Kassai három büntetőt fújt be Sevillában, kettőt a házigazdáknak

Vágólapra másolva!
2007.03.08. 23:01
Egygólos előnnyel várhatja a francia PSG a portugál Benfica elleni visszavágót az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében, miután hazai pályán 2-1-s győzelmet aratott az első mérkőzésen. A címvédő spanyol Sevilla továbbjutása kardélen táncol: az ukrán Shakhtar Doneck ellen csak 2-2-es döntetlent értek el Dél-Spanyolországban, ami nem sok jóval kecsegtet számukra a visszavágót illetően.
Obafemi Martins (középen, csíkos mezben) két gólt szerzett a holland Alkmaar ellen
Reuters
Obafemi Martins (középen, csíkos mezben) két gólt szerzett a holland Alkmaar ellen
Obafemi Martins (középen, csíkos mezben) két gólt szerzett a holland Alkmaar ellen
Reuters
Obafemi Martins (középen, csíkos mezben) két gólt szerzett a holland Alkmaar ellen

Jó iramú összecsapást hozott a PSG-Benfica mérkőzés, amelyen a vendégek a 10. percben előnybe kerültek. Nelson húzta meg a jobbszélt, remek ívű beadására Simao Sabrosa érkezett erőszakosan a legjobb ütemben és a hálóba bólintott.

Az ellenfelére az egész találkozón nagy nyomást gyakorló PSG egy portugál légiós, Pauleta góljával egyenlített a 36. percben, majd négy perccel később Kalou fantasztikus cseleit követően Frau már a hazaiakat jutatta előnyhöz. A második felvonásban nem változott az eredmény, a továbbjutás teljesen nyílt.

Három tizenegyest lőttek a csapatok Sevillában, kettőt a hazaiak, a másodikat a 88. percben, így a címvédő igen nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően a légiósoktól hemzsegő ukrán Shakhtar Donyeck ellen. A mérkőzést Kassai Viktor vezette, Erős Gábor és Vámos Tibor asszisztálása, valamint Sápi Csaba közreműködése mellett.

Nem a spanyol klubcsapatok napjait írjuk a nemzetközi kupákban: a BL-ből kiesett a Real Madrid és a Barcelona, az UEFA-kupában kemény visszavágó elé néz a fentebb említett Sevilla, a Vigo pedig egygólos hátrányban várhatja a brémai visszavágót a Werder ellen.

Még a spanyoloknál maradva az Espanyol biztató 0-0-t játszott Tel Avivban az izraeli Maccabi Haifa ellen.

És az ibériai renomét javította az Osasuna, amely a skót Rangers ellen idegenben 1-1-t ért el úgy, hogy a hazaiak csak a hosszabbítás perciben egyenlítettek.

A francia Lens hazai pályán 2-1-re verte a német Leverkusent, az angol Newcastle nagyon megszórta a holland Alkmaart - Martins duplázott a „szarkáknál” -, utóbbi idegenben szerzett két góljában bízhat csupán.

UEFA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ:

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
Newcastle United (angol) - AZ Alkmaar (holland) 4-2 (Steinsson 7. - öngól, Dyer 21., Martins 23., 38., ill. Arveladze 31., Koevermans 72.)
Maccabi Haifa (izraeli) - Espanyol (spanyol) 0-0
Rangers FC (skót) - Osasuna (spanyol) 1-1 (Hemdani 92., ill. Raúl Garcia 17.)
Sevilla FC (spanyol) - Shakhtar Donyeck (ukrán) 2-2 (Marti 8. - 11-esből, Maresca 89. - 11-esből, ill. Hubschman 20., Matuzalem 60. - 11-esből)
Lens (francia) - Bayer Leverkusen (német) 2-1 (Monterubbio 17., Cousin 70. - 11-esből, ill. Haggui 51.)
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 2-1 (Pauleta 36., Frau 40., ill. Simao Sabrosa 10.)
Celta de Vigo (spanyol) - Werder Bremen (német) 0-1 (Hugo Almeida 84.)
Sporting Braga (portugál) - Tottenham Hotspur (angol) 2-3 (Paolo Jorge 76., Zé Carlos 81. ill. Keane 57., 90+1., Malbranque 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik