Koronavírus: törölték a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 14:50
null
Törölték a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket (Fotó: Földi Imre)
Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. Az intézkedések a sportéletet is befolyásolják: törölték a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket.

 

„A diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, csoportos gócok is kialakulhatnak. A kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzs és a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A legfontosabb intézkedések: Olaszországgal, Kínával, Dél-Koreával és Iránnal szemben ma éjféltől beutazási tilalmat vezetünk be, ezen országok állampolgárai nem léphetnek be Magyarország területére. A magyar állampolgárok 14 napos hatósági karantén után léphetnek be. Az egyetemi oktatást távoktatás keretein belülre korlátozzuk. A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk.”

Utóbb újságírói kérdésre Gulyás miniszter kifejtette, ez az ő olvasatában gyakorlatilag zárt kapus sportrendezvényeket jelent.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik