H. Á. 2020.03.11 10:25 Frissítve: 2020.03.12 23:44

Megtiltották a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket a koronavírus miatt, jönnek a zárt kapus meccsek – a szerdai hírek

Európa és a világ különböző pontjairól érkeznek híradások a koronavírus miatt zárt kapussá tett, elhalasztott vagy épp törölt sporteseményekről. Alábbi hírfolyamunkban minden nap összeszedjük a legfontosabb híreket és tudnivalókat. Íme, a szerdai legfontosabb hírek!

 

Már a zárt kapus rendezés sem biztos... (Fotó: Török Attila, archív)

A FONTOSABB SZERDAI ESEMÉNYEK

Tilos 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényt tartani
Döntött az MLSZ, itthon is zárt kapusak lesznek a meccsek
Elhalasztották a spanyol Király-kupa áprilisi döntőjét is
Elhalasztották a Fed-kupa budapesti döntőjét is
A Roma és az Inter Európa-liga-meccsét is elhalasztották
Az eredeti időpontban, de zárt kapus lesz a női kézilabda olimpiai selejtezőnk
Az Erste Ligát is befejezik a koronavírus miatt

A FONTOSABB KEDDI ESEMÉNYEKRŐL ITT OLVASHAT!

Szerdán délután sajtótájékoztatót tartott a kormányüléséről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ismertette: a magyar kormány a rendszerváltás óta példátlan döntéseket hozott a koronavírus-járvány miatt. 

„A diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, csoportos gócok is kialakulhatnak. A kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzs és a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A legfontosabb intézkedések: Olaszországgal, Kínával, Dél-Koreával és Iránnal szemben ma éjféltől beutazási tilalmat vezetünk be, ezen országok állampolgárai nem léphet be Magyarország területére. A magyar állampolgárok 14 napos hatósági karantén után léphetnek be. Az egyetemi oktatást távoktatás keretein belülre korlátozzuk. A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk.”

Utóbb újságírói kérdésre Gulyás miniszter kifejtette, ez az ő olvasatában gyakorlatilag zárt kapus sportrendezvényeket jelent. 

Így érintheti a járvány a hazai sportéletet. Összeállításunk itt.

Tegnapi hírfolyamunk ide kattintva elérhető. >> ITT<<

A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet...

Még több
2020.10.29 23:19:15

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Iharos Sándor tudta ezt, s erről nem volt képes szólni egész életében. Ezért élt úgy, ahogy élt, saját lelkének sosem megbocsátva, »menekülve«, roncsolva magát, mert ama békesség, amiről az evangélium beszél, nem adatott meg neki.

2020.10.28 19:03:53

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Interjú az 1956-ban meggyilkolt öttusázó-költő Gérecz Attila monográfusával, Hajnal Gézával.

2020.10.27 19:05:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A derék japánoknak mintha nem lenne szerencséjük a játékokkal: a háromból ez már a második olyan nyári olimpia, amellyel problémáik adódnak.

2020.10.24 20:38:44

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„A kapa, a kasza, a metszőolló megtette a hatását, a fogásomat nem lehetett csak úgy lebontani."

2020.10.23 23:41:45

Egyéb egyéni THOMAS BACH

ALAPVONAL. A sportolók a kiválóság, a szolidaritás és a béke értékeit képviselik. Ezt a befogadást és a kölcsönös tiszteletet azáltal is kimutatják, hogy politikailag semlegesek a játéktéren és az ünnepségek során.