Parasport: Zanardi teherautóval ütközött, kórházba szállították

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 19:27
null
Alex Zanardit helikopterrel szállították kórházba handbike-balesete után (Fotó: AFP)
Helikopterrel kórházba szállították Alex Zanardi korábbi Formula–1-es pilótát, aki egy olaszországi handbike-versenyen egy teherautóval ütközött.

A 2001-es IndyCar-balesetében mindkét lábát elvesztő Zanardi az első jelentések szerint délután öt órakor Sienához közel egy lejtőn az út szembe jövő sávjába sodródott, és nagy sebességgel nekiment egy teherautónak, melynek sofőrje már hiába próbálta meg elkerülni az ütközést.

A baleset helyszínén tűzoltók és rendőrök is segédkeztek, Zanardi állapotáról a helyszínen nem adtak tájékoztatást, a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint még beszélt a balesete után.

Az 53 éves Zanardi 41 F1-es futamon indult, egy pontot szerzett. A CART-bajnokságot 1997-ben és 1998-ban is megnyerte. 2001-es balesete után visszatért az autóversenyzéshez, majd handbike-kal (kézzel hajtott, tricikliszerű jármű) a 2012-es és a 2016-os paralimpián is két aranyérmet nyert.

FRISSÍTÉS (21.15): A sienai kórház közleménye szerint Zanardit azonnal a sürgősségi osztályra vitték, rendkívül súlyos fejsérülése miatt neurológiai műtétet kell végrehajtani rajta.

FRISSÍTÉS (23.00): A kórház friss közleménye szerint Zanardi háromórás neurológiai műtéten esett át, és az intenzív osztályon ápolják, az állapota továbbra is súlyos.

FRISSÍTÉS (szombat, 10.40.): A legújabb tájékoztatás szerint Zanardi állapota továbbra is súlyos, ám stabil. 12.30-kor sajtótájékoztatót tart a kórház sürgősségi osztályának vezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik