Döntetlent játszott a Bayern München az Aberdeen otthonában

Vágólapra másolva!
2008.02.14. 21:12
Döntetlent játszott a Bayern München labdarúgócsapata az UEFA-kupában a legjobb tizenhat közé jutásért folytatott párharc első mérkőzésén az Aberdeen otthonában. A skót együttes kétszer is vezetett a német gárda ellen, azonban a bajorok előbb Miroslav Klose, majd Hamit Altintop találatával egyenlítettek. A 2-2-es eredménynek köszönhetően Ottmar Hitzfeld együttese várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő hét csütörtöki visszavágót.
Miroslav Klose (jobbra) egyenlített először
Reuters
Miroslav Klose (jobbra) egyenlített először
Miroslav Klose (jobbra) egyenlített először
Reuters
Miroslav Klose (jobbra) egyenlített először

Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Bayern, hiszen a tizedik percben kétszer is bevehette volna a német bajnokság legnagyobb favoritja a skót kaput. Előbb Lell került helyzetbe, de Langfield szögletre mentett, majd a sarokrúgást követően Lucio is megszerezhette volna csapatának a vezetést, azonban a hazaiak kapusa ismét hárított.

Két perccel később aztán az Aberdeen előtt is nagy lehetőség adódott. Ekkor Aluko szabadrúgása szállt Diamond felé, aki mindössze három méterre helyezkedett a kaputól, de Demichelis tisztázott a védő elől.

A félidő derekára a bajorok teljesen átvették a mérkőzés irányítását, ami abban is megmutatkozott, hogy majd’ hatvan százalékban birtokolták a labdát. Ennek ellenére mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést a huszonnegyedik percben, amikor Aluko vette át a labdát gyönyörűen, betört a tizenhatoson belülre, majd Josh Walker elé passzolt, aki bevette a kapu jobb oldalát. A középpályásnak ez volt az eső gólja az Aberdeen színeiben.

Ezt azonban nem hagyták annyiban a németek, és öt perccel később ki is egyenlítettek. Lucio előreívelése után Toni játszotta meg Klosét, aki nem hibázta el a ziccert.

Azonban a skót gárda sem esett össze, és még a szünet előtt újra magához ragadta a vezetést. Ekkor Sone Aluko kapta a labdát Lee Millertől, majd egy csel után laposan tekert Michael Rensing kapujába.

A negyvenharmadik percben ismét a fiatal középpályás villant, és ha pontosabban céloz, akkor kettőre is növelhette volna csapata előnyét, azonban húsz méteres próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput.

A második játékrész tizedik percében Zé Roberto beadását követően Alan Maybury ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül. Ezért Eduardo Iturralde Gonzalez játékvezető tizenegyest adott a bajoroknak, akik így egyenlítési lehetőséghez jutottak.

Néhány másodpercre azonban úgy tűnt, hogy nem tud élni ezzel Ottmar Hitzfeld legénysége, pontosabban a büntetőrúgásra kijelölt Hamit Altintop, ugyanis a középpályás először hibázott. Azonban szerencséje volt, hiszen a kipattanó labda pont elé került, és ekkor már bevette a hazaiak hálóját.

Ezután a hajráig egyik oldalon sem alakult ki említésre méltó helyzet. Aztán a vendégek részéről a csereként beállt Lukas Podolski próbálkozott, azonban Langfield védett. A hazaiak részéről pedig Diamond puskázott el egy lehetőséget, így döntetlennel zárult a mérkőzés. Ez mindenképpen a müncheni együttesnek kedvez, hiszen a visszavágón már egy 0-0-s, vagy 1-1-s döntetlen is elég nekik a továbbjutáshoz.

UEFA-KUPA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Aberdeen - Bayern München 2-2 (Walker 24., Aluko 41. ill. Klose 29., Hamit Altintop 55.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik