Darts: Tekauer Gréta harmadik WDF-tornáját nyerte meg vasárnap Izlandon

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 06:36
Tekauer Gréta (Fotó: Magyar Darts Szövetség/Fb)
Tekauer Gréta megszerezte idei, egyben karrierje harmadik WDF-tornagyőzelmét, miután megnyerte a vasárnapi Iceland Masterst a tizenkét WDF-sikert magáénak tudó svéd Maud Jansson ellen.

Az Érd-EL Sportegyesület színeiben szereplő Tekauer Gréta a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) égisze alatt Izlandon rendezett két bronz kategóriás versenyen vett részt, ám míg szombaton, az Iceland Openen a negyeddöntőben 4–2-re kikapott a későbbi döntős svéd Milou Emriksdottertől, és búcsúzott, vasárnap az Iceland Mastersen egészen a döntőig menetelt, amelyben a szintén svéd Maud Janssont is felülmúlta, és 5–4-re megnyerte a finálét. Az 54 éves Jansson eddigi karrierje során tizenkét WDF-versenyen diadalmaskodott, a szombati viadalon éppen a magyar dartsost kiejtő Emriksdottert győzte le ugyancsak 5–4-re.

„Megléptem három egyre, majd úgy, mint Feröeren az első napi döntőben, visszaengedtem magamra az ellenfelem, és hamarosan ő vezetett négy háromra. Szerencsére ezután breakeltem, majd én kezdhettem a győzelemért, és sikerült megnyernem a döntő leget” – idézte fel a vasárnapi izlandi finálét lapunknak Tekauer Gréta. Az említett feröeri hétvégén szombaton kikapott a döntőben a dán Michelle Merlittől 5–3-ra, de másnap volt alkalma javítani ellene, mivel ugyanez a két játékos csaphatott össze a serlegért, ekkor már a magyar játékos nyert 5–1-re.

Az érdieket erősítő dartsos úgy érezte, jobban kipihente magát vasárnapra, mivel szombaton helyi idő szerint hajnali 1 órakor jutott el a szállásra, és délelőtt 10-kor már játszania kellett – majd hozzátette, nem foglalkoztatta, hogy az előző napi győztes személyében nehéz ellenfél vár rá. „Meg sem fordult a fejemben, kivel mérkőzöm meg, sokkal inkább arra gondoltam, hogy nagyszerű elődöntős meccsen, jó játékkal nyertem négy kettőre az izlandi Ingibjörg Magnúsdóttir ellen, és teljesen magabiztosan álltam utána tábla elé a döntőben.”

Az elmúlt hétvégén Budapesten is rendeztek két, ugyancsak bronz kategóriás WDF-viadalt, így adta magát a kérdés, hogyhogy Izlandra utazott versenyezni – ám Tekauer Gréta elárulta, „rendezetlen ügye” volt a szigetországban, ezért döntött az utazás mellett. „Két éve Izlandon kezdtem versenyszerűen dartsozni, nagyon fontos helyszín nekem a sportban, az életemben. Akkor harmadik helyen végeztem, így megfogadtam, hogy egyszer visszatérek, és első leszek itt” – 2022-ben egyébként épp Magnúsdóttirtól kapott ki 6–1-re az elődöntőben, vagyis az akkori legyőzőn is túljutva sikerült elérni a kitűzött célt.

Tekauer Gréta ezen a hétvégén Észtország fővárosában, Tallinnban szerepel két ugyancsak bronz kategóriás versenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik