Őrült mérkőzésen jutott a négy közé a Bayern München

Vágólapra másolva!
2008.04.10. 23:28
Igazi kupacsatát vívott egymással a Bundesliga éllovasa és a spanyol bajnokság „óriásölőnek” tartott középcsapata. Az 1-1-es müncheni első mérkőzés után ezúttal is 1-1 lett a végeredmény a rendes játékidőben. A hosszabbítás első félidejében 3-1 elhúztak a tíz emberrel küzdő spanyolok, de nem tudtak nyerni.
A meccs egyik kulcsmozzanata: De la Red felrúgni készül Klosét
Fotó: Reuters
A meccs egyik kulcsmozzanata: De la Red felrúgni készül Klosét
A meccs egyik kulcsmozzanata: De la Red felrúgni készül Klosét
Fotó: Reuters
A meccs egyik kulcsmozzanata: De la Red felrúgni készül Klosét

Már az ötödik percben előnybe került a Bayern! Igaz, nem gólt szereztek a németek, hanem Ruben De la Red kiállítása miatt emberelőnybe kerültek.

A spanyol hátvéd utolsó emberként buktatta a gólhelyzetben kitörő Miroslav Klosét a hazaiak tizenhatosánál. A svájci játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot De la Rednek.

A szabadrúgás után a Bayern olasz csatára, Luca Toni ezután a kapuba vágta a kapufáról visszapattanó labdát, előtte azonban Klose kezéhez is hozzáért a játékszer, így a gólt érvénytelenítették.

Nem kezdődött tehát jól a meccs a Getafénak, és rosszul is folytatódott: a 20. percben Luche megsérült és emiatt le kellett cserélni.

A 33. percben a hazaiak kapusa, Abbondanzieri rosszul futott ki a kapujából, Lell azonban 10 méterről nem találta el az árván maradt kaput.

A 44. percben aztán jött az, amire kevesen számítottak: egy kontra végén a Cosmin Contra révén megszerezte a vezetést a tíz emberrel játszó Getafe. A román játékos védhetetlenül varrta a labdát Oliver Kahn „szeme közé”. (1-0)

A második félidőben természetesen mezőnyfölényben játszottak a bajorok, igazán nagy helyzetet azonban csak ritkán tudtak kialakítani.

Az 57. percben Schweinsteiger előtt adódott egy nagy lehetőség, a német válogatott középpályás azonban közelről csak a kapu mellé tudott továbbítani egy lapos beadást.

A vendégek meddő mezőnyfölénye 68. percben majdnem Bayern-katasztrófába torkollott: egy újabb hazai ellentámadás végén Braulio már Kahnon is túljutott, a lövés pillanatába azonban elcsúszott, így odalett a ziccer.

A folytatásban is erőltette a támadásokat a müncheni csapat, de a betömörülő Getafe-védelmet nem tudták feltörni.

A 87. percben aztán megint egy hazai ellentámadás hozott igazi veszélyt, a vendég védők végül a saját ötösükön mentettek, miután Braulio egy kis szerencsével megint túljátszotta Kahnt.

A 89. percben végül góllá érett a Bayern nyomása: egy sokadik beívelt labda Ribéry elé pattant, ő pedig 10 méterről a Getafe kapujába lőtt. (1-1)

A hosszabbítás álomszerűen indult a Getafénak: már az első percben Casquero 20 méteres bombagóljával megint vezetett a spanyol csapat. (2-1)

Egy perc sem telt el a gól után és megint a Bayern hálójában volt a labda: Lucio nem tudott felszabadítani egy jobb oldali beadás után. A labdát Braulio szedte össze, és az ötös jobb sarkáról Kahn válla fölött a kapuba bombázott. (3-1)

A hosszabbítás második félidejében tudott csak újabb gólt szerezni a Bayern. Egy előreívelt labdát Abbondanzieri nézett el, kihagyhatatlan helyzetbe hozva Tonit, aki nem is hibázott. (3-2)

Az utolsó percben aztán jött a csattanó: Luca Toni fejesével egyenlített a Bayern és 4-4-es összesítéssel bejutott az UEFA-kupa elődöntőjébe, ahol a Zenit Szentpétervár lesz az ellenfele.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Getafe (spanyol)-Bayern München (német) 3-3 (1-0, 1-1, 3-1) - hosszabbítás után
gól: Contra (44.), Casquero (91.), Braulio (93.), illetve Ribéry (89.), Toni (114., 120.)
tj.: Bayern München 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik