nemzetisport.hu
2019.04.08 17:35 Frissítve: 2019.04.08 17:40

DTM: az F1-es világbajnok visszautasította az Audi ajánlatát

Az Audi szabadkártyás pilótájaként térhetett volna vissza a versenyzéshez Nico Rosberg, a 2016-os Formula–1-es világbajnok azonban továbbra sem tervezi, hogy újra versenyezne.

Rosberg továbbra sem szeretne visszatérni a versenyzéshez (Fotó: AFP)

 

Nico Rosberg néhány nappal az F1-es világbajnokká válása után döntött úgy, hogy befejezi autóversenyzői karrierjét. Akkor biztosan állította, hogy a királykategóriában többet nem versenyez, azt azonban nem tartotta kizártnak, hogy más sorozatban rajthoz áll a jövőben.

Erre három évvel a visszavonulását követően meg is lehetett volna az esélye, Dieter Gass ugyanis – aki az Audi autósportban való szereplését irányítja – felajánlotta Rosbergnek, hogy induljon a gyártóval valamelyik DTM-es futamon. Az exversenyző azonban nem élt a lehetőséggel.

„Dieter Gass megkérdezte, hogy szeretnék-e versenyezni meghívott pilótaként, de visszautasítottam az ajánlatot – mondta Rosberg. – Kizárólag szórakozásból megtenném, de már nem figyelek annyira a fizikai állapotomra. Az F1-es időkben rengeteget kellett edzenem a karjaimra és a kezeimre, ma már viszont nem vagyok ilyen jó helyzetben ebben a tekintetben.”

Gerhard Berger, a DTM vezetője korábban előállt azzal a tervvel, hogy olyan F1-es sztárokat csábítana a saját sorozata egy-két versenyére, mint Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel. Rosberg szerint azonban ez sosem fog megvalósulni, mert az F1-es versenyzők túl elfoglaltak ahhoz, hogy más sorozatban is induljanak – ráadásul a legtöbbük szerződése tiltja is ezt.

 

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.