésen a magyar öregfiúk-válogatott tagjai csaptak össze a nemzetközi labdarúgás csillagaival, és bár ott volt a műanyag gyepen a vendégek között mások mellett William Gallas, Philippe Senderos vagy Tiago Mendes is, a legnépszerűbb figura kétségtelenül a River Plate, a Real Madrid és az Internazionale korábbi középpályása, a milánói csapattal 2010-ben Bajnokok Ligáját nyerő, 52-szeres argentin válogatott középpályás volt.

Cambiasso a lefújás után röviden nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, ám azt előre kikötötte, hogy csakis az El-döntőről hajlandó beszélni, így a játékszabály szerint sem az Internazionale közelgő BL-döntőjére, sem az argentin válogatott tavalyi világbajnoki címére nem kívánt kitérni (megpróbáltuk azért, de elhatározásához következetes maradt).

– Mit vár a budapesti Európa-liga-döntőtől?
– Kiélezett összecsapásra számítok, és biztos vagyok abban, hogy mindkét csapat a végsőkig küzd majd a győzelemért.

– Miként jellemezné az elmúlt szezon teljesítménye alapján a Sevillát, illetve a Romát?
– Mindkét csapat megérdemelte a döntőbe kerülést, hiszen küzdelmes csatában, férfias küzdelemben jutott el idáig – igaz ez a Sevilla Juventus elleni, hosszabbításban kicsikart és a Roma Leverkusen elleni El-elődöntős párharcára is.

– Volt alkalma együtt dolgozni José Mourinhóval, a Roma vezetőedzőjével, az Interrel nyert 2010-es Bajnokok Ligája-címe idején ő ült a csapat kispadján. Miként jellemezné edzőként?
– Mindannyian ismerjük őt, megtiszteltetés volt a keze alatt játszani. Minden idők legjobb edzőjének tartom.

– A Bajnokok Ligája döntőjében ott van az Internazionale, az Európa-liga döntőjéig eljutott a Roma, a Konferencia-liga döntőjéig a Fiorentina. Értelmezhetjük a tényt az olasz klubfutball előrelépéseként?
– Kétségtelenül örömteli az együttállás az olasz labdarúgás szempontjából, de a teljesítmény igazi értékét az adja meg, hogy vajon lesz-e folytatása. Egyszer döntőt játszani még kevés. Igaz, ilyen szempontból a tavalyi Konferencia-liga-győztes Roma budapesti fellépése máris biztató jel, és az Internazionale, valamint a Fiorentina kilátásai is kedvezőek.

– Ha már szóba hozta: mit gondol, az Inter a Bajnokok Ligája-döntőben mire lesz képes a Manchester City ellen?
– Elnézést, tartom magam az elhatározásomhoz, Budapesten most összpontosítsunk az Európa-ligára...

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK ITT!

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
21.00:
Sevilla (spanyol)–Roma (olasz), Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik