Informatív online útmutató a megfelelő sport kiválasztásához

2024.04.17. 17:52
A NOB oldalán olvasható a tájékoztató (Fotó: Getty Images)
Már digitális formátumban is elérhető a nemzetközi sportágválasztó enciklopédia „Hogyan válasszak sportágat?” című angol és magyar nyelven megjelent kiadványa.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság „Olympic World Library How to Choose a Sport” weboldalán angol nyelven, a „Join The Sport” honlapon pedig magyar nyelven olvasható a tartalom.

„A magyar sportvilág és a digitális innováció találkozása új mérföldkőhöz érkezett: hivatalosan is elindult a JoinTheSport.com, egy korszerű online platform, mely a Hogyan válasszak sportágat? című nemzetközi sportágválasztó enciklopédia digitális örökségét viszi tovább” – tájékoztatta az MTI-t a projekt élén álló Nagy János fair play díjas olimpikon, Eb-ezüstérmes birkózó.

A Hogyan válasszak sportágat? című szakmai útmutató, melynek első kiadása nagy sikerrel jelent meg 2010-ben, néhány évvel később nem csupán a sportolók és a sport iránt érdeklődők körében vált népszerűvé, hanem nemzetközi szervezetek részéről is elismerést nyert.

„Ez és számos más egyén, szervezet és alapítvány széleskörű támogatás biztosította a szükséges alapokat a jointhesport.com létrehozásához, amely a digitális kor igényeinek megfelelően kínálja a sportágak széles spektrumát” – áll a tájékoztatóban, amely szerint az új platform lehetőséget biztosít a sport iránt érdeklődők számára, hogy megtalálják és mélyebben megismerjék az őket leginkább érdeklő sportágakat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik